به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، مریم اورنگ زیب، وزیر اطلاع رسانی در توییتر گفت: رئیس جدید هدایت ارتش را از ژنرال قمر جاوید باجوا که اواخر این ماه پس از یک دوره شش ساله بازنشسته خواهد شد، برعهده خواهد گرفت.
باجوا، ۶۱ ساله، قرار است در ۲۹ نوامبر بازنشسته شود. ژنرال سهیر شمشاد میرزا هم به عنوان رئیس کمیته مشترک ستاد ارتش (CJCSC) انتخاب شد. انتخابها باید به تایید رئیسجمهور برسد.
ارتش در طول تاریخ از نفوذ سیاسی عظیمی در پاکستان برخوردار بوده و نیمی از تاریخ ۷۵ ساله خود را بر آن حکومت کرده و همچنین بر برنامه هستهای این کشور نظارت داشته است.
مانند چین و هند، پاکستان دارای زرادخانههای هستهای و سیستم موشکی است که عمدتاً هند را هدف قرار میدهد.
منیر نقش جدید خود را در بحبوحه اختلافات شدید بین شریف و نخست وزیر سابق عمران خان آغاز می کند. هیچ اظهارنظری فوری از سوی خان در مورد منیر، مدیرکل اطلاعات ارتش زمانی که خان روی کار بود، وجود نداشت. خان بدون توضیح منیر را اخراج کرد.
انتصاب منیر به عنوان رئیس جدید ارتش احتمالاً یک شکست برای نخستوزیر سابق خواهد بود، و به اختلافات بین ارتش و خان، که ارتش را به ایفای نقش در برکناری او در اوایل امسال مقصر میداند، دامن میزند.
خواجه آصف، وزیر دفاع پس از اعلام منیر به عنوان رئیس جدید به خبرنگاران گفت: این بر اساس شایستگی، قانون و مطابق قانون اساسی است.
ارتش پاکستان در طول تاریخ نقش بزرگی در سیاست داخلی و خارجی ایفا کرده است و انتصاب منیر می تواند بر دموکراسی شکننده پاکستان، روابط آن با هند و افغانستان تحت حاکمیت طالبان و همچنین محور آن به سمت چین یا ایالات متحده تأثیر بگذارد.
روز چهارشنبه، فرمانده مستعفی ارتش، باجوا، گفت که ارتش در آینده هیچ نقشی در سیاست ملی نخواهد داشت و ادعاهای خان مبنی بر اینکه توطئهای با حمایت ایالات متحده دعلیه دولت او جریان داشته را "جعلی و نادرست" خواند.
خان که در اوایل ماه جاری در جریان تظاهرات ضد دولتی در یک حمله مسلحانه زخمی شد، قول داده است که به درخواست برای برگزاری انتخابات زودهنگام ادامه دهد و قصد دارد روز شنبه در راولپندی، محل مقر ارتش، تظاهرات را رهبری کند.
انتهای پیام
نظرات