حسین خانی در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به تعدد خانه های تاریخی در شهر کرمانشاه، اظهارکرد: در حال حاضر تنها پنج خانه تاریخی سوری، حاج آخوند، فیض مهدوی، صارم الدوله یا زرشکیان و رنده کش یا خواجه باروخ در تملک میراث فرهنگی قرار دارد، همچنین دو دانگ از شش دانگ خانه سیدین هم متعلق به میراث فرهنگی است.
وی ادامه داد: باتوجه به سیاست های وزارت میراث فرهنگی از چندسال پیش خانه هایی که تحت تملک میراث فرهنگی قرار دارند، از طریق صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن فرهنگی و تاریخی به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار می شوند تا علاوه بر مرمت و احیاء، به حفظ و نگهداری از آنها هم کمک شده باشد.
رئیس میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: در این راستا تاکنون خانه سوری و فیض مهدوی به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار و خانه سوری تبدیل به مرکز پذیرایی و خانه فیض مهدوی تبدیل به مرکز پذیرایی اقامتی شده است.
وی اظهار کرد: خانه رنده کش و صارم الدوله هم به بخش خصوصی واگذار شده و در مرحله مرمت قرار دارند تا پس از آن به بهره برداری برسند. همچنین خانه حاج آخوند نیز در مرحله واگذاری به بخش خصوصی است.
خانی در ادامه در خصوص چرایی عدم اقبال سرمایه گذاران از برخی از خانه های تاریخی کرمانشاه هم گفت: واقع شدن برخی از خانههای تاریخی کرمانشاه در بافت هایی که امکان تردد ماشین در آنها وجود ندارد، باعث شده تا سرمایه گذاران کمتر به این نوع از خانهها اقبال نشان دهند.
وی تصریح کرد: تا چند دهه پیش بافت شهر کرمانشاه هم به مانند شهر یزد دارای کوچه های تنگ و باریک بود، اما وقوع جنگ و بازسازی های پس از آن باعث شد تا حدود 30 درصد از بافت تاریخی شهر ما از بین برود و اصالت گذشته خود را نداشته باشد، درحالیکه بافت تاریخی شهر یزد کماکان اصالت خود را حفظ کرده و مردم هم چنین شرایطی را پذیرفته اند.
انتهای پیام
نظرات