• شنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401091207532
  • خبرنگار : 50177

عضو کمیسیون بهداشت مجلس:

مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا مربوط به افراد دارای بیماری پیشرفته زمینه‌ای است

مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا مربوط به افراد دارای بیماری پیشرفته زمینه‌ای است

ایسنا/لرستان عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: تاکنون بین ۳۰ تا ۴۰ نفر در کشور، به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا جان باختند و بیشتر این افراد از بیماری‌های پیشرفته زمینه‌ای رنج می‌بردند.

دکتر یحیی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: آنفلوآنزا بیماری ویروسی است که هر چند سال یکبار به صورت اپیدمی و همه‌گیری اتفاق می‌افتد.

وی اضافه کرد: در طول یکی دو سال اخیر، به دلیل اینکه درگیر کرونا ویروس بودیم، مردم به شکل نسبی موازین بهداشتی و فاصله‌گذاری را رعایت می‌کردند و ماسک می‌زنند و این سبب شده بود احتمال انتقال سرایت بیماری آنفلوآنزا خیلی کمتر شود.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر که مردم پروتکل و موازین بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، هر نفر ممکن است چندین نفر دیگر را مبتلا کند.

ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون بین ۳۰ تا ۴۰ نفر در کشور، به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا جان باختند، ادامه داد: البته این آمار بالایی نیست و بیشتر مربوط به کسانی است که از بیماری‌های پیشرفته زمینه‌ای رنج می‌بردند.

وی عنوان کرد: توصیه این است که مردم هراسی نداشته باشند چرا که آنفلوانزا بیماری ویروسی معمولی است و جای نگرانی ندارد و تنها رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک توصیه می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه پزشکان برای درمان آنفلوانزا به مردم فشار نیاورند که حتما از سرم و آمپول سفازولین استفاده شود، تصریح کرد: این نوع درمان کاملا غیرعلمی است و آنفلوآنزا اصلا نیازی به تجویز سرم ندارد مگر اینکه فرد بیمار نتواند مواد غذایی و نوشیدنی مصرف کند که در آن موقعیت نیاز است سرم برایش تزریق شود.

ابراهیمی در خصوص تزریق واکسن آنفلوانزا، اظهار کرد: افرادی که سن و سال بالایی دارند و از بیماری‌های مزمن کلیوی، کبدی، نارسایی قلبی، سرطان رنج می‌برند و کورتون با دوز بالا مصرف می‌کنند و یا به بیماری‌های مزمن زمینه‌دار مبتلا هستند؛ آنفلوآنزا  می‌تواند بیماری آنان را تشدید و مرگ و میر را بالا ببرد.

وی افزود: به افراد مذکور توصیه می‌شود اوایل فصل پاییز، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند تا چنانچه به این بیماری مبتلا شدند از نوع خفیف باشد و شانس مرگ و میر را کاهش دهد.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا را به عموم مردم توصیه نمی‌کنم چون کاملاً غیرعلمی است و چنانچه سیستم ایمنی بدن فردی کامل باشد هیچ دلیلی برای تزریق این واکسن وجود ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha