به گزارش ایسنا، در گزارش ماهانه اوپک برای دسامبر پیش بینی شد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲.۲۵ میلیون بشکه در روز معادل ۲.۳ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. پس از چند دور بازبینی نزولی، این پیش بینی نسبت به پیش بینی نوامبر تغییری نداشت.
در گزارش اوپک آمده است: اگرچه ابهامات اقتصاد جهانی بالا هستند و ریسکهای رشد در اقتصادهای بزرگ جهان، به نزول متمایل ماندهاند اما عوامل صعودی وجود دارند که ممکن است چالشهای جاری و آتی را دفع کنند. در بخش دیگری از این گزارش، تاکید شد: حل منازعه ژئوپلیتیکی در اروپای شرقی و تسهیل سیاست کرونا صفر چین، میتواند پتانسیل صعودی فراهم کند.
طبق گزارش اوپک، تقاضای چین برای نفت در سال ۲۰۲۲، به ۱۴.۷۹ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که ۱۸۰ هزار بشکه در روز کاهش در مقایسه با سال ۲۰۲۱ دارد. پیشتر، شرکت مشاوره "انرژی اسپکتس" در گزارشی پیش بینی کرده بود تقاضای چین برای بنزین، دیزل و سوخت جت، امسال برای نخستین بار از سال ۲۰۲۲ کاهش پیدا خواهد کرد.
اوپک نرخ رشد اقتصاد جهانی در سال میلادی جاری را ۲.۸ درصد و نرخ رشد در سال میلادی آینده را ۲.۵ درصد پیش بینی کرد.
طبق گزارش اوپک، تولید نفت این گروه در نوامبر کاهش یافت که در راستای توافق اوپک پلاس برای کاهش هدف تولید و حمایت از بازار در بحبوحه تیرگی چشم انداز اقتصادی و ضعیف شدن قیمتها بود. وزیران اوپک پلاس توافق کردند هدف تولید در نوامبر را به میزان دو میلیون بشکه در روز کاهش دهند که سهم اوپک از این کاهش، ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز بوده است.
بنا بر آمار منابع ثانویه، تولید نفت اوپک ماه میلادی گذشته، ۷۴۴ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۲۸.۸۳ میلیون بشکه در روز رسید. بزرگترین کاهش تولید در عربستان سعودی و تولیدکنندگان بزرگ دیگر این گروه نظیر عراق مشاهده شد.
محاسبات رویترز نشان میدهد نرخ پایبندی ۱۰ عضو اوپک که در توافق اوپک پلاس مشارکت دارند، به ۱۷۴ درصد رسید زیرا بعضی از اعضای این گروه به خصوص نیجریه و آنگولا، به دلیل عدم ظرفیت تولید، بسیار پایینتر از سهمیه خود، نفت تولید میکنند. نرخ پایبندی اوپک به توافق نفتی اوپک پلاس در نظرسنجی رویترز، ۱۶۳ درصد پیش بینی شده بود.
انتهای پیام
نظرات