مسعود میرزایی با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه پژوهش و فناوری مشهد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به نامگذاری سال جاری که «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» است، تمام تلاش ما این بود که بتوانیم نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری را متمایز با سالهای گذشته برگزار کنیم.
وی ادامه داد: اولویت اول پارک علم و فناوری استان، مردمیسازی فناوری است و ما اعتقاد داریم که اگر قرار باشد به لحاظ بعد مادی و همچنین به لحاظ معنوی ثروتآفرینی کنیم باید مفاهیم فناوری را در دل جامعه و برای تمام طبقات جامعه دوباره بازخوانی و تعریف کنیم و به تمام افراد فرصت برابر بدهیم؛ یعنی اگر کسی دغدغه، ادعا، ایده و برنامهای در حوزه فناوری دارد، پارک علم و فناوری به عنوان نماینده دولت این فرصت را به وی بدهد که این موضوع باعث افزایش GDP(تولید ناخالص داخلی) میشود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی عنوان کرد: اگر بخواهیم گزارش عددی ارائه کنیم، آمریکا ۲۳ هزار بیلیون دلار تولید ناخالص داخلی دارد و درصد تاثیرگذاری اقتصاد فناوری در تولید ناخالص ملی آمریکا ۱۰ درصد است و تولید ناخالص داخلی در ایران نیز ۲۳۰ میلیون دلار و سهم اقتصاد فناوری ۰.۳ درصد است که این مقدار قرار است به چهار یا پنج درصد در سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ برسد.
وی در خصوص جذب دانشآموزان در پارک نیز بیان کرد: تلاش شد از مباحث جذاب برای جذب دانشآموزان به نمایشگاه استفاده شود. در اتاق فکری که داریم تصمیم گرفتیم هر هفته حداقل ۱۰۰۰ دانشآموز از سایت فیزیکی پارک علم و فناوری بازدید کنند. همچنین برای حضور دانشآموزان در نمایشگاه رایزنیهایی انجام شده و تصور نمیکردیم که حضور تا این اندازه چشمگیر باشد.
میرزایی افزود: اولویت اول ما تغییر پژوهشسراهای دانشآموزی به یک مکان فناوری است. در بازدیدی که از یک پژوهشسرا داشتم، به مسئول مربوطه گفتم این همان فضایی است که در دهه ۶۰ نیز وجود داشت و حال باید در سال ۱۴۰۱ تغییر کند؛ در نتیجه قرار شد پژوهشسرا را تبدیل به مکان فناوری کنیم.
وی تصریح کرد: در حوزه دانشجویی مصداق دیگر مردمیسازی مبحث «تانا» است؛ تانا مخفف توسعه و ارتقاء زیستبوم فناوری و نوآوری است. عمده مشکلی که از اتاق فکر بیرون آمد این بود که چالش اصلی فناوری کشور خلاء بین بخش خصوصی و دولتی است.
میرزایی اظهار کرد: قرار بر این شد که پارک علم و فناوری استان حاکمیت خود را پیاده کند و بخش خصوصی نیز سرمایهگذاری را انجام دهد تا بتوان به این صورت پردیسهای تخصصی ایجاد کرد که از این طریق جوانان مشغول به کار شوند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: پارک علم و فناوری خراسان چند اولویت دارد که اولین آن مردمیسازی فناوری است، به این معنا که تمام مردم در سطح دانش خود با فناوری آشنا باشند.
وی ادامه داد: دومین بحث مورد نظر در پارک علم و فناوری پیوند بین بخش خصوصی و دولتی است. این مرکز همچنین موضوع اشتغال جوانان به عنوان سومین اولویت مد نظر دارد.
انتهای پیام
نظرات