سید مهدی خدمت بین دانا، از مراکز غیر دولتی و انجمن های خیریه به عنوان شرکای اجتماعی سازمان بهزیستی یاد کرد و گفت: در استان گیلان ۲۰۰۰ پرسنل غیر دولتی داریم که در مراکز شبانه روزی نگهداری از توانخواهان و معلولان فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه ۷۰ هزار پرونده مددجویی گیلان در سامانه سازمان بهزیستی ثبت شده است، افزود: از این تعداد، ۵۴ هزار پرونده مربوط به توانخواهان و معلولان است؛ همچنین اقدام به پرداخت مستمری به بخشی از مددجویان که تحت پوشش سایر ارگان ها نیستند، می کنیم.
مدیرکل بهزیستی گیلان در گفت و گوی ویژه خبری باران، معلولان جسمی و حرکتی، ذهنی، شنوایی و بینایی، اعصاب و روان و سالمندان را به ترتیب دارای بیشترین فراوانی دانست و گفت: شاهد افزایش ۳۰ درصدی پرداخت مستمری هستیم و از ۴۲۰ هزار تومان برای یک نفر و یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان برای خانوارهای پنج نفر به بالا به ۵۴۶ هزار تومان برای یک نفر و یک میلیون و ۷۱۶ هزار تومان برای خانوارهای پنج نفر به بالا رسیدیم.
خدمت بین دانا، با بیان اینکه معلولان دارای ضایعه نخاعی حق پرستاری یک میلیون تومانی دریافت می کنند، ادامه داد: به خانواده های معلولان شدید و بیماران اوتیسمی نیز یک میلیون تومان مستمری پرداخت می شود.
وی از پرداخت ماهانه یارانه ۳۰۰ هزار تومانی برای خانوارهای دارای معلول بابت تهیه لوازم بهداشتی خبر داد و خاطرنشان کرد: حدود ۲۵۰۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی گیلان مستمری دریافت می کنند که امیدواریم به ۵۰۰۰ خانوار برسد.
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به فعالیت ۱۰۳ مرکز توانبخشی شبانه روزی در گیلان، عنوان کرد: در این مراکز کلیه خدمات توانبخشی به معلولان و سالمندان ارائه می شود لذا شاهد پرداخت یارانه دو میلیون تومانی برای هر نفر هستیم که قرار شده ۵۰ درصد افزایش داشته باشد.
وی با بیان اینکه ۳۰۰۰ توانخواه و سالمند در مراکز نگهداری مراقبت های ویژه را دریافت می کنند، متذکر شد: یارانه دولتی کفاف هزینه های نگهداری را نمی دهد و لذا از کمک خیرین برای پوشش این بخش استفاده می کنیم.
خدمت بین دانا، با اشاره به فعالیت شش مرکز نگهداری بیماران اعصاب و روان و سالمندان، تصریح کرد: گیلان سالمندترین استان کشور در نتیجه کاهش ازدواج و افزایش طلاق و کاهش فرزندآوری و افزایش مهاجرت است و لذا تا سال ۱۴۱۴ یک جامعه کاملا سالمند خواهیم داشت و باید به مناسب سازی معابر توجه کنیم.
مدیرکل بهزیستی گیلان با تاکید بر لزوم اجرای قانون حمایت از معلولان، خاطرنشان کرد: مقرر شده تا پایان سال حد فاصل چهارراه میکائیل به میدان فرهنگ رشت را مناسب سازی کنیم و شهر دوستدار سالمند داشته باشیم و معلولان و سالمندان یک عبور و مرور بدون مانع داشته باشند.
وی از خرید هفت میلیارد تومانی لوازم کمک توانبخشی شامل واکر و عصا و ویلچر ارتوپدی و سمعک و باتری سمعک و... طی امسال خبر داد و گفت: نیازهای نیمی از معلولان استان را رفع کردیم. معلولان و سالمندان تحت پوشش بیمه سلامت یا بیمه روستایی در بیمارستان های دولتی خدمات رایگان دریافت می کنند و لذا مقرر شده در بخش خصوصی نیز تا ۷۰ درصد هزینه های پزشکی و خدمات درمانی را پوشش دهیم.
خدمت بین دانا، با اشاره به فعالیت پنج مرکز آموزشی کودکان استثنایی، عنوان کرد: امسال ۴۸ نفر را در مناطق روستایی شناسایی و جهت ادامه تحصیل به این مراکز معرفی کردیم. مقرر شده در برنامه هفتم توسعه نیز ۳۵، ۵۰ و ۷۵ درصد قانون کار جهت ادامه تحصیل به خانوارهای دارای معلول پرداخت شود.
وی با بیان اینکه سهمیه معلولان در استخدام سازمان های دولتی پنج درصد است، خاطرنشان کرد: همچنین ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار جهت پرداخت وام های اشتغالزایی ۱۰۰ میلیون تومانی در نظر گرفتیم و معلولان دارای مدرک فنی و حرفه ای می توانند از این تسهیلات بهره ببرند.
مدیرکل بهزیستی گیلان با اشاره به پرداخت ۱۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن معلولان در شهرهای بزرگ و ۷۰ میلیون تومانی در شهرهای کوچک، تاکید کرد: تاکنون ۲۷۰۰ نفر از مددجویان بهزیستی در نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند و لذا از پرداخت اولیه معاف هستند؛ در بخش خودمالکی نیز برای خانوارهای دارای دو معلول نیز تا ۲۰۰ میلیون تومان بلاعوض پرداخت می کنیم که تاکنون ۱۴۰ خانوار دو معلول ثبت نام کردند.
خدمت بین دانا، با بیان اینکه کمک هزینه ازدواج و تهیه جهیزیه با کمک خیرین انجام می شود، گفت: در سال های اخیر نسبت به پیشگیری از معلولیت خوب عمل کردیم و از نوزادان یک روزه هم تست غربال شنوایی سنجی می گیریم، زیرا در صورت تشخیص زودهنگام ناشنوایی امکان کاشت حلزون و بازگشت کامل شنوایی وجود دارد و لذا تا پایان سال کلیه کودکان زیر سه سال باید غربالگری بینایی و شنوایی شوند و مشاوره ژنتیک ازدواج نیز در دستور کار مراکز مشاوره بهزیستی قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات