• شنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1401091207727
  • خبرنگار : 71474

کدام کالای ایرانی در ارمنستان بیشترین طرفدار را دارد؟

کدام کالای ایرانی در ارمنستان بیشترین طرفدار را دارد؟

اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی ابعاد مختلف تجارت مشترک ایران و ارمنستان در سال‌های گذشته پرداخته است.

به گزارش ایسنا، ارزیابی‌ها نشان می‌دهد اقتصاد ارمنستان از حدود سه دهه قبل با عضویت در بانک جهانی و سپس سازمان تجارت جهانی توانسته رشد اقتصادی قابل توجهی را داشته باشد و تولید ناخالص داخلی این کشور در سه دهه گذشته حدودا هفت برابر شده است.

ارمنستان در طول سال‌های گذشته همواره جزو شرکای تجاری ایران در منطقه بوده اما ارزش کل این تجارت مشترک هرگز بالا نرفته است.

در شرایطی که پیش بینی می‌شود تولید ناخالص داخلی ارمنستان با پیشرفت ۲۷ درصدی در پایان سال جاری میلادی به حدود ۱۷.۷ میلیارد دلار برسد تجارت این کشور نیز رشد قابل توجهی پیدا کرده است.

متوسط ارزش صادرات کالا در ارمنستان حدفاصل سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ میلادی ۲.۳ میلیارد دلار و واردات این کشور نیز ۳.۷ میلیارد دلار بوده است. با خروج از رکود تحت تاثیر کرونا پیش بینی می‌شود در پایان سال جاری میلادی صادرات این کشور به ۶.۵ میلیارد دلار و واردات به هشت میلیاد دلار برسد.

بررسی روند تجاری مشترک ایران و ارمنستان نشان می‌دهد که در دهه گذشته صادرات ایران به این کشور حدودا ۲.۵ برابر شده اما ارزش واردات ۳۸ درصد کاهش یافته است.

در هفت ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نیز ارزش صادرات ایران بیش از ۲۳ درصد رشد کرده است. در طول تمام این سال‌ها تراز تجاری ایران در تعامل با ارمنستان نیز همواره مثبت بوده است.

بررسی جزئیات تجارت مشترک دو کشور نشان می‌دهد که میل‌های آهنی، قیر نفت، روغن‌های سبک نفتی، محصولاتی از آهن یا فولاد و همچنین میلگرد و کف پوش اصلی‌ترین کالاهای ایرانی بودند که از سوی ارمنستان خریداری شده است.

کنسانتره مس، موتورسیکلت، ماشین‌های آهنگری، قطعات ماشین‌آلات و قطعات دستگاه‌های چشم پزشکی نیز اصلی‌ترین کالاهای وارد شده به ایران از طرف ارمنستان بوده است.

برآوردها نشان می‌دهد در نیمه نخست سال ۲۰۲۲ رشد اقتصادی ارمنستان ۱۱ درصد بوده و این عدد در پایان ۹ ماهه به ۱۴ درصد رسیده است.

از این‌رو در صورتی که مقدمات لازم فراهم شود می‌توان انتظار داشت تجارت مشترک ایران و ارمنستان در سال‌های آینده افزایشی قابل توجه پیدا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha