• چهارشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1401091610835
  • خبرنگار : 30057

تمیزکاری سطوح خانگی و صنعتی با کمک دوده

تمیزکاری سطوح خانگی و صنعتی با کمک دوده

یکی از شرکت‌های فناور بدون بهره‌گیری از آب و مواد شوینده، سامانه‌ای را برای تمیزکاری سطوح از مقیاس خانگی تا صنعتی عرضه کردند.

فرهاد افشار، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با ایسنا، تولید دستگاه "آیس پلاس" را از دستاوردهای فناورانه این شرکت نام برد و گفت: این دستگاه برای فرآیند تمیزکاری سطوح به کار می‌رود و برای این منظور ابتدا گاز CO۲ را به حالت مایع و در دمای منهای ۱۷۲ درجه سیلسیوس تبدیل ‌می‌کنیم و سپس وارد دستگاه می‌شود.

وی با بیان اینکه این سامانه قادر به تمیزکاری همه سطوح از خانگی تا صنعتی بدون استفاده از آب و مواد شوینده است، اظهار کرد: به دلیل فرآیند تمیزکاری این نوع سامانه‌ها، در دنیا از آن‌ها به عنوان «صنعت سبز» یاد می‌شود و دارای استانداردهای بین‌المللی است.

افشار با بیان اینکه این دستگاه فناورانه را در کشور نیز به تولید رساندیم، خاطر نشان کرد: ما مجبور به تمیزکاری از محل زندگی تا بخش‌های صنعتی هستیم که برای این منظور از آب و یا مواد نفتی استفاده می‌شود.

مدیر عامل این شرکت، نمونه فرآیند تمیزکاری با مواد نفتی را تعمیرگاه‌های خودرو ذکر کرد و یادآور شد: در شهر تهران بیش از ۱۰ هزار تعمیرگاه خودرو وجود دارد و همگی آنها قطعات صنعتی را با استفاده از مواد نفتی، شست‌و شو می‌کنند و پسماند آن‌ها نیز رهاسازی می‌شوند.

افشار اضافه کرد: مواد نفتی رهاسازی شده به لایه‌های زیرین خاک وارد می‌شود که ضمن آلودگی خاک، موجب آلودگی آب‌های زیر زمینی خواهند شد و بهره‌گیری از این فناوری می‌تواند تحول عظیمی در این زمینه ایجاد کند.

این محقق، ماده اولیه این دستگاه را دوده دانست که روزانه میلیون‌ها تن تولید می‌شود و خاطر نشان کرد: در صورتی که موافقت شود دوده یکی از مجموعه‌های نفتی به صورت ریکاوری شده در اختیار ما قرار گیرد، قادر هستیم به جنگ آلودگی‌ها و کمبود آب برویم.

مجری طرح با تاکید بر اینکه در فرآیند شست‌وشو با این دستگاه از هیچ مواد شوینده استفاده نمی‌شود، گفت: از این رو این دستگاه در فرآیند شست و شو، هیچ مواد دیگری به محیط زیست وارد نمی‌کند.

افشار افزود: ما برای ارائه خدمات اقدام به راه‌اندازی کارخانه‌های سیار کردیم، از این رو مشکل دریافت زمین برای راه‌اندازی کارخانه را مرتفع کردیم.

وی ادامه داد: این کارخانه‌های سیار به این صورت است که کلیه تجهیزات مورد نیاز، در تریلی قرار می‌گیرد و در محل، ماده اولیه برای شست‌وشو تولید می‌شود. این امر در کاهش هزینه‌های فرآیند شست‌وشو تاثیرگذار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha