• سه‌شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401092214926
  • خبرنگار : 71474

قائم مقام باشگاه تجارت ایران و آفریقا خبر داد

تداوم روند روبه‌رشد صادرات ایران به نیجریه/ اوره در صدر کالاهای صادراتی

تداوم روند روبه‌رشد صادرات ایران به نیجریه/ اوره در صدر کالاهای صادراتی

قائم‌مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا می‌گوید که بیش ۱۹۵ هزار تن کالا به ارزش ۱۱۵.۴ میلیون دلار در هشت ماهه ابتدایی امسال به نیجریه صادر شد که این میزان ۳۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.

روح الله لطیفی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: نیجریه کشوری در غرب آفریقا با جمعیت  ۲۲۵ میلیون نفری است این کشور پرجمعیت‌ترین کشور قاره آفریقا و هفتمین کشور پرجمعیت جهان به شمار می آید که هم از لحاظ جمعیت  و هم از لحاظ دینی و فرهنگی و استانداردهای تولید و مصرف  بازار مناسبی برای تجار و فعالان اقتصادی ایران است.

وی افزود: نیجریه  از نظر منابع نفتی دهمین کشور جهان و هشتمین صادرکننده نفت جهان است، تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۷ حدود ۳۷۵ میلیارد دلار بوده‌ است. در سال گذشته میلادی بیش از ۵۱.۶ میلیارد دلار صادرات  این کشور  بوده که ۴۷.۶ میلیارد دلار آن صادرات کالا بوده و ۴ میلیارد دلار دیگر  صادرات خدمات و فنی و مهندسی بوده است. صادرات نیجریه در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال قبل رشد ۴۳ درصدی داشته است.

سخنگوی باشگاه تجار ایران و آفریقا در خصوص۱۰  قلم اول کالاهای  صادراتی نیجریه توضیح داد: بیش از ۴۲.۴ میلیارد دلار صادرات کالا (۸۹درصد) نفت، ۱.۵میلیارد دلار کشتی و قایق، ۹۵۰ میلیون دلار کود، ۶۲۹ میلیون دلار کاکائو، ۳۲۶ میلیون دلار دانه های روغنی، ۲۵۹ میلون دلار میوه و خشکبار، ۱۹۰ میلیون دلار آلومینیوم، ۱۴۴ میلیون دلار هواپیما و قطعات آن، ۱۱۳ میلیون دلار تنباکو، ۹۴ میلیون دلار  سرب و محصولات آن، ۱۰ قلم اول کالاهای صادراتی نیجریه در سال ۲۰۲۱ بوده است.

وی افزود: هندوستان با خرید ۷۰۸ میلیارد دلار، اسپانیا با ۵.۶ میلیارد دلار، فرانسه با ۳ میلیارد دلار، هلند با ۲.۹ میلیارد دلار، کانادا با ۲.۲ میلیارد دلار، آمریکا با ۲ میلیارد دلار و ایتالیا با ۱.۹ میلیارد دلار هفت کشور اول مقصد صادرات کالا از نیجریه بودند.

لطیفی درباره میزان واردات نیجریه در سال گذشته میلادی گفت: در سال ۲۰۲۱ میلادی ۶۷.۶ میلیارد دلار واردات به نیجریه انجام شده که ۵۲.۴ میلیارد دلار آن کالاو ۱۵.۲ میلیارد دلار آن خدمات و فنی و مهندسی بوده است. مشتقات نفتی و سوخت با ۱۶.۳ میلیارد دلار، ماشین الات مکانیکی با ۷.۵ میلیارد دلار، وسایل نقلیه جاده ای با ۳.۵ میلیارد دلار، تجهیزات الکتریکی با ۳.۱ میلیارد دلار، غلات با ۲.۸ میلیارد دلار، پلاستیک با ۲.۵ میلیارد دلار، دارو با ۱۰۴ میلیارد دلار، مصنوعات از آهن و فولاد با ۱.۲ میلیارد دلار، تجهیزات تصویربرداری پزشکی و غیر پزشکی با ۱.۱ میلیارد دلار و قند و شکر و شیرینی با ۹۸۷ میلیون دلار، ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به نیجریه در سال ۲۰۲۱ بودند.

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا درباره هفت کشور نخست فروش کالا به هفتمین کشور پرجمعیت دنیا گفت: چین با فروش ۱۳ میلیارد دلار، هلند با ۵.۴ میلیارد دلار، هند با ۴.۶ میلیارد دلار، بلژیک با ۳.۸ میلیارد دلار، آمریکا با ۳.۲ میلیارد دلار، روسیه با ۲.۱ میلیارد دلار و کره جنوبی با ۱.۵ میلیارد دلار، هفت کشور نخست فروش کالا به نیجریه بودند.

لطیفی به تجارت مشترک این کشور آفریقایی با ایران، تشریح کرد: ایران در سال ۱۴۰۰ با فروش ۲۶۶ هزار تن کالا به ارزش ۱۲۵.۳ میلیون دلار به نیجریه نسبت به سال ۹۹ رشد ۶۰۵ درصدی را در صادرات تجربه کرده است و این روند رو به رشد در ۸ ماهه امسال نیز ادامه داشته  به گونه ای که صادرات ۸ ماهه ایران به نیجریه با ۱۹۵.۳ هزار تن کالا، به ۱۱۵.۴ میلیون دلار رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه با رشد ۳۶ درصدی همراه بوده است.

سخنگوی باشگاه تجار ایران و آفریقا در ادامه گفت: بیش از ۹۸.۴ درصد صادرات ایران از لحاظ ارزش اوره بوده و مابقی مصنوعات آهنی، بدنه کامیون، لاستیک، لوازم خودرو، ظروف شیشه ای، ظرفشویی، کولر آبی، کف پوش، پوشاک، آلومینیوم، گلاب، کیوی، رنگ، بیسکوئیت، زعفران، مبل، روغن و صافی روغن بودند. بازار  نیجریه بازار بزرگی است که با وجود رشد صادرات ایران در این بازار، تا جایگاه واقعی و افزوده شدن کالاهای بیشتر در سبد صادراتی ایران به نیجریه با قابلیت های رقابتی فاصله زیادی داریم که امیدواریم با برنامه ها و اراده بخش خصوصی و دولت های دو کشور شاهد جهش صادرات به نیجریه باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha