به گزارش ایسنا، ظهر امروز (۲۴ آذرماه) حجتالاسلام و المسلمین غلامحسین محسنیاژهای با حضور در حسینیه اعظم زنجان با اقشار مختلف این استان دیدار کرد. در این دیدار تعدادی از نمایندگان اقشار به بیان نظرات، پیشنهادات خود پرداختند.
مدیران باید برای تصمیمهای اشتباه خود پاسخگو باشند
نماینده طلاب زنجانی نیز در این دیدار با بیان اینکه فریاد روحانیون همواره برای منافع و حق مردم بلند بوده، است، اظهار کرد: انقلاب اسلامی با ایده نو به مبارزه با نظام سلطه پرداخت و به موازات موفقیتهای انقلاب اسلامی، نظام سلطه نیز میدان نبرد را مدام تغیر میداد تا نقطه ضعف انقلاب را پیدا کند و آن را شکست دهد اما هر بار با شکست روبرو میشد.
حجتاسلام مجید نقیلو با اشاره به اینکه دشمن با جنگهای روانی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و رسانهای همواره به نظام حمله کرده است، گفت: دشمنان با قویتر شدن ایران، با ترکیب همه اینها دست به حمله زده که مهمترین مولفه جنگ امروز رسانه است که اگر به آن توجه نکنیم آسیب خواهیم دید.
نماینده طلاب زنجانی با تاکید بر اینکه ما در رسانه ضعیف هستیم و دشمن نیز از این مورد سوءاستفاده کرده و فتنههای اخیر را صحنهگردانی میکند، افزود: ما در رسانه مستضعف هستیم. حکمرانی رسانهای نیاز فوری و حیاتی ما است. حکمرانی رسانهای به معنای فیلترینگ یک پلتفرم نیست و معنای گستردهای دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مقابله و محاکمه مجرمان و تبهکاران وظیفه دستگاه قضا است اما تنها وظیفه آن نیست، عنوان کرد: باید با مدیرانی که زمینه جرم را فراهم کردند نیز برخورد شود. سوال جدی مردم در کوچه و بازار این است چرا برخی مدیران در بسیاری از زمینهها که به شئونات آسیب میرسانند، به دادگاههای انقلاب فراخوانده نمیشوند؟ مدیران باید برای تصمیمهای اشتباه خود پاسخگو باشند. اگر مدیریت درستی داشته باشیم، وضعیت مطلوبتری خواهیم داشت.
نقیلو با بیان اینکه اغلب افرادی که در جریانهای اخیر دستگیر شدند خود را متاثر از فضای مجازی میدانند، گفت: مدیرانی که فرزندان این مردم را در قتلگاه فضای مجازی دشمن قربانی کردند باید محاکمه شوند و گناه آنها کمتر از اغتشاشگران نیست. هزینه ترک فعل و تصمیم غلط ناچیز است. هزینههای ترک فعل و تصمیم غلط باید آنقدر بالا باشد که سودای مدیریت از سر مدیران بیلیاقت بیفتد. انقلاب حاصل خون شهیدان و قلبهای سوخته مادران است و اعتبار آن نباید درگیر بازیهای سیاسی و دروغین شود.
ورود قوه قضائیه برای مقابله با مشکلات اقتصادی و هشدار به متولیان امر برای مدیریت اوضاع
در ادامه این دیدار دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان با بیان اینکه در حوزه قضات، به نظر میرسد که آمار دقیقی از مسئله فساد و جنبه خاکستری و سیاه جرایم قضات در دسترس نیست، اظهار کرد: کشور با کمبود قاضی مواجه است که یکی از عوامل آن پیشینه تعطیلی تقریبا ۱۰ ساله جذب قضات بوده است.
امیرحسین محمدی تصریح کرد: به نظر میرسد کلا نظام قضایی روی خوشی نسبت به قضات مجتهد ندارد از این جهت که ممکن است رویههای ثابت را با چالش مواجه سازد. با توجه به تعداد کم قضات و تعداد بالای پروندهها، قضات مجبور میشوند تعداد معینی رسیدگی در ماه داشته باشند و اگر این تعداد رسیدگی را نداشته باشند، با جریمه و اخطار مواجه میشوند که همین نکته سبب کاهش دقت رسیدگی و نیز صوری شدن بعضی از رسیدگیها میشود.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای استان زنجان به چالشهای موجود در حوزه وکلا اشاره کرد و افزود: چالش آمار جرایم وکلا در اینجا نیز مطرح است و آماری از جرایم خاکستری و سیاه آنها در دسترس نیست. فرار مالیاتی وکلا بسیار بالاست. تعدادی از وکلا ارقام پایینی در قرارداد وکالت ذکر کرده ولی چند برابر آن را اخذ میکنند. این موضوع نیاز به چارهاندیشی دارد.
محمدی به فرآیند دادرسی نیز اشاره کرد و یادآور شد: چون قوه قضائیه، آمار درستی از اقسام دعاوی و شکایات ندارد، نمیتوان به درستی برای اصلاح میزان بالای ورودی پروندهها تدبیری اندیشید. این معلوم نبودن، سبب شده که نتوان میزان تأثیرگذاری قوانین مختلف را ارزیابی کرد.
وی خطاب به رئیس قوه قضائیه گفت: آقای اژهای، چرا روند پرونده کشت و صنعت یکان با ۲۰۰ شاکی و پرونده کشت و صنعت شریف با ۴۰۰۰ شاکی باید اینقدر دچار تغییر قاضی شده و یا گیر اجرائیات باشد؟ آیا این مخابرهکننده پیغام ضعف عملکرد به جامعه نیست؟ در مورد کارخانه روغن جهان هم اصلا اگر حرف نزنیم بهتر است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای استان در بخش دیگری با اشاره به اتفاقات تاسفآمیزی که برای سرمایه اجتماعی قوه قضائیه رخ داده است، اظهار کرد: این شرایط نتیجه عدم قوت رسانهای و همچنین عدم شفافیت روند رسیدگی در دادگاهها است. چرا اخبار امیدوارکننده در رسیدگی به پروندهها به اطلاع مردم رسانده نمیشود؟
وی تصریح کرد: آقای اژهای، اطلاله دادرسیها پدر ملت را درآورده است. چرا باید همه تلاش ملت این باشد که کارشان به قوه قضائیه نیفتد؟ آیا این با آرمانهای عدلیه اسلامی تناسب دارد؟ سوال مهمی که وجود دارد این است که دقیقا عملکرد معاونتهای فرهنگی و اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم شما در قوه چه بوده که با این حجم بسیار بالایی از پروندهها مواجه هستید؟
محمدی یادآور شد: عقبافتادگی امروز ما از برنامههای توسعه و تحقق عدالت اجتماعی در حالیکه برنامهریزی آن بر عهده خودمان بوده، حاکی از ترکفعلهای گسترده در نهادهای اجرایی و نظارتی است. چه زمان قرار است با این موضوع ترکفعلها برخورد واقعی انجام شود؟ آنها که سالها کشور را با های و هوی رسانهای مدیریت کردند بدون آنکه ذرهای در میدان عمل توفیق داشته باشند چه زمان تیغ تیز عدالت را بر گردن خود احساس خواهند کرد؟
این فعال دانشجویی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تورم افسارگسیخته و گرانی اقلام و اجناس خصوصا افزایش بیمنطق و دهشتناک نرخ ارز، طلا و خودرو همچنان بلای جان کشور شده و کمر ملت را خرد کرده است. متاسفانه واکنش مناسبی از سمت دولت نیز به این گرانیها نمیبینیم و گویا برای دولتمردان چنین شرایطی عادی شده است و به وضوح شاهد ترک فعل متولیان امر هستیم.
پیشتر هم در خصوص ترک فعل مسئولان از سمت جنابعالی وعدههایی داده شد که البته تاکنون گزارش قابل اعتنایی از اقدامات انجام شده، مشاهده نشده است. انتظار از قوه قضاییه ورود فوری به عنوان مدعیالعموم و هشدار به متولیان امر برای مدیریت اوضاع و در صورت عدم توجه، برخورد مناسب و قانونی است تا خاطر ملت از وجود مدعیالعموم قابل اعتنا و اتکا راحت شود.
زن انسانساز است؛ زنان را مشکلساز ندانیم
فاطمه احمدی در ادامه این دیدار با اشاره به آمار مرگومیر زنان در مقوله بهداشت در کشور، اذعان کرد: در مقایسه با آمریکا طبق آمار در حوزه پزشکی و سایر تخصصها پیشی گرفتهایم.
نماینده جامعه زنان زنجان با بیان اینکه دشمنان در فضای افسار گریخته مجازی مسائلی در رابطه با حقوق زنان ایرانی به دروغ بیان میکنند، افزود: هویتبخشی به زنان در زمان جنگ بیش از امروز بود؛ لذا لازم است حقایق و حضور موثر زنان همچنین نقشآفرینی زن در همه مسائل اجتماعی، فرهنگی - تربیتی به خوبی دیده شود.
احمدی با اشاره به رعایت حقوق زنان در کشور اسلامی ایران، اذعان کرد: زن انسانساز است؛ زنان را مشکلساز ندانیم، زن حلکننده مسئله است.
وی با اشاره به فرصت دادن به زنان در مسائل مهم اجتماعی و قدرت آنان برای انجام بسیاری مسائل اجتماعی، تصریح کرد: نظارت بر امنیت شغلی بانوان، ارائه تسهیلات برای ایجاد مشاغل خانگی بانوان همچنین حمایت از فرزندآوری و مسائل بانوان مورد توجه قرار گیرد.
این فعال امور زنان با اشاره به امر تربیت ایرانی اسلامی و جایگاه زن در خانواده، تاکید کرد: واقعیت زن ایرانی در جامعه اسلامی را به خوبی باید تبیین و نشان دهیم.
هزینه نگهداری یک زندانی دو هزار برابر سرانه تربیتی هر دانشآموز
حسین عبادتی نیز در ادامه جلسه اظهار کرد: مجرمان و گرفتاران امروز دانشآموزان بیگناه دیروز هستند و شاید اگر بههنگام مورد توجه قرار میگرفتند، سرنوشت دیگری داشتند.
نماینده قشر فرهنگیان و دانشآموزان زنجانی افزود: سرانه پرورشی و تربیتی هر دانشآموز در ایران، سالانه ۱۲ هزار تومان است که این مقدار از هزینه خرید یک خوراکی کمتر است، در صورتی که هزینه نگهداری یک زندانی در زندان دو هزار برابر سرانه تربیتی هر دانشآموز است.
این مسئول با اشاره به اینکه ما در جایی که باید هزینه نمیکنیم، خاطرنشان کرد: بسیاری از مدارس ما مشاور ندارند، بسیاری از مدارس کمبود نیروهای تربیتی دارند و در سالهای متعدد که بودجههای بیتالمال حیف و میل میشود، دستگاه تعلیم و تربیت مظلوم واقع شده و در زمان بحران همه انگشت اتهام به این سمت میگیرند، فارغ از اینکه چیزی نداشتهایم.
جواب مردم را به خوبی پاسخ دهید
نماینده جامعه ایثارگران زنجان نیز در این دیدار گفت: انتظار مردم از شما این است که حکم خدا را در جامعه اجرا کنید.
علی رفیعزاده، با بیان اینکه اگر مردم را راضی کنید محبوب خدا خواهید شد، افزود: با جدیت باید با خاطیان مقابله با نظام که هدف آنها صدمه به ارزشهای اسلامی بود، برخورد شود.
وی، پاکسازی حکومت از وجود منافقان را ضروری دانست و اظهار کرد: شما در جایگاه عدالت هستید و مسائل اخیر، مردم بصیر را بیدارتر کرده است و آنها در این شرایط انتظار بیشتری از شما دارند. حکومت اسلامی امانتی است که نباید بگذارید به آن خدشه وارد شود.
نماینده ایثارگران و خانواده شهدای استان زنجان، با بیان اینکه انتظار مردم اجرای عدالت است، تاکید کرد: برخوردهای جدی با مخلان نظم و امنیت را مطالبه داریم. مردم با وجود همه کاستیهای موجود خطمشی خود را در مقابل اغتشاشگران نشان دادند و نجیبانه برخورد کردند؛ جواب مردم را به خوبی پاسخ دهید.
انتهای پیام
نظرات