ابراهیم رحیمیزنگنه امروز(29 آذر) در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان کرمانشاه، با اشاره به ضرورت کار کردن در حوزه فرهنگ، اظهار کرد: درست است که حل مشکلات اقتصادی باید اولویت اول مسئولین باشد، اما تا زمانی که به مسائل فرهنگی توجه نشود، نمیتوان در حوزه اقتصادی هم موفق عمل کرد.
رحیمیزنگنه با اشاره به پیشینه تاریخی برجسته کرمانشاه به عنوان مرکز غرب کشور، گفت: کرمانشاه از ویژگیهای فرهنگی اجتماعی ممتازی برخوردار است که باید به آنها پرداخته شود تا هویت واقعی کرمانشاه تجلی بیشتری پیدا کند.
سرپرست فرمانداری کرمانشاه با بیان اینکه مفاخر برجستهای در کرمانشاه داریم، افزود: اگر تاریخ را ورق بزنیم کرمانشاه در هر عرصهای و از جمله عرصه هنر خوش درخشیده و شخصیتهای برجسته در تراز ملی و جهانی دارد که در غبار کمکاری ما مسئولین ناشناخته ماندهاند.
رحیمیزنگنه تاکید کرد: تاکنون نتوانستهایم شخصیتهای برجسته کرمانشاهی را به مردم خود کرمانشاه و دیگر استانها بشناسانیم، درحالی که با معرفی این شخصیتها میتوانستیم برای جامعه به ویژه نسل جوان الگوسازی کنیم.
وی گفت: افرادی مثل میرزا رضای کلهر، آیت الله نجومی، میرزا حسن کرمانشاهی، سردار کابلی، کیوان سمیعی و... چهره های برجسته کرمانشاهی هستند که خیلی برای معرفی آنها به جامعه کاری نکرده و ناشناخته ماندهاند.
رحیمیزنگنه با بیان اینکه آیت الله نجومی در خط ثلث در جهان اسلام جایگاه اول را دارد، گفت: هنوز حتی نتوانستهایم خانه ایشان را که وقفش هم کرده، بازسازی کرده و به موزه آثارشان تبدیل کنیم و نتیجه این کار نکردنها این شده که امروز تابلوهای فاخر ایشان در خانه فرزندانشان در شهرهای مختلف کشور غریب افتاده است.
سرپرست فرمانداری کرمانشاهدر ادامه با اشاره به استفاده از عناوین بیگانه برای نامگذاری مغازه صنوف مختلف در کرمانشاه، گفت: با گذری از سطح شهر کرمانشاه میبینیم که نامهای بیگانه بر سر در مغازهها و رستورانها و کافیشاپها خودنمایی میکند که این روند میتواند ضربه جدی به هویت ما وارد آورد و منجر به تخریب هویت فرهنگی ما بشود.
وی خواستار ورود و پیگری اصناف برای جلوگیری از نامگذاری مغازهها، رستورانها و ... با عناوین بیگانه شد.
وی در ادامه خواستار استفاده از ظرفیت های فرهنگی و هنری شهرستان کرمانشاه در راستای ایجاد نشاط اجتماعی شد و گفت: در کرمانشاه دهها انجمن و موسسه فرهنگی و هنری و فرهنگسرا داریم که هیچ برنامهای نداشته و سوت و کور ماندهاند، در حالیکه میتوان با فعال کردن این انجمنها و موسسات و فرهنگسراها در جهت ایجاد نشاط در جامعه کار کرد.
رحیمیزنگنه اشارهای هم به ظرفیتهای فوق العاده کرمانشاه در زمینه ورزش و به طور خاص ورزش کُشتی داشت و گفت: کرمانشاه در زمینه کشتی جایگاه مناسبی دارد و با سرمایه گذاری برای جذب جوانان به این رشته ورزشی پرطرفدار می توانیم موجی از شور و نشاط در جامعه ایجاد کنیم.
وی سپس اشارهای هم به برنامههای وسیع دشمن برای تسخیر ذهن جامعه به ویژه جوانان داشت و گفت: نباید بگذاریم دشمنان برای جامعه بخصوص جوانان ما برنامه ریزی کنند.
رحیمیزنگنه با بیان اینکه در جریان اغتشاشات اخیر به شدت دچار رخنههای فرهنگی در بستر فضای مجازی شدیم، گفت: اگر از هویت فرهنگی خود دفاع نکنیم، بیگانگان ما را تهی از هویت به نسل جوان و آیندگان معرفی خواهند کرد.
وی با بیان اینکه نهادهای فرهنگی باید شادابی و نشاط را در جامعه بوجود بیاورند، ادامه داد: در ایامی که اغتشاشات رخ داد انتظار میرفت نهادهای فرهنگی هنری در حوزه مقابله با اغتشاشات و اغتشاشگران ورود داشته باشند.
وی تاکید کرد: فرهنگ شهروندی نیز در جامعه ما با آن وضعیتی که مدنظر مقام معظم رهبری در سبک زندگی اسلامی ایرانی است، فاصله دارد.
وی درپایان یکی از پارامترهای فرهنگی برای قرار گرفتن در مسیر توسعه را با سرانه مطالعه مردم یک جامعه در ارتباط دانست و گفت: هم اکنون بر اساس آمارها که البته مختلف هستند و از چهار دقیقه تا نهایتا 30 دقیقه مطالعه در روز را اعلام میکنند، وضعیت خوبی نداریم که نباید از آن غافل باشیم، چون اگر از سرانه مطالعه غافل شویم نباید انتظار تحول در عرصه فرهنگ را داشته باشیم.
در ادامه این نشست اعضای شورای فرهنگ عمومی شهرستان کرمانشاه به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
انتهای پیام
نظرات