به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، طبق بیانیه شورای ریاستی لیبی، در دیداری در طرابلس با حضور عبدالله اللافی، عضو این شورا همراه با چند تن از اعضای کمیته مشورتی طرح آشتی ملی و جان کلود جاکوسو، رئیس هیئت اتحادیه آفریقا و وزیر خارجه کنگو اعلام شد که قرار است نشست مقدماتی کنفرانس ملی آشتی از هشتم تا دوازدهم ژانویه در شهر طرابلس برگزار شود.
در ادامه این بیانیه آمده است، به همه طرفهای شرکتکننده در روند سیاسی تاکید شد که نماینده خود در این نشست را که شامل تمامی گروههای مردم لیبی بدون حذف هیچ یک از آنها است، انتخاب کنند.
همچنین شرکتکنندگان در این نشست درباره اقدامات عملی که کمیته مقدماتی در نشستهای اخیر خود برای برگزاری نشست مقدماتی کنفرانس آشتی ملی تصویب کرد، گفتوگو کردند.
طبق بیانیه یاد شده، رئیس هیئت اتحادیه آفریقا در این نشست بر حمایت اتحادیه از طرح آشتی ملی در لیبی برای رسیدن به مرحله ثبات و ایجاد کشوری دموکرات و نیز پایبندی کشورهای اتحادیه به کمک به لیبی در این پرونده با اشتراکگذاری تخصص خود و مشاوره تاکید کرد.
شورای ریاستی لیبی پرونده آشتی ملی را بر عهده دارد و ششم آوریل ۲۰۲۱ راهاندازی یک کمیساریای عالی ملی آشتی برای حل اختلافات میان گروههای لیبیایی را اعلام کرد.
عبدالله اللافی، عضو این شورا در دیدار دیگری با عبدالله باتیلی، فرستاده سازمان ملل به لیبی، ضمن استقبال از گزارش اخیر باتیلی در شورای امنیت، تاکید کرد که نباید بیشتر از این زمان بدون تعیین روند انتخاباتی به هدر رود.
باتیلی در نشست روز جمعه شورای امنیت خواستار آن شد در صورتی که پارلمان و دولت لیبی نتوانستند درباره اصول قانون اساسی برای انتخابات به توافق برسند، سازوکار جایگزینی برای حل بحران سیاسی موجود در لیبی تعیین شود.
در بیانیه شورای ریاستی لیبی آمده است، در دیدار اللافی و باتیلی ابتکارعمل شورا برای حل موارد اختلاف و رسیدن به اصول قانون اساسی و بررسی پرونده آشتی ملی و گامهای سریع شورای ریاستی برای برگزاری کنفرانس جامع برقراری آشتی بررسی شدند.
اللافی در این دیدار ضمن اشاره به اهمیت نشست مقدماتی که ژانویه برگزار خواهد شد، تاکید کرد که شورای ریاستی علاقمند است طرح آشتی ملی به موفقیت برسد.
فرستاده سازمان ملل به لیبی نیز از ابتکارعمل شورای ریاستی برای ایجاد توافق میان طرفهای روند سیاسی و نیز گامهای برداشته شده در طرح آشتی ملی تقدیر کرده و بار دیگر حمایت هیئت سازمان ملل از این اقدامات را اعلام کرد.
شورای ریاستی لیبی هشتم دسامبر جاری ابتکارعملی را برای حل بحران در این کشور از طریق انجام دیداری مشورتی میان سه شورا (شورای ریاستی، پارلمانی و شورای عالی دولت) با هماهنگی باتیلی ارائه کرد.
لیبی با بحران سیاسی روبهرو است و دو دولت بر سر قدرت با یکدیگر درگیر هستند، یکی دولت فتحی پاشاغا که از سوی پارلمان تعیین شده و دیگری دولت عبد الحمید دبیبه که تاکید دارد قدرت را تنها به دولتی تحویل خواهد داد که از سوی پارلمان جدید منتخب تعیین شود.
سازمان ملل برای حل این بحران ابتکار عملی را کلید زد که شامل تشکیل کمیتهای از پارلمان و دولت جهت توافق درباره اصول قانون اساسی جهت هدایت این کشور به سوی انتخابات است اما این امر به دلیل اختلافنظرهای جدید میان دو طرف به کندی پیش می رود.
انتهای پیام
نظرات