• شنبه / ۲۶ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401092617434
  • خبرنگار : 71604

ماهواره ناسا برای نظارت بر آب‌های زمین پرتاب شد

ماهواره ناسا برای نظارت بر آب‌های زمین پرتاب شد

نخستین ماهواره‌ای که به طور ویژه برای انجام دادن یک بررسی جهانی در مورد آب‌های سطح زمین طراحی شده است، به فضا پرتاب شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، یک موشک «فالکون۹»(Falcon ۹) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX)، ماهواره «توپوگرافی آب‌های سطحی و اقیانوسی»(SWOT) ناسا را پیش از سپیده‌دم روز جمعه ۱۶ دسامبر، از مجتمع پرتاب فضایی «SLC-۴E» در «پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ»(VBG) کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد.

پرتاب در ساعت ۶:۴۶ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی انجام شد و فالکون۹، ماهواره SWOT را به فاصله ۸۵۷ کیلومتری از زمین برد. تقویت‌کننده مرحله نخست موشک حدود ۷.۵ دقیقه پس از بلند شدن، به وندنبرگ بازگشت و با موفقیت فرود آمد. گروه پرتاب گفتند که ماهواره SWOT حدود ۵۲ دقیقه پس از پرتاب شدن، در مدار پایین زمین مستقر خواهد شد.

«نادیا وینوگرادوا شیفر»(Nadya Vinogradova Shiffer)، مدیر برنامه فیزیک اقیانوسی ناسا بلافاصله پس از پرتاب گفت: چه پرتاب تماشایی! به عصر SWOT خوش آمدید.

بررسی بی‌سابقه سطح آب‌های زمین

ماهواره SWOT حاصل تلاش ناسا و «آژانس فضایی فرانسه»(CNES) با مشارکت آژانس‌های فضایی کانادا و بریتانیا است. این ماهواره در سال ۲۰۰۷ به عنوان یک ماموریت توصیه‌ شده در برنامه «بررسی ۱۰ ساله شورای ملی تحقیقات آمریکا» گنجانده شد. ماهواره SWOT برای مطالعه تغییرات رخ‌داده در سطح آب‌های جهان و ارائه داده‌های سه‌بعدی با جزئیات بی‌سابقه در مورد اقیانوس‌های زمین و میلیون‌ها دریاچه و رودخانه کره زمین در هر ۲۱ روز طراحی شده است.

«کارن سن ژرمن»(Karen St. Germain)، مدیر بخش علوم زمین ناسا طی یک نشست مطبوعاتی پیش از پرتاب، ارتقایی را که ماهواره SWOT به مدار خواهد آورد، توضیح داد. سن ژرمن گفت: ما ۳۰ سال است که ارتفاع‌سنجی ماهواره‌ای را برای اندازه‌گیری ارتفاع سطح دریا انجام می‌دهیم و این بخش بزرگی از داده‌هایی است که برای درک تغییرات آب و هوایی به آنها تکیه می‌کنیم. کاری که SWOT انجام می‌دهد، این است که امکان بهبود ۱۰ برابری را در وضوح فضایی اندازه‌گیری ارتفاع آب برای ما فراهم می‌کند.

«تاملین پاولسکی»(Tamlin Pavelsky)، سرپرست علم هیدرولوژی SWOT گفت: اگر واقعا می‌خواهیم چرخه آب را با روش‌هایی که برای ما مهم است درک کنیم، باید بتوانیم نه تنها از نظر مفهومی، بلکه از نظر حجم به بررسی آن بپردازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha