• یکشنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1401091307966
  • خبرنگار : 71560

نخعی: بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور متولی مشخصی ندارد

نخعی: بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور متولی مشخصی ندارد

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: برای بهینه سازی مصرف انرژی قوانین متعددی در کشور وجود دارد که در چرخه معیوب افزایش روز به روز میزان مصرف و تلاش برای افزایش تولید مغفول واقع شده است.

مصطفی نخعی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره راهکارهای مدیریت ناترازی گاز در سطح کشور، بیان کرد: متاسفانه چند سالی است که کشور با ناترازی گاز مواجه شده است و میزان مصرف از تولید در فصول سرد سال پیشی گرفته است. در این شرایط هم باید میزان تولید را افزایش داد و هم میزان مصرف را کنترل کرد تا بتوانیم ناترازی را مدیریت کنیم. تمرکز مسئولان در این چند وقت بیشتر بر روی مدیریت مصرف بوده است. امروز گفته می شود بخش خانگی خط قرمز ما است منتها مصرف گاز در سایر بخش ها محدود می شود، حتی به جای گاز در برخی از حوزه ها فرآورده نفتی می سوزانند.

فرآورده نفتی که می تواند برای کشور ارز آوری داشته باشد را در نیروگاه ها می سوزانیم

وی در ادامه اظهار کرد: فرآورده نفتی که ما می توانیم به راحتی صادر کنیم تا عایدی اقتصادی برای کشور داشته باشد در فصل سرد سال در نیروگاه ها و واحدهای تولیدی می سوزانیم که هم درآمد ارزی را از بین می برد و هم آلودگی زیست محیطی برای کشور ایجاد می کند و هم هزاران خسارت به کشور وارد می شود.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: متاسفانه امروز ما با چرخه معیوب افزایش روز به روز مصرف و سرمایه گذاری برای افزایش تولید مواجه هستیم، تا کی قرار است مدام مصرف بالا برود و ما نیز به دنبال افزایش سرمایه گذاری در تولید باشیم.

نماینده مردم نهبندان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: لازم است که بهینه سازی مصرف انرژی در سطح کشور جدی گرفته شود. ما برای این موضوع قانون هدفمندی یارانه ها، قانون هوای پاک، قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر را داریم اما به آن ها عمل نمی شود. علت اصلی آن این است که بهینه سازی در سطح کشور متولی مشخصی ندارد. بهینه سازی یک موضوع چند بخشی و بین وزارتخانه ای است. اتفاقا بخش زیادی از انرژی در واحدهای تولید کننده انرژی یعنی خود پالایشگاه ها و نیروگاه ها به هدر می رود.

پالایشگاه ها و نیروگاه ها خود بخشی از انرژی را هدر می دهند

وی در ادامه تاکید کرد: خود پالایشگاه ها و نیروگاه ها خودشان انرژی را هدر می دهند، راندمان خیلی از نیروگاه ها پایین است و با راندمان ۲۰ الی ۲۵ درصد در حال فعالیت هستند در حالی که نرم دنیا بالای ۵۰ درصد است. فکر نمی کنم که در کوتاه مدت بتوانیم این ناترازی را با افزایش تولید جبران کنیم. کار منطقی این است که ما با بهینه سازی میزان مصرف را کنترل کنیم. قرار نیست مصرف مدام افزایش یافته و ما نیز مدام تولید را بالا ببریم.

نخعی افزود: البته ظرفیت تولید گاز در سطح کشور بیشتر از این ها است و حتما باید در این حوزه سرمایه گذاری شود، حداقل باید با سرمایه گذاری همین سطح از تولید را حفظ کنیم. اگر در این بخش سرمایه گذاری نکنیم و با افت فشار چاه های گاز مواجه شویم همین تولید امروز را نیز نمی توانیم حفظ کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۳ ۰۹:۰۸

جناب کشور در کدوم زمینه متولی و دلسوز داره که تو زمینه مصرف انرژی داشته باشه هرچند نداشتن متولی در بخش انرژی به نفع دولت هرچی مصرف بیشتر درامد بیشتر نصیب دولت میشودو البته اونم با جرایم هنگفت