• سه‌شنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401092214871
  • خبرنگار : 50204

مروری بر قیمت اقلام یلدایی در بازار اراک

مروری بر قیمت اقلام یلدایی در بازار اراک

ایسنا/مرکزی "یلدا" یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است که در آخرین شب پاییز، به‌عنوان بلندترین شب سال جشن گرفته می‌شود.

به نظر می رسید بعد از دو سال کرونایی و محدودیت ها، امسال این جشن کهن رنگ و بویی دیگر داشته باشد، اما افزایش قیمت ها حاوی پیام دیگری است و به دلیل گرانی اجناس و کالاها، شب یلدای امسال رنگ و بوی گذشته ها را ندارد. البته گرچه گرانی‌ها بازار شب یلدا را کم رونق کرده، اما ایرانی‌ها این آئین کهن را که نماد روشنایی و حیات است، مانند نوروز تحت هر شرایط و با سفره‌های کوچک‌تر جشن می گیرند.

امسال هر چند به گفته رئیس جهاد کشاورزی استان مشکلی در تامین کالاهای اساسی استان وجود ندارد، اما با توجه به اینکه حدود یک هفته تا شب یلدا باقی مانده، هنوز رونقی در این بازار مشاهده نمی شود و این در حالیست که در سنوات گذشته از ابتدای آذرماه مردم در تکاپوی خرید بودند و کالاهای مختلف خریداری می کردند و یلدا بهانه خوبی برای ایجاد شادی و شور در میان مردم بود.

 رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی گفته است که با توجه به نزدیک شدن به شب یلدا نیاز بود یک کار ویژه در سطح استان صورت می گیرد که همان بازرسی و نظارت بر اصناف مرتبط با کالاهایی است که تحت نظارت جهاد کشاورزی هستند.

صفری افزود: ۵۰ اکیپ در قالب ۱۰۰ نفر این بازرسی ها را انجام می دهند، بازرسی ها در سطح بازار با اولویت میوه و تره بار و کالاهای اساسی و آجیل و خشکبار انجام و در صورت مشاهده تخلف برخورد لازم صورت می گیرد، مردم نیز اگر تخلفی را مشاهده کردند با سامانه ۱۲۴ تماس گرفته و موارد تخلف را گزارش دهند.

همانطور که صفری گفته است، روز گذشته مانور نظارت بر بازار اقلام پر مصرف شب یلدا انجام و این نظارت های ویژه رسما آغاز شد، حال باید منتظر ماند و دید که این نظارت ها چه تاثیری بر بازار این اقلام خواهد گذاشت.

در حال حاضر بررسی‌های میدانی خبرنگار ایسنا در بازار اراک از وضعیت قیمت میوه، آجیل و شیرینی نشان می‌دهد که قیمت هر کیلوگرم انار بین ۲۰ هزار تا ۳۵ هزار تومان، هر کیلوگرم هندوانه بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان، هر کیلوگرم خرمالو بین ۲۰ تا ۳۵ هزار تومان، هر کیلو پرتقال و نارنگی ۱۲ تا ۲۰ هزار تومان، سیب قرمز حدود ۲۰ هزار تومان،  هر کیلوگرم آناناس بین ۱۱۰ تا ۱۹۰ هزار تومان، هر کیلوگرم نارگیل بین ۳۰ هزار تا ۵۰ هزار تومان و هر کیلوگرم موز بین ۳۰ هزار تا ۶۰ هزار تومان است.

همچنین قیمت انواع شیرینی تر کیلویی ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و کیک یلدایی کیلویی ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومان است.

بررسی ها  در بازار آجیل و خشکبار نیز نشان می دهد قیمت‌های انواع آجیل در هر فروشگاه متفاوت است به طوری که به عنوان مثال قیمت هر کیلوگرم آجیل مخلوط با تخمه بین ۲۵۰ تا ۲۸۰ هزار تومان، آجیل مخلوط ممتاز بین ۴۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار تومان، آجیل با کشمش و نخودچی ۳۷۰ هزار تومان، تخمه آفتابگردان حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، هر کیلوگرم پسته با کیفیت مطلوب بین ۴۵۰ تا ۵۴۰ هزار تومان، گردو با پوست ۱۴۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان، بادام با پوست حدود ۲۴۰ و تخمه کدو دو آتشه حدود ۱۶۰ هزار تومان است.

لازم به ذکر است قیمت‌های ارائه شده مربوط به انواع میوه عرضه شده در بازار مرکز شهر اراک بوده و طبیعتا با قیمت میوه در مغازه‌ها و سطح شهر متفاوت‌تر است.

نظرات مردم هم در این میان شنیدنی است، کوچکترها از فرا رسیدن سب یلدا خوشحالند، اما اکثر بزرگترها از قیمت ها و تورم ایجاد شده در بازار گلایه دارند و می گویند در گذشته شب یلدا که فرا می رسید خانواده‌ها در منزل بزرگ فامیل جمع می شدند و شب چله در کنار هم لذت دیگری داشت، اما اکنون گرانی موجب شده دورهمی ها کمتر شود و شب یلدا آن شور و حال سابق را نداشته باشد.

برخی می گویند که طعم تورم و گرانی چاشنی تلخ این جشن‌ شده و مردم در ماراتن افزایش قیمت ها حیرت زده مانده اند.

پدری می گفت: با نزدیک شدن شب یلدا برخلاف گفته مسئولین در خصوص همکاری فروشندگان با خریداران، انگار که قیمت ها پرواز می کنند و رفته رفته اوج می گیرند و برخی فروشندگان از این فرصت سوءاستفاده می کنند.‌

در میان مردم برخی که تازه عروس و داماد دارند به دنبال هدیه ویژه شب یلدا برای تازه عروس ها هستند، برخی از آنها بعد از چند بار گشت زدن در مغازه‌ها، بالاخره آجیل و تنقلات می خرند، اما هستند کسانی که با وجود برچسب قیمت ها، باز هم قیمت ها را می پرسند و در پایان یا با دست خالی و یا با دست پر و جیب خالی به خانه بازمی گردند.

به گزارش ایسنا، هرچند نظارت بر بازار یک رکن اساسی و قطعی در کنترل آن و کوتاه کردن دست سوء استفاده گران و گرانفروشان است، اما گویا نظارت هایی که تاکنون انجام شده نتوانسته چندان نتیجه بخش باشد و از سوی دیگر آنچه بسیار ضروری و در کنترل بازار اثرگذار است، کنترل و نظارت بر فرایند قبل از رسیدن اقلام یاد شده به بازار است تا در نهایت مردم نه تنها از خریدشان متضرر نشوند بلکه لذت هم ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha