مرتضی رجوعی شامگاه ۲۳ آذر ماه در مراسم افتتاحیه سومین کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز یکی از مهمترین و راهبردیترین برنامهها در حوزه پژوهش است.
وی افزود: اولین کنگره از این سلسله سال ۹۹ با برگزاری نشستهای متعددی با محورهای ارتباطات و تبلیغ دینی، امام رضا(ع) و اقتصاد، حقوق، روانشناسی و علوم تربیتی، علوم پزشکی و سلامت، هنر و معماری و... برگزار و مقالاتی نیز در این خصوص ارائه شد.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) ادامه داد: اهداف دومین دوره از این کنگره نیز با ابتکار عمل فعالان حوزه اقتصادی، قانونگذاران و سیاستگذاران بنا شد؛ با این هدف که صرفا مباحث تئوریک مطرح نباشد و امداد اجتماعی نیز داشته باشد.
رجوعی با اشاره به محورهای این دوره از کنگره افزود: سومین کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و علوم روز نیز در محورهای مختلف علوم مبتنی بر سیره و تعالیم عالم آل محمد(ص) از جمله اقتصاد، مدیریت، علوم تربیتی و روانشناسی، علوم پزشکی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، فرهنگ و ارتباطات و همچنین بخش ویژه امام رضا(ع) و تحول دانشبنیان در حال برگزاری است.
وی اضافه کرد: تدارک پنج نشست علمی با حضور نخبگان و پژوهشگران ملی و بینالمللی، برپایی سه کارگاه تخصصی در زمینه مهارتهای مطالعه و پژوهش در علوم و معارف امام رضا(ع)، حمایت و تقدیر از کتب و پایاننامههای برتر، چاپ مقالات برتر در مجله امام رضا(ع) و علوم روز و سایر مجلات پژوهشی و نمایهسازی در پایگاههای علمی از جمله اقدامات و برنامههای این کنگره است.
علم زمانی بارور میشود که مورد مذاکره و مباحثه قرار گیرد
در ادامه حجتالاسلام محسن ربانی مدیرعامل مؤسسه فرهنگی اندیشه شرق، با تاکید بر لزوم تشریح ابعاد زندگی علمی اهل بیت برای مردم، اظهار کرد: نام موسی بن جعفر(ع) میآید فورا اذهان به سمت زندان بصره و بغداد میرود، نام حضرت رضا(ع) که میآید از مظلومیت ایشان صحبت میشود. در حالیکه اهل بیت برای نشر علم و هدایت بشر آمدهاند و باید از مقام علمی آن بزرگواران سخن گفته شود.
وی افزود: امام صادق(ع) شاگردان زیادی پرورش دادند که در عصر خود بسیار برجسته بودند. در واقع اهل بیت شاگردان خود را در ابتدا کشف میکردند و بعد در حوزههای مختلف با آنان به مباحثه میپرداختند. اهل بیت هم معدنالعلم بودند و هم اعلامالهدایه.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی و هنری اندیشه شرق ادامه داد: بر اساس سیره اهل بیت یکی از راههای ترویج علم پرورش شاگردان شایسته است. شخصیت را چند مورد معرفی میکند و یکی از این موارد، نوشتار انسان است که نشانه عقل اوست و شاگردان نسخه دوم اساتید هستند.
ربانی با بیان اینکه علم زمانی بارور میشود که مورد مذاکره و مباحثه قرار گیرد، تصریح کرد: در مقابل علم باید خاضع بود. در واقع در حوزه نشر سیره اهل بیت نویسندگان چه در حوزه علمیه و چه در دانشگاه کار خود را کردهاند و اکنون این مجریان هستند که باید کار انجام دهند.
وی با بیان اینکه دوران زندگانی امام رضا(ع) دقیقا مانند دوران فعلی ما بود، اظهار کرد: در عصر حضرت نیز تهمت و شایعات زیاد بود و فعالیت حضرت نیز در مدینه تربیت شاگرد و کشاورزی بود. با توجه به اینکه حضرت رضا(ع) تا سن 40 سالگی فرزندی نداشت، لذا شایعه شد که نسلی ندارد و امامت به فردی که نسلش منقطع باشد نمیرسد.
مدیر عامل مؤسسه فرهنگی و هنری اندیشه شرق اضافه کرد: این شایعات بود که حرکت علمی امام را کند میکرد. این بود که حضرت پس از تولد امام جواد فرمودند مولودی مبارکتر از ایشان ندیدم. با این وجود به دلیل سبزه بودن جوادالائمه باز هم حضرت مورد تهمت قرار گرفت. این مصیبتی برای حضرت رضا(ع) در آن دوران بود.
ربانی بیان کرد: در آن عصر دو گروه با حضرت در افتادند یکی دوستداران خشک مقدسی اهل بیت بودند و دوم دستگاه عباسی که هر دو ورود امام به دستگاه مأمون را مورد نقد قرار میدادند. لذا زمان زندگانی حضرت رضا(ع) دوران جاهلیت محض بود.
انتهای پیام
نظرات