• چهارشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۱ / ۰۰:۲۲
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1401090805342
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

واکنش مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد نسبت به مخالفت‌ها با آبگیری سد چم‌شیر

واکنش مدیرعامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد نسبت به مخالفت‌ها با آبگیری سد چم‌شیر

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به بریخ صحبتها و مخالفت ها با آبگیری سد چم شیر گچساران واکنش نشان داد.

"آرش مصلح" در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: ساختگاه سد چم شیر گچساران بر سر لایه های آهکی "میشان" است، ۳۶ درصد مخزن این سد سازنده گچساران است. سازنده گچساران هفت بخش دارد که ضخامت ۱۸۰۰ متر است، در هیچ جای ایران و زاگرس سازنده گچساران هفت بخش آن با هم مشاهده نمی شود که در حوزه چم شیر  پنج ممبر یا بخش آن از زیر زمین بیرون آمدند.

وی اظهارکرد: در بازدیدهای میدانی، حفاری‌های زیر زمینی، گمانه ها و اقدامات اکتشافی این سد هیچ گونه توده یا لایه نمکی مشاهده نشده است. مردمی که در منطقه زندگی می کنند هیچ گونه نمکی را مشاهده نکرد اند. نکته جالب اینست که در فاصله سه و نیم کیلومتری پایین سد چم شیر یکسری چشمه های نمکی وجود دارد که حتی گذشتگان این چشمه ها را "کَرت" بندی می کردند و روستائیان اطراف تابستان نمک برداشت می کردند و از چهار پنج کیلومتر حمل و برای استفاده انتقال می دادند بنابراین اگر نمکی در مخزن سد بود مردم روستایی نیازی نبود که از فاصله دور اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: وقتی سد آبگیری شود حجم بالایی را آب در رودخانه رها می شود و همان چشمه هایی که در پایین دست سد چم شیر هستند و باعث نامطلوب شدن کیفیت آب رودخانه زهره شده اند که با این سد تاثیرات چشمه ها بر رودخانه زهره کم رنگ خواهد داشت.

مصلح تولید برق آبی، تامین آب صنعت و کشاورزی و بهبود کیفیت آب رودخانه زهره را از مهمترین اهداف احداث سد چم شیر عنوان و تصریح کرد: برخلاف برخی گفته ها، احداث سد چم شیر باعث کاهش شوری رودخانه زهره می شود. رودخانه زهره و خیرآباد در منطقه حیدر کرار به هم متصل می شوند، رودخانه زهره چون در پایین دست سد چم شیر قرار دارد و در تابستان یکسری چشمه ها کیفیت آن را به ۱۱هزار "میکروموس" می رسانند و حتی دام مناطق  هندیجان نمی توانند از آب رودخانه زهره استفاده کنند که مجبور می شویم سالانه ۶۰ میلیون مترمکعب آب از سد کوثر رها کنیم تا "بی سی" رودخانه زهره را در هندیجان پایین بیاورد.

وی ادامه داد: در صورتی که سد چم شیر آبگیری  شود در هندیجان دیگر "ای سی" نخواهیم داشت که مجبور شویم از سد کوثر آب رها کنیم چراکه خود سد چم شیر باعث می شود که تاثیر چشمه های نمکی پایین دست به نوعی کم رنگ شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: گفتند که به موازات آبگیری سد چم شیر، کار پایش کیفی روزانه انجام شود که آیا بر اثر آبگیری میزان املاح در آب سد بالا می رود یا پایین می آید و بر اساس این آزمایشات تصمیم گیری می شود.

مصلح تاکید کرد: ۹ موسسه تحقیقاتی از جمله دانشگاه شیراز، دانشگاه تهران بخش موسسه تحقیقات آب و حدود ۶ مشاور مختلف سر مخزن سد کار کرده اند که همه این دانشگاه‌ها و مشاوران به این نتیجه رسیده اند که در مخزن سد چم شیر هیچ گونه پایه نمکی یا لایه نمک انحلالی نداریم و نگران هیچ چیزی نیستند. ضمن اینکه گزارشات خود را مستند به مرکز پژوهش‌های مجلس و اصل ۹۰ ارجاع داده شد.

وی با بیان اینکه کمیته ای به نام کمیته آبگیری سد چم شیر تشکیل شده است، اظهارکرد: بنا به دستور وزیر نیرو به جهت بی طرفی این کمیته هیچ یکی از اعضای این کمیته پرسنل وزارت نیرو نیستند بلکه استادان دانشگاه، دلسوزان محیط زیست و نخبگان محیط زیستی هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هنوز آبگیری نشده است و مخزن سد هم امکان تردد خودرو دارد همه منتقدان و دلسوزان می توانند حضور در محل سد حاضر شوند و هر جا مشکوک بودند، بگویند که اینجا نمک دارد تا نمونه گیری و بررسی شود.

مصلح افزود: در زمینه سد چم شیر هیچ جای نگرانی وجود ندارد چراکه چشمه های نمکی ۳.۵ کیلومتری پایین دست سد چم شیر هستند، اگر این چشمه ها در مخزن بودند باید ۱۰۰ درصد نگران بودیم. در نمونه برداری های صورت گرفته از این سد هیچ گونه (ان آ سی ال) نمک رویت نشده است.

وی اظهارکرد: شرکت نفت از قدیم چهار پنج چاه در حاشیه مخزن سد چم شیر داشت که براساس اصول پدافند غیرعامل این چاهها جابجا و پلمب  شدند و هم اکنون خارج از مخزن سد چم شیر هستند. طبق تفاهم نامه وزارت نفت و وزارت نیرو از سال ۷۴ تاکنون هیچ چاه نفتی در حاشیه مخزن حفاری نشده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص غرق شدن یک محوطه تاریخی مربوط به دروه ساسانی برای همیشه با آبگیری سد چم شیر تصریح کرد: این سد مجوز میراث فرهنگی را برای آبگیری دارد ظاهرا چند نقطه حفاری شده و اگر به نتیجه ای رسیدند با خود بردند اما آثاری که هم اکنون ببینیم و زیر آب می رود وجود ندارد.

مصلح بیان کرد: مخالفت ها با سد چم شیر علمی و کارشناسی نیست و پشت پرده دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۹-۰۹ ۰۹:۴۶

با درود به شما و دکتر مصلح عزیز ایکاش دکتر مصلح در جایگاه یک کارشناس اظهارنظر میکردند نه مالک! اول در سطح بدلیل ضریب انحلال بالا هیچوقت در سطح اعلام موجودیت نمی کند بجز در مواردی که میزان حجم زیاد آن نسبت به میزان انحلال غالب شود.در گتوند اگر سالیان سال از آن معدن نمک استحصال نمی شد ما پی به نمک مخزن نمیبردیم! دوم آقای دکتر گزارشات و مطالعات صورت گرفته را تقطیع نکنند زیرا در تمام گزارشات "تاثیر سازند گچساران و مدل دو بعدی " قبل از سال ۹۵ دیده نشده است(گزارش دانشگاه تهران ۹۸ و دانشگاه شیراز)

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۰۹ ۱۴:۳۷

به اصطلاح "سد چم شیر"،یک مانند به اصطلاح "سد شاقاسم" بود،ویرانی آگاهانه

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۰۹ ۱۸:۲۷

سد چم شیر به هدف آبیاری ۳۶ هزار هکتار از زمین های کشاورزی دشت لیراوی وحیات داود شمال استان بوشهر که زمانی مرکز تولید دام وگندم وعلوفه علاوه بر تامین داخلی به خارج صادر می شده است و تنگ نظران نمی توانند چشمشان آبادادی و اشتغال مردم این منطقه را ببیند

avatar
۱۴۰۱-۰۹-۱۰ ۱۰:۴۶

بنده همین دو ماه پیش که رفته بودم در محوطه مخزن به ولاه به پیر به پیغمبر چندجا چشمهای نمکی دیدم .فاصلشون از سد هم حدود یک کیلومتر داخل مخزن بود