شهربانو سلطانعلیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: در نشست اخیر با رئیس جهاددانشگاهی به این نتیجه رسیدیم که در حوزه گیاهان دارویی یک اقدام ماندگار و خوب داشته باشیم که این نشست منجر به انعقاد تفاهمنامه بین جهاد کشاورزی و جهاددانشگاهی خواهد شد.
وی اضافه کرد: در تفاهمنامهای که بین جهادانشگاهی و جهاد کشاورزی منعقد میشود برنامهها و اقدامات ترویجی که قرار است برای کشاورز انجام شود در مناطق مستعد کشت گیاهان دارویی و یا مناطقی که از کشت محصول استراتژیک مانند گندم محرومند در دستور کار قرار میگیرد.
مدیر ترویج جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه توسعه گیاهان دارویی برای حفظ و پایداری خاک و جلوگیری از فرسایش آن اثرگذار است، تصریح کرد: گیاهان دارویی برای رشد آب کمتری مصرف میکنند و کشت این محصول در شرایط خشکسالی و تنش خشکی کمککننده است.
«دهکده گیاهان دارویی» پروژهای تحولزا
سلطانعلیان با تأکید بر اینکه میزان کشت ما نیز براساس سیاستهای دولت اجرایی خواهد شد، بیان کرد: این برنامه در راستای تحقق شعار سال و توسعه فعالیتهای دانش بنیانی و نوآورانه و همچنین به منظور تحقق سیاستهای دولت اجرایی خواهد شد.
وی متذکر شد: در حالی که مناطق مستعد فراوانی برای کشت گیاهان دارویی در سطح استان گلستان وجود دارد اما کشت آن در استان بسیار کم است، در حال حاضر این مناطق شناسایی شده و مطالعات لازم انجام شده است.
مدیر ترویج جهاد کشاورزی گلستان به نخستین دهکده گیاهان دارویی گلستان در گالیکش اشاره کرد و توضیح داد: این پروژه میتواند در استان گلستان تحول ایجاد کند، با توجه به اینکه جهاددانشگاهی در دهکده گیاهان دارویی به صورت نشایی اقدام به کشت گونههای مختلف میکند در صورت توسعه کشت گیاهان دارویی در گلستان، پاسخگوی نیاز استان در هر سطحی خواهد بود.
به گزارش ایسنا، دهکده گیاهان دارویی گالیکش به مساحت ۸. ۸ هکتار در گالیکش راهاندازی میشود و بالغ بر ۱۵ هزار و ۶۰۰ متر فضای گلخانهای برای تولید و نشاء استاندارد برای آن در نظر گرفته شده که در گام نخست یک هزار و ۲۰۰ متر از آن به بهرهبرداری رسیده است.
فاز نخست نخستین دهکده گیاهان دارویی گلستان با ۱۶ و نیم میلیارد تومان اعتبار تا پایان سال جاری به بهرهبرداری میرسد و کشت قراردادی با کشاورز، خرید تضمینی و اسانسگیری در این دهکده گیاهان دارویی عملیاتی خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات