محسن افشارچی ظهر امروز ( ۱۰ آذرماه) در رویداد فناورانه تا ثریا استان زنجان، با بیان اینکه باید از گذشته عبور کنیم، به آینده فکر کرده و به مواردی که دانش آنها را خواهد آفرید توجه کنیم، اظهار کرد: خرد حاکم کشور را باید در ده سال بعد دید و ببینیم در حوزه علم، فناوری و تکنولوژی در چه جایگاهی ایستادهایم؛ این نوع خرد در کشور ما شکل نگرفته است. باید به طور منسجم فکر کنیم که ده سال آینده در کجا قرار خواهیم گرفت.
وی افزود: زیرساختهای حمایتی از شرکتهای دانشبنیان بد شکل نگرفته و خوب است؛ اگر بخواهیم درست جلو برویم باید هدف را در اعداد و ارقام تعریف کنیم.
نماینده عالی دولت در استان زنجان عنوان کرد: چنین رویدادهایی باید در جایگاه کلان جا باز کند و اقتصاد دانشبنیان سهم قابل توجهی از اقتصاد را داشته باشد؛ اگر بخواهیم به سمت اقتصاد دانشبنیان برویم باید با برنامه حرکت کنیم.
مدیرعامل شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج کشور نیز در ادامه با بیان اینکه مجموعه پیشگامان وظیفه تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور را بر عهده دارد، تشریح کرد: ماموریت ما در بسیج، پشتیبانی از طرحهایی است که قابلیت اجرایی داشته باشند. مجموعه پیشگامان سعی میکند ظرفیتهای پشتیبانی را در کنار هم قرار داده و حوزه حمایتی را گسترش دهد.
مهدی حقی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد از ظرفیت ما روی ۲۰ درصد از مسائل متمرکز شده و حوزههای قابل توجهی از دانشبنیان بیبهرهاند، اضافه کرد: در توزیع منابع عدالت وجود ندارد و ۷۰ درصد سرمایهها به ۳۰ درصد شرکتهای دانشبنیان تعلق میگیرد.
مدیرعامل شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج کشور متذکر شد: تیمهای دانشبنیان برای جذب سرمایهگذار باید به این نوع موارد اشاره کنند که چگونه از علمی که به دست آوردند ثروت کسب خواهند کرد؛ ما به دنبال اقتصاد دانشبنیان هستیم.
با بیان اینکه تجاریسازی بخش مهمی از فرآیند نوآوری است و هیچ محصول، خدمت و فناوری جدیدی بدون تجاریسازی امکان ورود موفق به بازار را ندارد، یادآور شد: ایجاد بستر مناسب برای عرضه دانش و فناوری، علاوه بر فراهم کردن ارزشهای اقتصادی، منجر به رشد و توسعه اقتصادی نیز در جامعه میشود.
وی خاطرنشان کرد: در عصر حاضر باید به دنبال سازوکارهایی باشیم که روش تبدیل ایده به محصول را به ما آموزش دهد و روند تبدیل علم به ثروت را سرعت ببخشد.
انتهای پیام
نظرات