• یکشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401091308393
  • منبع : نمایندگی سمنان

استخدام تنها ۱۵ معلول در ۱۰ سال!

قانونی که روی کاغذ مانده!

قانونی که روی کاغذ مانده!

ایسنا/سمنان با وجود اینکه سال ها از وضع قانون سهمیه سه درصدی معلولین از استخدام‌های رسمی در کشور می گذرد اما جامعه معلولان کمتر از این ظرفیت قانونی بهره مند شدند به طوریکه به گفته مدیر کل بهزیستی استان در ۱۰ سال گذشته تنها ۱۵ معلول در استان سمنان از این طریق جذب دستگاه‌های اجرایی استان شده است.

دکتر منطقی ۱۴ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان ضمن تبریک روز جهانی معلولین اظهار کرد: براساس قانون دستگاه‌های اجرایی موظفند که سه درصد از استخدام‌های خود را به قشر معلول اختصاص دهند.

وی محدود بودن آزمون‌های استخدامی را یکی از دلایل ناچیز بودن شمار معلولان استخدامی استان در یک دهه اخیر دانست و افزود: گذشته از این در بسیاری از موارد مدرک تحصیلی معلولین و یا شرایط جسمی آنها مانع از استخدام می‌شود. ضمن اینکه گاه پست‌های استخدامی متناسب با توان و شرایط معلول متقاضی اشتغال نیست.
وی از بازنگری بهزیستی و مسوولان در بسترسازی برای اشتغال معلولان خبر داد و گفت: یکی از برنامه‌های ما در همین راستا، رایزنی و تمرکز بر فرصت‌های شغلی بخش خصوصی است.
وی از پیش بینی بسته های تشویقی برای استخدام معلولان خبر داد و گفت: خوشبختانه از این طریق زمینه برای استخدام بخشی از معلولین متقاضی کار فراهم می شود.

منطقی گفت: مشوق‌های ایجاد شده ، بخش غیردولتی را به استخدام تعدادی از مددجویان بهزیستی استان راغب کرده و همین سیاست‌گذاری در آینده نیز پیگیری می‌شود تا بتوانیم مشکل اشتغال بخشی از معلولین را مرتفع کنیم.

مدیرکل بهزیستی استان از وجود۱۳ هزار و ۶۵۷ نفر معلول تحت حمایت بهزیستی در استان سمنان خبر داد و تصریح کرد: یک هزار و ۷۸۴ نفر از این مددجویان به عنوان معلول حوزه بینایی، دو هزار و ۹۷۸ نفر ذهنی، یک هزار و ۶۱۰  نفر روان، یک هزار و ۶۹۵ نفر شنوایی، ۷۹۵ نفر صوت و گفتار، چهار هزار و ۷۹۵  نفر به عنوان معلول جسمی -حرکتی از خدمات بهزیستی در حوزه توانبخشی بهره‌مند هستند.

وی به بررسی پرونده معلولین در کمیسیون ها پرداخت و با بیان اینکه کمیسیون‌های پزشکی یکی از تخصصی‌ترین کمیسیون‌ها است اظهار کرد: اساس کار کمیسیون پزشکی بر مبنای طبقه‌بندی عملکرد، ناتوانی، سلامت و تاکنون در سال ۱۴۰۱ تعداد ۹۱۰  پرونده در کمیسیون پزشکی تحت بررسی قرار گرفته است.

۸۱۸۲ پرونده مشمول دریافت مستمری در بهزیستی سمنان

وی ادامه داد: افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید که پرونده کمیسیون پزشکی آنها در سامانه ثبت شود دریافت کننده کمک هزینه معیشت توانبخشی هستند

 وی از وجود هشت هزار و ۱۸۲ پرونده مشمول دریافت مستمری در این اداره کل خبر داد و گفت: خدماتی که در برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه به افراد دارای معلولیت ارائه می‌شود در راستای مولفه‌های سلامت، اجتماعی، آموزش، اشتغال و توانمندسازی است و حدود ۳۹۸۶  نفر در استان تحت پوشش برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (سی بی آر) هستند.

بهره‌مندی ۱۷۰۰معلول سمنانی از هنر درمانی

مدیرکل بهزیستی استان از هنر درمانی به عنوان یک راهکار برای درمان معلولین نام برد و افزود: در مجامع بین المللی یکی از مهمترین ابزار توانمندسازی، هنر درمانی است که جایگاه ویژه ای در برنامه‌ریزی‌ها دارد.

منطقی اضافه کرد: حدود یک هزار و ۷۰۰  نفر در این استان از طرح ارتقا و گسترش امور هنر درمانی ویژه افراد دارای معلولیت بهره مند هستند.

وی با اشاره به لزوم ارتقا سطحی روحی و روانی معلولان به اهمیت نشاط در زندگی افراد جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: باید فرد معلول را به هر وسیله‌ای از خانه خارج و به محیط اجتماعی بیاوریم تا استعدادهای خود را در زمینه‌های هنر ، ورزش و.. عرضه کند.

دکتر منطقی تحصیل رایگان جامعه هدف بهزیستی را  یکی از اولویت‌های اصلی سازمان بهزیستی برشمرد و خاطرنشان کرد: قریب به ۲۰۰۰ نفر از کمک هزینه تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان دارای معلولیت استفاده می کنند. طرح حمایت همه ‌جانبه  از تحصیل افراد تحت پوشش شامل کمک هزینه تحصیلی، کمک هزینه‌ های تشویقی، تامین تجهیزات آموزشی از قبیل لوازم‌التحریر و سایر موارد خدمات آموزشی است و به تمام دانش آموزان و دانشجویان دارای معلولیت تعلق می‌گیرد .

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ نفر در مراکز توانبخشی مراقبتی بهزیستی به صورت روزانه و شبانه خدمات می‌گیرند گفت: تامین نیازهای مراقبتی و توانبخشی افراد دارای معلولیت، سالمندان و بیماران روانی مزمن در قالب مراکز شبانه‌روزی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: این مراکز براساس دستورالعمل‌های تخصصی مربوطه با بهره‌گیری از تجهیزات و فضاهای موردنیاز و نیز نیروی انسانی تخصصی، متناسب با نیازهای گروه هدف خدمات توانبخشی، مراقبتی و فرهنگی را ارائه می دهند.

 مدیرکل بهزیستی استان تعداد توانخواه بهره‌مند از آموزش در مراکز روزانه آموزشی توانبخشی را ۷۲۵ نفر و تعداد توانخواهان خدمت گیرنده از کارگاه های تولیدی حمایتی را ۱۲۵نفر اعلام کرد.

منطقی دریافت کنندگان حق پرستاری در این استان را یک هزار و ۵۷ نفر اعلام و تصریح کرد: حق پرستاری که برای همه معلولین یک میلیون تومان است، براساس قانون به سرپرست قیم و یا همسر پرداخت می‌شود و این خدمات شامل حال افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید وافراد دارای معلولیت چندگانه می‌شود.

وی بر لزوم مناسب سازی معابر به عنوان یکی از حقوق قانونی معلولین نام برد و اظهار کرد: براساس قانون باید دستگاه های اجرایی سالانه ۳۰ درصد دستگاه خود را مناسب سازی می کردند اما با وجود گذشت سال‌ها هنوز مشکلات جدی در این بخش وجود دارد.
وی با بیان اینکه بهزیستی متولی مناسب سازی نیست افزود: بهزیستی عضو ستاد مناسب سازی است و در این بخش وظیفه نظارتی دارد.

بهره‌مندی خانواده ۲۰ معلول استان از معافیت سربازی

مدیرکل بهزیستی استان از شهرداری‌ها و دهیاری ها به عنوان مهمترین مسوولان موثر در مناسب سازی معابر نام برد و افزود: با وجود اینکه قانون مناسب سازی در دهه ۸۰ و از سال ۸۳ مصوب و بعدها در سال های ۹۶ و ۹۷ در آن بازنگری شده اما همچمنان این قانون به صورت کامل اجرایی نشده است.

مدیرکل بهزیستی استان از بهره‌مندی خانواده ۲۰ معلول استان از معافیت سربازی در یک سال اخیر خبر داد و گفت: بهزیستی خدمات بسیار متنوعی به جامعه هدف خود ارائه می‌دهد.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha