حمید صالحی در گفتوگو با ایسنا در ارزیابی خود از سفر رئیسجمهور چین به عربستان اظهار داشت: واقعیت امر این است که به نظر میرسد تحولاتی در عرصه بین المللی در حال رخ دادن است، در همین راستا پالس این مسائل را آنگلا مرکل صدر اعظم وقت آلمان داد که امروز چه نشسته باشیم، چه تلاش کنیم یا خیر، قدرت و هیمنه غرب به سوی شرق کوچ میکند.
وی با بیان این که چین به عنوان یک قدرت، برای غرب خطر به شمار می رود، گفت: استراتژی چین این است که دلار را به سرعت به زمین بزند و یوآن را تقویت کند و در این راستا در ماجرای کرونا به سرعت این اهداف را دنبال کرد، شرکت های "های تک" را تقویت کرد، کرونا را مدیریت کرد و رشد اقتصادی 1/8 درصدی را رقم زد.
این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: در قدم بعدی روی مساله تایوان متمرکز شد و در این زمینه و برای مقابله هم به سرعت سرمایه گذاری می کند، همکاری های نظامی و غیر نظامی با روسیه انجام می دهد.
این کارشناس مسائل بین الملل یادآور شد: سفر رئیس جمهور چین به عربستان نیز قطعا برای چینی ها می تواند چند دستاورد داشته باشد یکی این که به کشورهای عربی گوشزد کند که شما چندین مرحله اقدام کردید اما همچنان دلار در هژمون قرار دارد، بنابراین جایگاه و شرایط خودتان را با چین که نقش بسزایی در تحولات آینده دارد، در نظر بگیرید.
صالحی در ادامه اظهار داشت: این که گفته می شود بیانیه ضد ایرانی در جریان این سفر از سوی چین هم به امضا رسیده در واقع طرف سعودی گله ای را در ارتباط با ایران مطرح کرد و چین هم گفته بود مخالف هر گونه دخالت در امور کشورها هستیم. در واقع چین مجددا به کشورهای عربی هژمون بودن دلار را گوشزد کرد. بنابراین قدرت واقعی در شرق شکل می گیرد و این سفر هم در این راستا انجام شده است تا یوآن چین قدرت بگیرد.
وی ادامه داد: فکر نمی کنم عربستان بتواند مواضع مستقلی داشته باشد در واقع می خواهد توجه غربی ها را جلب کند، در غیر این صورت تصور نمی کنم عربستان بتواند مواضع مستقلی داشته باشد. قطعا سعودی ها بدون همسویی با آمریکایی ها نمی توانند مواضعی را اتخاذ کنند.
این استاد دانشگاه در پایان ابراز کرد: بنابراین درشرایط فعلی عربستان به چین گرایش پیدا کرده ومی خواهد که جایگاهی را داشته باشد اگر نه موضعی در برابر غرب و به ویژه آمریکا نمی توانند بگیرند .
انتهای پیام
نظرات