به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در مصاحبهای با شبکه تلویزیونی TF1 گفت: اروپا باید معماری امنیتی آینده خود را آماده کند و همچنین به فکر این باشد که روزی که روسیه به پای میز مذاکرات بازگشت چگونه به آن ضمانت بدهد.
میخائیلو پودولیاک، معاون ارشد ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در واکنش به این اظهارات در توییتی نوشت: این جهان است که باید از روسیه ضمانتهای امنیتی بگیرد نه برعکس.
وی افزود: «جهان متمدن به ضمانتهای امنیتی در مورد نیات "وحشیانه" روسیه پس از پوتین نیاز دارد.»
اولکسی دانیلوف، دبیر شورای دفاعی و امنیت ملی اوکراین در توییتی نوشت: یک روسیه خلع سلاح اتمی و غیرنظامی شده بهترین ضمانت برای صلح نه تنها برای اوکراین بلکه برای کل جهان است.
وی افزود: «آیا کسی میخواهد برای یک کشور تروریست و قاتل ضمانتهای امنیتی فراهم کند؟ به جای محاکمه در نورنبرگ قصد دارید توافقی با روسیه امضا کنید و با او دست دهید؟»
دادگاهیها در نورنبرگ، دومین شهر بزرگ آلمان برای محاکمه جنایتکاران جنگی نازی پس از جنگ جهانی دوم، امروز به عنوان پیشروی دادگاههایی همچون دیوان کیفری بینالمللی در لاهه دیده میشود. این در حالی است که مسکو این اتهامات را که نیروهایش در اوکراین مرتکب جنایات جنگی شدهاند، رد میکند.
پس از چند دور مذاکرات صلح در ابتدای این جنگ، کییف و مسکو ماههاست که دیگر برای پایان این جنگ با یکدیگر مذاکره نکردهاند. کییف تاکید دارد که مذاکرات صلح تنها هنگامی ممکن است که روسیه حملاتش را متوقف کند و از تمامی بخشهای اوکراین که آنها را تصرف کرده، خارج شود.
اما کرملین اعلام کرد، غرب باید پیش از هرگونه مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، الحاق "قلمروهای جدید" به مسکو را که در سپتامبر سال جاری میلادی اعلام شد، به رسمیت بپذیرد.
این در حالی است که زلنسکی شخصا به این پیشنهاد ماکرون هیچ واکنشی نشان نداده است.
این پیشنهاد ماکرون درباره تامین ضمانتهای امنیتی برای مسکو همچنین انتقاداتی را در تعدادی از کشورهای حوزه بالتیک که هممرز با روسیه هستند و آن را تهدیدی رو به رشد میبینند، به وجود آورد.
الکساندر استاب، نخست وزیر سابق فنلاند در توییتی نوشت: اساسا با ماکرون مخالف هستم. تنها ضمانت امنیتی که باید بر آن تمرکز کنیم، اساسا غیر روسی است. روسیه ابتدا باید ضمانت دهد که به دیگر کشورها حمله نخواهد کرد.
لیناس لینکویچوس، وزیر امور خارجه سابق لیتوانی نیز در توییتی نوشت: روسیه تا زمانی که به همسایگانش حمله نکند، بخشهایی از آنها را به خود الحاق نکند و یا آنها را اشغال نکند، ضمانت امنیتی دارد. اگر کسی میخواهد یک معماری امنیتی جدید ایجاد کند که به یک کشور تروریست اجازه میدهد تا به روشهای ارعاب خود ادامه دهد، باید تجدیدنظر کند، چنین نظریهای کارآمد نخواهد بود و تایید نمیشود.
دیوید آراخامیا، یکی از قانونگذاران و اعضای تیم مذاکرهکننده اوکراین با روسیه گفت: زمانی که روسیه چهار شرط اوکراین را بپذیرد و آنها را عملی کند، کییف آماده است ضمانتهای امنیتی به مسکو بدهد.
وی افزود: ترک خاک اوکراین، پرداخت غرامت، مجازات تمامی جنایتکاران جنگی و تسلیم داوطلبانه تسلیحات اتمی چهار شرط ما هستند. پس از تحقق این چهار شرط، ما آمادهایم تا به پای میز مذاکره بیاییم و درباره ضمانتهای امنیتی صحبت کنیم.
انتهای پیام
نظرات