صفرعلی جمالپور در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: میخواهم بدانم آقایانی که سرمربی تیمهای امید، جوانان، نوجوانان و نونهالان شده اند کدام بازیکن را ساخته اند و چه تجربه ای در این زمینه داشتند که مسئولیت به این سنگینی را به آن ها سپرده اند. من به عنوان یک مدیر باشگاه ورزشی و فعال در سطح پایه فوتبال برایم سوال است که مربیان خوزستانی باید چه راهی را بروند که به چشم مسئولان فدراسیون فوتبال بیاید.
این مدیر فوتبالی تاکید کرد: فدراسیون فوتبال همچنان اشتباهات گذشته را تکرار میکند و برای انتخاب مربیان ردههای پایه هیچ متر و معیاری ندارد و به آینده هم توجهی ندارد، در حالی که باید دامنه انتخاب خود را بیشتر کند. من نمیدانم چرا در این سالها در کشور دامنه انتخاب ما در بخش بازیکن فقط شده دو تیم استقلال و پرسپولیس؟ در حالی که ما بازیکنان خوب و همینطور مربیان خوب در تیمهای دیگر داریم. چرا دنبال این هستیم وقتی قصد انتخاب سرمربی و همکارانش را داریم حتما باید یک توازنی بین تیم رنگی، قرمز و آبی باشد؟ این درست نیست، این یک نوع بیاحترامی به سایر باشگاهها و بقیه بازیکنان است.
وی عنوان کرد: در فوتبال ما که همچنان مربی های ۵۰ ساله، مربی جوان نامیده می شوند، در فوتبالی که بیشتر مربی های تیم های ملی پایه، اولین تجربه جدی حرفه خود را در پست مربیگری تیم ملی به دست آوردند و در سیستمی که افراد انتخاب کننده مربی ها، عمدتا تئوریسین هستند و خود آنها به عنوان مربی، هیچ رزومه قابل قبولی ندارند، تمام اصول انتخاب مربی زیر سوال می رود و اصلا این مساله مطرح می شود که افراد انتخاب کننده مربی ها، صلاحیت این کار را دارند یا خیر؟
جمالپور تصریح کرد: برای انتخاب مربی باید برخی فاکتورهایی را در نظر بگیریم؛ مربی تیم ملی باید یک سابقه ورزشی داشته باشد که بازیکن تیم ملی او را بپذیرد و در کنار آن باید بگوییم که او از نظر تجربه، باید مدارجی را طی کرده باشد و از همه مهمتر بیاییم فردی را انتخاب کنیم که حداقل لیسانس تربیتبدنی داشته باشد و نظرم بیشتر روی دستیاران است و باید خیلی روی آن مانور دهیم. فدراسیون فوتبال باید هر کسی را به عنوان دستیار سرمربی نپذیرد؛ دستیار باید تجربه فنی داشته باشند، نه این که یک مدت کوتاه جایی دستیار بوده باشد و یک رزومهای درست کرده باشد.
وی با یادآوری به این موضوع که تیمهای ملی پایه کشور سالهاست با سوءمدیریت فدراسیون فوتبال به آنچه شایستهاش هستند دست نمییابند، گفت: از تیم امید که نیم قرن است رنگ المپیک را ندیده تا تیمهای نوجوانان و جوانان که نه در برابر قدرتهای آسیا، بلکه مقابل تیمهای درجه چندم آسیایی نیز تحقیر میشوند و آخرین نمونه آن باخت به تیم های درجه آخر در فوتبال آسیا نظیر افغانستان و تاجیکستان در مسابقات جام کافا است. ما سالها است در تیمهای پایه بسیار ضعیف عمل میکنیم و چندین سال است که نتیجه نمیگیریم. ایراد کجاست؟ بدون تردید حق رسانهها و فوتبال دوستان است که بدانند انتخاب فدراسیون برای مربیان در ردههای ملی براساس چه معیارهای بوده است؟
مدیرعامل سابق باشگاه استقلال خوزستان گفت: در فوتبال امروزی دیگر دستیار به عنوان یک کارآموز نیست و باید آن قدر باتجربه باشد تا بتواند در مواقع ضروری کمک فکری به سرمربی بدهد. و واقعا چنین مربیانی را در خوزستان داریم که نادیده گرفته می شوند؛ نمونه یک چنین دستیاری را میتوانم به سرمربی نوجوانان فولاد خوزستان اشاره کنم. یعقوب سلحشور که بازیکن سطح بالایی در تیم های فولاد نوین، نفت آبادان، نفت مسجدسلیمان و استقلال اهواز بوده و نزدیک به ۵ سال است در بخش نونهالان و نوجوانان مشغول به کار است و فصل گذشته تیم فولاد خوزستان را بدون باخت قهرمان لیگ برتر نونهالان کشور کرد، ضمن این که فوق لیسانس تربیتبدنی است. اما نمی دانم چطور می شود که چنین مربیانی دیده نمی شوند اما بعد مربیان بدون رزومه در راس کار قرار می گیرند.
انتهای پیام
نظرات