• یکشنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۱ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401092718386
  • خبرنگار : 71038

پاسخ سفیر ایران به یک رسانه پرتغالی در مورد حقوق زنان در ایران و حجاب

پاسخ سفیر ایران به یک رسانه پرتغالی در مورد حقوق زنان در ایران و حجاب

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پرتغال، با تاکید براین که تهران با کمیته حقیقت یاب شورای حقوق بشر در مورد تحولات داخلی اخیر ایران همکاری نخواهد کرد، گفت: جامعه ایرانی یک جامعه پویا و رو به توسعه است. مثل هر جامعه دموکراتیک دیگر، هر گونه درخواست برای تغییر باید از روش‌های دموکراتیک و مدنی مثل انتخابات، گفت‌وگو و تفاهم ملی حاصل شود.

به گزارش ایسنا به نقل از سفارت جمهوری اسلامی ایران در پرتغال ،مرتضی دامن پاک جامی در مصاحبه با خانم «کاتارینا نهوش» خبرنگار ارشد تلویزیون سیک نیوز، به سئوالات وی درباره اعتراضات اخیر در ایران، اجرای قانون حجاب، حقوق زنان در جامعه، اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل در باره ایران و ... پاسخ داد.
مرتضی دامن پاک جامی در این مصاحبه ضمن رد ادعای خبرنگار درباره بدرفتاری منجر به کشته شدن خانم مهسا امینی، به  گزارش رسمی پزشکی قانونی در خصوص نحوه درگذشت وی پس از انتقال به بیمارستان اشاره کرد .

وی درباره مسأله حجاب و نوع پوشش مورد نظر در جامعه، نیز اظهارکرد: این موضوع بخشی از قوانین عمومی و اخلاقی جامعه است و بانوان ایرانی خود را متعهد می دانند که حداقل معیارهای پوشش لباس در سطح جامعه را رعایت کنند. ولی یک مدل حجاب واحد در جامعه وجود ندارد و زنان ایرانی حتی قبل از اعتراضات اخیر با پوشش های متنوعی در خیابان ها ظاهر می شدند.

سفیر ایران در پرتغال با بیان این که اکنون نیز شرایط جامعه تغییر کرده و سخت‌گیری‌ها نسبت به اجرای قانون کمتر شده است، خطاب به خبرنگار این رسانه گفت:  از ایران بازدید کنید و حضور زنان در جامعه را از نزدیک ببیند و قضاوت کنید.

وی  درباره سرنوشت گشت موسوم به ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی نیز ،گفت :  با توجه به بحث های جاری در  سطح دانشگاهی، رسانه ها و حتی پارلمان و بررسی های انجام شده در نهادهای ذیصلاح، ممکن است اجرای قانون حجاب و عفاف به شکل گذشته ادامه نیابد و در روش ها و رویه های اجرایی تغییراتی انجام گیرد.
سفیر ایران در پرتغال  ادامه داد : جامعه ایرانی یک جامعه پویا و رو به توسعه است. مثل هر جامعه دموکراتیک دیگر، هر گونه درخواست برای تغییر باید از روش های دموکراتیک و مدنی مثل انتخابات، گفتگو و تفاهم ملی حاصل شود. حقوق مصرح در قانون اساسی، آزادی های مدنی از جمله اعتراض مسالمت آمیز را به رسمیت شناخته و تضمین می کند.

این دیپلمات ارشد ایرانی در رابطه با تشکیل کمیته حقیقت یاب درباره اعتراضات اخیر از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل، تصریح کرد :  دولت ایران سوء استفاده از نهادهای بین المللی توسط برخی از کشورها و از جمله تصمیمات این شورا درباره اتفاقات اخیر در ایران را سیاسی دانسته و رد کرده است و بنا ندارد با چنین کمیته ای همکاری کند ، اما قرار است کمیته ای در سطح ملی درباره جوانب مختلف این اتفاقات بررسی و اعلام نظر کند .

به گزارش سفارت ایران در لیسبون ، مرتضی دامن پاک جامی به خبرنگار شبکه سیک که با مقایسه آزادی های زنان در جوامع غربی از جمله پرتغال، ادعای ایجاد محدودیت  و تبعیض برای زنان در جامعه ایرانی را مطرح کرد، پاسخ داد که نمی توان ارزش ها و معیارهای حاکم بر دو جامعه با شرایط و سنت های متفاوت یکی در غرب و دیگری یک کشور مسلمان در خاورمیانه را با یکدیگر مقایسه کرد و انتظار داشت که این معیارها یکسان باشند. در تعیین معیارهای حقوق بشری باید به تنوع فرهنگی و سنت ها و ارزش های جوامع مختلف توجه کرد و به آنها  احترام گذاشت. همانگونه که سازمان ملل نیز تنوع فرهنگی را به رسمیت می شناسند.

در پاسخ به ادعای تضییع حقوق زنان در جامعه ایرانی از جمله در موضوع حق طلاق، از سوی خبرنگار این شبکه، سفیر ایران به حضور تاثیرگذار زنان در بخش های مختلف جامعه ایرانی اشاره و خاطرنشان کرد : تفاوتی بین حقوق زنان در جامعه با مردان وجود ندارد و به عنوان مثال، زنان حتی شرایط ازدواج و طلاق را تعیین می کنند و اینگونه نیست که مردان یکجانبه اقدام به طلاق زنان و نادیده گرفتن حقوق آنان بنمایند.

 سفیر ایران در پرتغال با بیان این که هیچ جامعه ای نمی تواند ادعا کند که در تضمین حقوق اقشار مختلف جامعه از جمله زنان کامل است گفت : جامعه ایرانی نیز پیشرفت های خوبی در این زمینه داشته است. یکی از اقدامات مهم، اعطای اسناد هویت ایرانی به فرزندان مادر ایرانی است که اخیرا در سفارت ایران در لیسبون نیز این کار صورت گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha