دکتر سید علی قاسمزاده در مراسم تقدیر از برگزیدگان و مدالآوران علمی و پژوهشگران برتر استان که روز چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ در سالن آیندهپژوهی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در اهمیت بخشی به حوزه علم و فناوری، جذب و نگهداشت نخبگان در داخل کشور از برنامههایی است که دولت در حوزه علم و فناوری آن را تدوین کرده است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: در حوزه سیاستگذاری علمی، تقسیمکار ملی انجامشده و رسالتی بر دوش دستگاهها و نهادها گذاشتهشده، تا ۴۰ درصد از بودجه پژوهشی خود را در صندوق ذخیره پژوهشی برای پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی صرف قرار دهند.
وی ادامه داد: همچنین طرح ملی جذب و بهکارگیری محققان و پژوهشگران پسادکترا در سه سطح تحقیقاتی، فناوری و صنعتی تدوینشده تا دانشگاهها، صنایع، مراکز تحقیقاتی و پارکها از ظرفیت این نخبگان برخوردار شوند.
وی افزود: از دیگر اقدامات و برنامهها میتوان به سازماندهی پژوهشگران مستقل، تأسیس شبکه ملی آزمایشگاهی کشور در راستای تجمیع تمام آزمایشگاههای استان، تدوین سامانههای نان در راستای ثبت نیازهای استان، نمایهسازی نشریات و ارتقاء رتبهبندی علمی کشور از رتبه ۱۵ به ۱۰ اشاره کرد.
قاسمزاده با اشاره به برخی آسیبهای موجود در حوزه پژوهش عنوان کرد: نبود نظام منسجم برای عارضه و آسیبشناسی و همچنین شناسایی درست نیازها از معضلات موجود در حوزه فناوری و پژوهش است که در این حوزه نیازمند یک نظام آسیبشناسی جدی هستیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه مزیتهای استان قزوین هم بهخوبی احصا نشده است و اجرای برنامههای دانشگاه، درگرو توجه برخی دستگاههای اجرایی است که قدرت بیشتری دارند.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) در پایان تأکید کرد: وجود مسائل و مشکلات اداری، بیتوجهی به دانشبنیان و تولید علم در رشتههای هنر و علوم انسانی، هراس سرمایهگذاران برای حمایت از محصولات دانشگاهی در صنعت، بیاعتمادی صنایع و سازمانها نسبت به دانشگاه، عدم بهکارگیری خلاقیت و توجه به تولید علوم متناسب زیستبوم از دیگر مشکلات حوزه علم و فناوری است که باید در راستای رفع تلاش کرد.
انتهای پیام
نظرات