• پنجشنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۱ / ۲۰:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401092416544
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

دولت با نظرخواهی از نخبگان اقتصادی به دنبال هموار کردن اقدامات علم پایه است

دولت با نظرخواهی از نخبگان اقتصادی به دنبال هموار کردن اقدامات علم پایه است

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس جمهور گفت: دولت با نظرخواهی و نشست با سرمایه گذاران، تولیدکننده، صادرکننده، کارآفرین و فعالان اقتصادی به دنبال هموار شدن مسیر برای تولید، صادرات، ایجاد اشتغال، کارهای علم پایه و فناوری پایه است‌ و باید دنبال شود.

سیدابراهیم رئیسی، پنج شنبه شب ۲۴ آذر در سفر به خراسان جنوبی و نشست طلایه داران پیشرفت ایران ویژه فرصت‌های سرمایه گذاری و توسعه اقتصادی با اشاره به مفید بودن این نشست برای بیان نقطه نظرات سرمایه گذاران، تصریح کرد: دولت باید با فعالان اقتصادی، سرمایه گذاران و کارآفرینان صحبت کند تا راه هموار شود.

به گزارش ایسنا، وی افزود: این نشست‌ها برای همواره شدن مسیر برای شروع کارهای علم پایه و فناوری پایه خواهد بود و اینکه بعد از جلسه در این حوزه اتفاقی نیفتد و یا اتفاق متناسب با خواسته‌ها رخ ندهد خواسته ما نیست.

رئیس جمهور بیان کرد: کار با گفتن در یک جلسه تمام نمی‌شود و موضوعات را باید به عنوان یک مسئله پیگیری کنیم و اینکه تنها به یک مسئول و مدیرکل ارجاع دهیم راضی کننده نیست.

رئیسی ادامه داد: کشور ظرفیت‌های مختلف و ثروت عظیم دارد و اگر از این فرصت استفاده کنیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود؛ کار در حوزه اشتغال زایی و سرمایه گذاری به دست افسران جنگ اقتصادی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه دشمن نمی‌خواهد ما در حوزه اقتصادی به نتایج مطلوب برسیم، تصریح کرد: شورای معادن استان را تشکیل دهید و موانع پیش رو در رونق صادرات سنگ را بررسی کنید.

رئیس جمهور با بیان اینکه شاید به واسطه خشکسالی تنها بتوانیم چند محصول را کشت و تولید کنیم ولی زنجیره این محصولات از تولید تا فرآوری و صادرات را باید تکمیل کرد، افزود: اقتصاد معدن می‌تواند در جامعه تولید قدرت کند.

رئیسی با بیان اینکه در مجموع فعالیت‌های اقتصادی و تولید برای کشور تولید قدرت می‌کند، گفت: در حوزه معدن باید زیر ساخت‌هایی چون آب و برق و راه انجام شود و این مورد نیز با بخشنامه قابل انجام است.

رئیس جمهور تصریح کرد: مانند رزمندگان دفاع مقدس نیاز به کار شبانه روزی داریم و بخش خصوصی و تعاون در اقتصاد باید فعال و از آن حمایت شود.

رئیسی با بیان اینکه حقوق دولتی معادن نیز بر اساس استخراج می‌تواند قائل بررسی شود و این مورد باید به صورت کارشناسی انجام شود، اظهار کرد: اینکه بخش خصوصی می‌گوید نیاز به نقدینگی و سرمایه در گردش داریم حرف حق است و باید مد نظر قرار گیرد.

وی ادامه داد: هر کالایی که تولید داخل استانی دارد دستگاه‌های اجرایی نباید از خارج خریداری کنند و برخی از استان‌های کشور در حوزه صنایع تبدیلی توازن ندارند؛ درست است که با قیمت دستوری مشکل حل نمی‌شود، اما باید بررسی کنیم که چه باید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده در این زمینه می‌تواند کمک کننده باشد و این موارد نیاز به کار کارشناسی دقیق دارد، ادامه داد: باید به بخش خصوصی میدان داد و موانع پیش روی آن را رفع کرد؛ بخش تعاونی ما هم باید آمادگی و میدان پیدا کند و فعال شود.

وی بیان کرد: میدان دادن به بخش خصوصی نیازمند تامین نقدینگی و سرمایه در گردش است که باید بخش دولتی برنامه‌ریزی کند بخش خصوصی بتواند سرمایه در گردش داشته باشد و سرمایه در گردش هم قابل بازگشت است.

رئیس جمهور با تاکید بر ورود مدیران به موضوع مالیات، یادآور شد: دستگاه ایکس ری از نیازمندی‌های گمرک بوده و در این زمینه یکی از تولیدکنندگان کار ارزشمندی انجام داده؛ لذا این موضوع در گمرک ضرورت دارد چراکه ورود و خروج بار را تسریع می‌کند و اقدامات لازم باید در سریعترین زمان انجام شود.

رئیس جمهور به نظرات مطرح شده درباره تغییر نژاد مرغ برای جوجه‌ریزی در مرغداری‌ها نیز اشاره کرد و گفت: بنده در این زمینه هیچ اطلاع و تخصصی ندارم، اما با توجه به تفاوت نظرات مسئولان مربوطه را مکلف می‌کنم که با همفکری فعالان این بخش و کارشناسان موضوع را بررسی و تصمیم کارشناسانه و دقیقی بگیرند که به صلاح و منافع کشور باشد.

رئیسی در ادامه به تاکید دولت بر تسریع در تکمیل جاده قائن به بیرجند با هدف جلوگیری از تصادفات و کاهش تلفات جاده‌ای اشاره کرد و گفت: به گفته وزیر راه و شهرسازی  تنها ۱۲ کیلومتر از احداث این جاده باقی مانده و تکمیل آن در اولویت قرار خواهد گرفت.

رئیس جمهور تصادفات جاده‌ای را خسارت عظیمی برای کشور دانست و بر ضرورت اصلاح تقاطع‌های حادثه‌خیز، در کنار توجه به مسائل آموزشی در راهنمایی و رانندگی تاکید کرد.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تقدیر از توجه فعالان اقتصادی خراسان جنوبی نسبت به اشتغال بانوان بویژه بانوان کم توان افزود: این اقدامات بسیار پسندیده و ارزشمند است و دولت با تمام وجود از آن حمایت خواهد کرد.

رئیس جمهور همچنین در ارتباط با پیگیری جرایم تعزیراتی برخی واحدهای اقتصادی استان خراسان جنوبی که در حیطه وظایف و اختیارت دولت است بر مبنای عمل به قانون قول مساعد داد.

رئیسی با بیان اینکه امروز کشور نیازمند یک حرکت جهادی است و همانطور که مجاهدت رزمندگان در دفاع مقدس کشور را از تعدی بیگانگان حفظ کرد، فعالان اقتصادی هم باید در مقابل جنگ اقتصادی جهادی عمل کنند، افزود: این حرکت جهادی حتماً از طرف دولت مورد حمایت است و مجموعه دولت باید با تلاش شبانه‌روزی موانع را از پیش پای فعالان اقتصادی برطرف کنند.

رئیس جمهور گفت: خوشبختانه امروز در بسیاری از حوزه‌ها سرمایه‌گذار، کارآفرین و فعال اقتصادی داریم و فقط باید موانع پیش پای فعالیت آنها را برداریم.

رئیسی خطاب به مسئولان استانی و فعالان اقتصادی تصریح کرد: خواسته‌ ام از شما این است که برخلاف خواست دشمن با اندیشه و انگیزه بالا و عقیده راسخ به شعار "ما می‌توانیم"  حرکت کنید، کما اینکه کارهای بزرگی به دست توانای جوان‌های عزیز و فعالان اقتصادی تا به امروز انجام شده و یقین دارم با این بینش و نگرش برکات الهی نیز شامل حال ما خواهد شد و آینده بسیار درخشانی برای اقتصاد، تولید، اشتغال و کار دانش‌بنیان پیش روی ماست.

رئیس جمهور رفع کامل مشکل بیکاری در کشور بویژه در استان خراسان جنوبی را هدفی قابل تحقق و دست یافتنی دانست و گفت: ان‌شاءالله با فعالیت جهادی و انقلابی و با توجه به ظرفیت‌های این استان روزی را شاهد باشیم که در این استان بیکار وجود نداشته باشد.

رئیسی، توجه به ظرفیت‌های بزرگ علمی و فرهنگی استان خراسان جنوبی را مورد تاکید قرار داد و بر ضرورت استفاده از این ظرفیت‌ های علمی و دانشگاهی در زمینه فعالیت‌های دانش بنیان  تاکید کرد.

رئیسی با بیان اینکه بر اساس آمارها و شاخص‌ها استان خراسان جنوبی جزء امن‌ترین و کم‌جرم‌ترین استان‌های کشور است، اظهار داشت: این امر نشأت گرفته از فرهنگ دینی و اخلاق مردم این استان اعم از سنی و شیعه، شهرنشین و روستانشین است که بسیار سرمایه عظیمی محسوب می‌شود که موجب تضمین سرمایه‌گذاری در این استان نیز شده و باید این سرمایه ارزشمند را حفظ کرد.

رئیس جمهور در ادامه بر ضرورت شناساندن ظرفیت‌های اقتصادی این استان برای فعالان اقتصادی، بلکه تجار کشورهای خارجی تاکید کرد و گفت: در سفر به برخی کشورهای همسایه به عدم شناخت درست ظرفیت‌های اقتصادی ایران اذعان داشتند. خوشبختانه طی این مدت از سوی وزارت صمت چندین دفتر تجاری در کشورهای همسایه ایجاد شده که برای شناخت ظرفیت‌ها بسیار مؤثر است و می‌تواند بسیار کارساز باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha