• پنجشنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1401091711564
  • منبع : پژوهشگاه رویان

در بازدید معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از پژوهشگاه رویان تأکید شد؛

گسترش و حمایت از علوم جدید به ویژه در پژوهشگاه رویان

گسترش و حمایت از علوم جدید به ویژه در پژوهشگاه رویان

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بازدید از پژوهشگاه رویان تأکید کرد: هدف ما، گسترش و حمایت از علوم جدید به ویژه در پژوهشگاه رویان برای حل مسائل سلامت کشور است و امیدواریم در علوم نوین درمانی به مرحله‌ای از تولید برسیم تا بتوانیم محصولات خود را صادر کنیم؛ چرا که امروزه تولید علم کافی نیست و تولید علم منجر به ثروت آفرینی مدنظر است.

به گزارش ایسنا، دکتر یونس پناهی، معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به همراه دکتر حمیدرضا بنفشه، مدیر دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی بازدید کرد.

در ابتدای این بازدید، دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به آخرین دستاوردهای پژوهشگاه رویان در حوزه‌های مختلف پژوهشی، آموزشی و درمانی در علوم تولیدمثل و فناوری سلول‌های بنیادی گفت: پژوهشگاه رویان همواره تلاش دارد تا در مسیر آنچه اهداف متعالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است گام بر دارد و امیدوار هستیم که به عنوان بازوی معاونت تحقیقات و فناوری بتوانیم در راستای برنامه‌ها و اهداف این وزارتخانه و در جهت ارتقاء سلامت جامعه فعالیت خود را ادامه دهیم.

رئیس پژوهشگاه رویان ادامه داد: رویان یک فرهنگ جهادی است که سعی دارد تا با تکیه بر علوم نوین پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و برای تحقق این موضوع -با کمک نیروهای مجرب و کارآمد- اقدام به تربیت نیروی انسانی جوان و متخصص کرده است؛ ارتقاء جایگاه علمی کشور و تولید علم و ثروت از دغدغه‌های اساسی همکاران پژوهشگاه رویان بوده است و در سه دهه فعالیت، همواره شاهد حضور مؤثر رویان در حوزه درمان ناباروری و فناوری سلول‌های بنیادی بوده‌ایم که گواه آن رتبه‌بندی بین المللی مراکز علمی – تحقیقاتی از سوی مؤسسات علم‌سنجی و نمایه‌سازی است. شاهوردی ادامه داد: بر اساس آخرین گزارش‌ها و ارزیابی‌های مؤسسات علمی بین المللی، پژوهشگاه رویان در زمینه درمان ناباروری جزو ۱۰ مرکز برتر جهان معرفی شده است و خداوند را شاکریم که در توسعه دانش و درمان ناباروری پیشتاز هستیم.

دکتر شاهوردی خاطرنشان کرد: پژوهشگاه رویان در حوزه علوم زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی و توسعه این علم در جهان نقش پر رنگی دارد و در سایت انجمن بین‌المللی سلول‌های بنیادی – در زمان اولین چاپ مقاله رده سلول‌های بنیادی، ششمین مرکز دارنده این دانش معرفی شده است. سعی داریم تا با استفاده از علوم نوین، سلول درمانی و ژن درمانی در ارتقاء سلامت جامعه نقش ایفا کنیم.

در ادامه، دکتر مرضیه ابراهیمی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان، ضمن گرامیداشت نام بنیانگذار پژوهشگاه رویان، زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، به معرفی سه پژوهشکده علوم تولید مثل، زیست‌شناسی و فناوری سلول‌های بنیادی و زیست فناوری و همچنین دستاوردهای پژوهشگاه رویان پرداخت. مدیر انتشارات پژوهشگاه رویان نیز عناوین کتاب‌های جدید انتشارات رویان را که بالغ بر ۱۲ اثر است معرفی کرد.

حرکت پژوهشگاه رویان با شعار علم، ایمان و تلاش

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن ابراز خرسندی از دستاوردهای پژوهشگاه رویان بیان داشت: امروزه مسئله سلامت در کشور بسیار جدی است.

وی با اشاره به همه گیری کووید ۱۹، بر آسیب‌ها و اثرات مخرب این بیماری بر سلامت جامعه اشاره کرد و تهدیدهای آن‌را فراتر از جنگ تحمیلی دانست و تأکید کرد: توجه به خطرات و تهدیدهای بیماری‌های نو پدید و نو ظهور، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

دکتر پناهی، تهدیدهای ناشی از بیماری‌های غیرواگیردار از جمله سرطان، سندرم متابولیک، چاقی و بیماری‌های نورولوژیک را هم راستا با تهدیدهای بیماری‌های نوپدید دانست و گفت: تهدیدهای حوزه سلامت ابعاد فراوانی دارد و ما به عنوان متولیان کنترل و مدیریت سلامت جامعه با اشکال گوناگونی از بیماری‌ها روبرو هستیم و چنانچه بخواهیم پاسخگو باشیم، باید پژوهشگاه یا پژوهشگاه‌هایی مانند پژوهشگاه رویان طراحی کنیم؛ چرا که دیگر نمی‌توان معضلات حوزه سلامت را با روش‌های قدیمی مدیریت کرد و درمان بیماری‌ها با روش‌های قدیمی از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

وی خاطر نشان کرد: مقاله‌های علمی جدید نشان داده است که روش‌های درمانی نوین، رشد انواع بیماری‌ها را متوقف می‌کند؛ این به گونه‌ای است که هم اکنون بیماری‌های بدخیم را نیز با روش‌های درمانی نوین مدیریت می‌کنند و وزارت بهداشت تأکید می‌کند که مسیر زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی که همان استفاده از علوم نوین است را ادامه دهید، تقویت و تسریع کنید. اعتقاد داریم که مباحث مربوط به علوم جدید باید گسترش یابد و خوشحال هستیم که حرکت پژوهشگاه رویان با شعار علم، ایمان و تلاش ادامه دارد و رمز موفقیت شما همین است.

گسترش و حمایت از علوم جدید به ویژه در پژوهشگاه رویان برای حل مسائل سلامت کشور

دکتر پناهی گفت: از سویی همه‌گیری کووید ۱۹ نشان داد که دانشگاه‌های نسل یک و نسل دو پاسخگوی سلامت جامعه نیست و اگر اینگونه قدم بر داریم سرمایه خود را از دست می‌دهیم؛ بنابراین ضرورت دارد تا فناورانه حرکت و ثروت‌آفرینی کنیم و هرگز نباید اینگونه باشد که دانشگاه صرفاً محل تحقیق و تدریس باشد.

وی افزود: امروزه نیاز مملکت فقط تولید علم نیست، بلکه تهیه دارو، تجهیزات پزشکی، نیازها و اقلام تحقیق را نیز شامل می‌شود. مقام عالی وزارت بهداشت بر استفاده از فنون جدید درمانی تأکید جدی دارند که در پژوهشگاه رویان، مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی (ATMP) یکی از آن‌ها است. اعتقاد داریم و هدف ما، گسترش و حمایت از علوم جدید به ویژه در پژوهشگاه رویان برای حل مسائل سلامت کشور است و امیدواریم در علوم نوین درمانی به مرحله‌ای از تولید برسیم تا بتوانیم محصولات خود را صادر کنیم؛ چرا که امروزه تولید علم کافی نیست و تولید علم منجر به ثروت آفرینی مدنظر است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: مقام عالی وزارت و وزارتخانه علاقه ویژه‌ای به فعالیت‌های پژوهشگاه رویان دارد و هنگامی که در وزارت بهداشت سخن از فناوری به میان می‌آید، پژوهشگاه رویان مثال زده می‌شود و نگاه وزارتخانه به مجموعه رویان مثبت است.

پس از پایان این نشست، دکتر یونس پناهی با حضور در آزمایشگاه‌های مرکز پیشرفته توسعه فناوری محصولات سلولی از جدیدترین دستاوردها و محصولات این مرکز تحقیقاتی از نزدیک و به صورت میدانی بازدید کردند و در جریان پیشرفت‌های علمی – تحقیقاتی پژوهشگاه رویان قرار گرفتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha