• چهارشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۱۳
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401090905595
  • خبرنگار : 50182

"ایدز" کشنده است؟

"ایدز" کشنده است؟

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به وجود داروهای موثر برای کنترل بیماری ایدز گفت: در حال حاضر با تشخیص زودهنگام و مصرف به موقع داروها، بیماران مبتلا به HIV می‌توانند از یک زندگی معمولی و عمر طبیعی بهره‌مند شوند.

دکتر علیرضا جانبخش در آستانه روز جهانی ایدز در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مشاهده اولین مورد بیماری ایدز در سال ۱۹۸۱ در آمریکا، گفت: خوشبختانه با فاصله کمی از شناسایی این بیماری، عامل آن، روند بیماری، علائم و گروه‌های در معرض خطر آن به سرعت شناسایی شدند.

وی افزود: همچنین طی فاصله کوتاهی داروهای موثری برای این بیماری تولید شد و در حال حاضر چهار نوع دارو با مکانیزم های مختلف برای این بیماری وجود  دارد.

جانبخش گفت: خوشبختانه بخش زیادی از این داروها هم اکنون در ایران تولید می‌شود و با مصرف این داروها، بیماری HIV تا حد زیادی قابل کنترل شده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: در گذشته مبتلایان ایدز پس از چند سال به دلیل ضعف سیستم ایمنی و بروز عفونت‌های فرصت‌طلب جان خود را از دست می‌دادند، اما امروزه با وجود داروهای موثر این افراد شانس داشتن یک زندگی طبیعی را دارند.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: در گذشته تصور بر این بود که بیماران زمانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده و شمار ویروس در بدن آنها افزایش یافته باید دارو مصرف کنند، اما از ۱۰ سال پیش متخصصان متوجه شدند که بیماران هرچه سریع‌تر اقدام به مصرف دارو کنند می‌تواند در پیشگیری از انتقال بیماری و از طرفی افزایش طول عمر بیماران موثر باشد.  

وی افزود: در حال حاضر با تشخیص زودهنگام و با مصرف دارو به موقع دارو، بیماران مبتلا به ایدز می‌توانند یک زندگی عادی داشته و از عمر طبیعی برخوردار شوند، همچنین این بیماران می‌توانند ازدواج کرده و صاحب فرزند شوند، بدون اینکه بیماری را منتقل کنند.

جانبخش افراد در معرض خطر این بیماری را بیماران صعب‌العلاج و مبتلایان بیماری‌های بدخیم، بیماران پیوندی و افرادی که اعمال جراحی مانند عمل قلب انجام داده‌اند و نیز افرادی که عفونت‌های فرصت‌طلب مانند بیماری سل دارند، عنوان کرد.

وی افزود: همچنین افرادی که بیماری‌های عصبی، بیماری‌های خونی و بیماری‌های نقص ایمنی مانند بیماری‌های رماتیسمی دارند نیز از جمله گروه‌های در معرض خطر HIV محسوب می ‌وند.

وی افزود: همچنین افراد معتاد و افراد بی‌خانمان، افرادی که رفتارهای پرخطر جنسی داشته، افرادی که تماس جنسی خارج از خانواده دارند و نیز افرادی که در مراکز بهداشتی و درمانی فعالیت می‌کنند در شمار گروه‌های در معرض خطر بیماری ایدز قرار دارند.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: تمام افراد در این گروه‌های در معرض خطر باید هر چه سریع‌تر برای انجام تست HIV اقدام کنند تا در صورت مثبت بودن بتوانند هرچه سریع‌تر اقدامات درمانی را آغاز کرده و از یک زندگی معمولی برخوردار شوند.

جانبحش خاطرنشان کرد: تشخیص قطعی این بیماری هم با انجام یک بار تست امکان‌پذیر نیست و تست باید دو بار تکرار شود و در صورت مثبت بودن باز هم آزمایش دیگری نیاز است و اگر جواب این آزمایش هم مثبت شد، ابتلای فرد به HIV قطعی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha