• پنجشنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1401091006433
  • خبرنگار : 71628

رابرت مالی: اگر تحریم و دیپلماسی جواب ندهد بایدن با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد

رابرت مالی: اگر تحریم و دیپلماسی جواب ندهد بایدن با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: ما تحریم می‌کنیم، اعمال فشار می‌کنیم، دیپلماسی به کار می‌بندیم. اگر هیچ یک از این‌ها جواب ندهد، رییس جمهور گفته است که او به عنوان آخرین راه‌کار، با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از وبگاه خبری اردوپوینت، رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگو با سردبیر نشریه فارن پالیسی، در پاسخ به این سوال که برنامه هسته‌ای ایران تا چه اندازه با تولید یک سلاح اتمی فاصله دارد، گفت: جواب دادن به این سوال سخت است چون این یعنی چقدر به مواد شکافت‌پذیر غنی‌‎‌شده در سطح تسلیحاتی نزدیک هستند؛ همان طور که قبلا گفته‌ایم، فقط چند هفته است.

با وجود این که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد، مالی در ادامه گفت: آن‌ها بسیار به داشتن مواد شکافت‌پذیر کافی برای تولید یک بمب هسته‌ای نزدیک هستند.

او مدعی شد، این وضعیت برنامه هسته‌ای ایران نتیجه انتخاب خود ایران و تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا برای خروج از توافق هسته‌ای است.

این دیپلمات ارشد آمریکا با اشاره به تصمیم دولت بایدن برای احیای توافق هسته‌ای و ورود آن به مذاکرات وین، گفت که این مذاکرات به خاطر شروطی که تهران به طور مکرر در روند مذاکرات تعیین می‌کرد، طولانی و  دچار وقفه شده است.

مالی در ادامه گفت: ما تحریم می‌کنیم، اعمال فشار می‌کنیم، دیپلماسی به کار می‌بندیم. اگر هیچ یک از این‌ها جواب ندهد، رییس جمهور گفته است که او به عنوان آخرین راه‌کار، با گزینه نظامی موافقت خواهد کرد، چرا که اگر این تنها راه ممانعت از دست‌یابی ایران به یک سلاح هسته‌ای باشد، اتفاقی است که خواهد افتاد. اما هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم.

او گفت، دولت بایدن هنوز امیدوار است که ایران رویه فعلی‌اش را تغییر بدهد.

به گزارش ایسنا، اظهارات مالی درباره مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در حالی مطرح می‌شود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری اخیرش در این باره گفت: در مذاکرات برای رفع تحریم یکی از مسایلی که تاخیر ایجاد کرد حل مسایل اتهامی آژانس بوده است. پیشنهاد طرف آمریکایی این بود که برجام را ابتدا تایید کنیم و مسایل با آژانس را در فرصتی در آینده حل کنیم. یعنی پیچ و مهره و توان هسته ای جدیدمان که بر مبنای قانون راهبردی ایجاد شده است را باز کنیم و بعد درباره مسایل با آژانس صحبت کنیم که این از خطوط قرمز ما بود و نپذیرفتیم. ما با طرف های مختلف در این مورد صحبت و تاکید کردیم آژانس از مسیر فنی منحرف شده و وارد مسیر سیاسی شده است. آن‌ها گفتند ما توصیه می کنیم به آژانس تا در مسیر فنی حرکت کند. اما در یک هفته گذشته در حالی که توافق شده بود هیات آژانس به ایران بیایند به یک باره در مجموعه جنگ ترکیبی علیه ایران قطعنامه جدید روی میز گذاشتند! صحبت ما با این کشورهای این است که چطور به شما اعتماد کنیم؟ در حالی که قرار بود ضامن رفتار آژانس باشید خودتان در حال سوءاستفاده از آژانس هستید.

او ادامه داد: همچنین آمریکا ابتدا پیشنهاد کرده بود با رسیدن به برجام یا بدون برجام تبادل زندانیان انجام شود، اما ۴۰ روز بعد گفتند تبادل زندانیان با برجام انجام شود. ما گفتیم این افت و خیزهای شما دیوار بی اعتمادی را قوی‌تر می‌کند. البته در یک ماه و نیم گذشته آن‌ها دوباره به طور جدی دنبال تبادل زندانیان هستند و ما به خاطر مسایل انسانی این مساله را دنبال می کنیم.

وزیر امور خارجه گفت: ما مبتنی بر تامین حداکثری منافع ملی با هدف بازگشت به برجام مذاکرات را ادامه می دهیم. از نظر ما برجام با همه ضعف و قوت‌ها روی میز است و معتقدیم موضوعی که در پایان دولت قبل و در یک سال گذشته مذاکره شده می‌تواند به نقطه نهایی و توافق برسد.

به گزارش ایسنا، مالی در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهاراتی در حمایت از ناآرامی‌ها در ایران مطرح کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در یکی از نشست‌های خبری اخیرش درباره اظهارات مقامات خارجی درباره امور داخلی ایران گفته بود: متاسفانه در طول تحولات داخلی ایران شاهد اظهارات مداخله جویانه و اقدامات غیر سازنده و غیر مسئولانه برخی از کشورها بودیم که عملا درخواست‌های مسالمت جویانه برخی از اقشار جامعه ایران را با اقدامات نسنجیده و تحریک آمیز خود به اغتشاش و آشوب کشاندند و شرایط نامناسبی را ایجاد کردند که حتی زمینه را برای شنیدن صدای افرادی که دارای دیدگاه‌های انتقادی مسالمت آمیز بودند تغییر دادند و زمینه را برای نقش آفرینی خشونت طلبان فراهم کردند و آن‌ها مبنای این مداخلات را حمایت از حقوق زنان و حقوق اقلیت‌ها قرار دادند؛ در حالی که در ایران اقلیت‌ها موضوعیت ندارند بلکه اقوام ایرانی حضور دارند که همه بخشی از جامعه بزرگ ایران تاریخی و تمدنی هستند و اجزای اصلی جامعه بزرگ ایرانی به شمار می‌روند.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این زمینه ادامه داد: آن‌هایی که از حقوق زنان در ایران صحبت می‌کنند چرا در ارتباط با تحریم‌های یکجانبه دولت آمریکا و همراهی اطاعت پذیر اروپا از این تحریم‌ها صحبت نکردند و به این موضوع توجه نداشتند که زنان و کودکان ایرانی نیز در معرض همین تحریم‌ها و اثرات آن هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۱۱:۵۵

با دشمنان فقط باید با زبان زور و اسلحه صحبت کرد نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد ، یکبار باید برای همیشه مزه موشک‌های دور برد ایران را بچشند تا بفهمند معنی تهدید چیست.مرگ بد امریکا، زنده باد پوتین

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۴ ۰۱:۴۰

شما فقط زورتان. به مردم ایران میرسه !! جنگ با آمریکا حماقت. محض است .

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۱۲:۲۹

امریکا ،،،تهدیداتی نظامی را جنبه روانی دارد اعمال میکند ،،،ارزوی نیروهای ایرانی است که با امریکا درگیر شوند ،،چرا،،،چون ایران از دست برتر وقوی تر وتهاجمی تر وکشنده تر ونابودکننده تر برخوردار است ایران چند نوع سلاح دارد انکه اعلام نشده وانکه اعلام شده ایران منتظر حمله امریکا تا این قدرت پوشالی وپوسیده را در دریا وزمین وهوا به نابودی بکشاند منتظر تان هستیم تا نابودی شما را به ذائقه تلخ تان بوشانیم

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۱۵:۳۸

آقای رابرت مالی،چه غلطی کردی؟ یه دفعه دیگه بگو چی؟نظامی؟گزینه ی نظامی،خداکنه شیطان گولتونا بزنه،ما ۴۰ سال است،آماده ایم ،کوچکترین حرکتتان علیه ایران اسلامی را با چنان ضربه ای پاسخ میدهیم که باورتان مشگل باشد@!!@.

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۱۶:۱۷

ظاهراً غرب از تمام توان خود برای تضعیف و جلوگیری از قدرت واقعی ایران زمین است

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۱۶:۴۰

تووبایدن خیلی غلط بیجاکردیدکه به ایران حمله کنید

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۱۷:۲۲

هرغلطی میکنیدشروع کنید،تا بفهمیدایران کیه.

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۱۷:۲۸

وا چه غلط ها...

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۲۲:۳۰

بایدن غلط میکند

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۲۲:۴۷

مرگ. بر آمریکا

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۲۳:۲۴

امریکا غلط میکنه میگه گزینه جنگ رومیزه بگو خلیج فارس گورستان همه سربازان امریکا میشه ما ایرانیا با داس و بیل هم که باشه شکم امریکا شکاف میدیم زنده باد ایران

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۲۳:۳۳

از این غلط ها زیاد کردید ولی جرائت ندارید نزدیک ایران شوید منتظرتان هستیم

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۲۳:۳۷

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۲۳:۵۴

اگر مطمئن بودید همان روز اول انجام میدادید

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۱ ۰۱:۳۷

تنتان به سرتان اضافه شده مگه اینجا شهر هرت نیست

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۱ ۰۲:۱۷

برای ایران تا پای جان

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۱ ۱۴:۳۶

حتی اگر من اولین نفری باشم که میمیرم بازهم مهم نیست ما به سوی پیشزفت میریم و اجازه دخالت بی جا و بی مدرک و بی دلیل نمیدیم. چطور تو داشته باشی و بهره ببری اما ما نتونیم استفاده سالم کنیم آمریکا اثبات کرده که یه خون خواره ولی ما خون به پا نمیکنیم پس اون که باید دهنشو ببنده آمریکاست نه ما.

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۱ ۱۶:۰۱

همه آرزو داریم باشمابجنگیم شیطان‌های واقعی انشاءالله شماواسراعیل از جهان محومیشوید

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۱ ۱۹:۳۵

تو غلط کردی با بایدن

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۱ ۱۹:۵۹

آمریکا و اسرائیل غلط اضافه می‌کنند. آنها همیشه در اوج اعتراضات در این چند سال از اینگونه حرف ها زده اند

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۴ ۱۸:۰۵

آمریکا اگر دست از پا خطا کند تمام منطقه مثل انبار باروت رو هوا می‌رود اول هم اروپا نابود میشود چون پیش ران تحرکات آمریکاست حالا این قوی واین میدان

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۵ ۰۸:۵۱

اگه یک درصد امکان گزینه نظامی رو داشتی تا حالا صد باره اجرا کرده بودی