به گزارش ایسنا محمدعلی زلفیگل امروز در مراسم افتتاح بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار، دهمین نمایشگاه ایرانساخت و چهارمین نمایشگاه تستا با بیان اینکه امروز خدا را شاکریم که در یک سال بیش از ۷۸ هزار سند علمی از سوی دانشمندان ایرانی در سطح بین المللی منتشر میشود، افزود: اگر به این تعداد سند علمی، مقالات فارسی را اضافه کنیم، بیش از ۱۰۰ هزار مقاله اصیل و ارزشمند علمی هر سال چاپ میشود.
وی ادامه داد: همزمان با رشد برج تولید علم، برج فناوری کشور هم با کمک معاونت علمی و فناوری در حال رشد است؛ اگر چه که برج فناوری همپای برج علمی رشد نداشته است، ولی تمام تلاش دولت سیزدهم این است که ضمن صیانت از رشد علمی، از دستاوردهای فناورانه برای اعتلای کشور استفاده کند.
زلفی گل با تاکید بر اینکه باید عوامل رشد علمی و رتبه اول علمی ایران را در منطقه بررسی و از همان عوامل در تولید فناوری استفاده کنیم، یادآور شد: بررسیهای من نشان میدهد جامعه را با قانون باید مدیریت کرد و برای توسعه فناوری باید نظام سنجش و انگیزش جدیدی را ایجاد کنیم که نتیجه آن ارزش دادن به فناوران است.
به گفته وزیر علوم، نظام سنجش و انگیزش در فناوری در وزارت علوم چند بخش دارد و بخشهای مختلف آن شامل آییننامه ارتقا، آییننامه ترفیع و آییننامه پژوهانه اعضای هیات علمی است.
زلفیگل گفت: آییننامه ارتقا و آییننامههای مرتبط با سنجش و پژوهش را به شکلی بازبینی میکنیم که موجب ارتقای فناوری شود.
وی با اشاره به تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، گفت: این معاونت کاملا با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هماهنگ است و هیچ تقابلی بین این دو نیست، تعامل هم افزا وجود دارد. زیرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چتری بر روی فعالیتهای فناورانه کل کشور و در همه وزارتخانههاست. ما هم با این معاونت تعامل و همکاری داریم و یک بازیگر در زیست بوم نوآوری هستیم.
وزیر علوم ادامه داد: پروژه اول کشور ما باید اشتغال باشد، زیرا در این صورت جوانان بهموقع ازدواج کرده، خانواده تشکیل میدهند، ما یک جامعه پرنشاط خواهیم داشت و امید افزایش مییابد.
زلفیگل با تاکید بر توسعه تجهیزات آموزشی در کشور و دانشگاهها و بودجههای پژوهشی دانشگاهها، گفت: اگر بخواهیم از خام فروشی جلوگیری کنیم، باید روی پژوهش و فناوری سرمایه گذاری کنیم.
وی با اشاره به اهمیت دانشجویان، گفت: مقام معظم رهبری توجه ویژهای به دانشگاه ها و محققان دارند، زیرا از این طریق انسانهای متخصص رشد می کنند.
زلفیگل در پایان گفت: نهایت تلاش خود را خواهیم کرد که بسترهای سختافزاری و نرمافزاری شایسته را برای اساتید و دانشجویان مهیا کنیم تا این مرجعیت علمی، فناوری و نوآوری و دیپلماسی علمی و فناوری در بهترین نوع خودشکوفا شود.
انتهای پیام
نظرات