مهدی پژوهش در گفتوگو با ایسنا درخصوص کیفیتسنجی آب شرب در چهارمحال و بختیاری و شهرکرد، اظهار کرد: تأمین و توزیع آب شرب شهروندان برعهده اداره کل آب و فاضلاب استان قرار دارند همچنین علوم پزشکی نیز بر کیفیت این آب نظارت دارد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه شهرکرد و فعال آب و خاک، با اشاره به گلایهمندی شهروندان برخی مناطق شهرکرد مانند منظریه از کیفیت آب شرب، افزود: آب چشمه کوهرنگ نمیتواند پاسخگوی نیاز آبی مردم این منطقه از شهرکرد باشد چراکه این آب در شهرهایی مانند باباحیدر، فارسان، سورشجان و شهرکرد برداشت میشود و آبی که به منظریه میرسد جوابگوی نیاز منطقه نیست برهمین اساس نیاز به تأمین آب از منابع زیر سطحی است که این منابع معمولا نسبت به آب چشمه کوهرنگ کیفیت پایینتری دارد.
وی ادامه داد: آب مورد استفاده در مناطقی همچون منظریه مشکلی جهت استفاده ندارد و براساس مقدار مشخص کلرزنی میشود و مراکز مربوطه همچون دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت شهرکرد با دقت بالایی کیفیت آب را رصد میکنند.
پژوهش با تأکید براینکه چشمه کوهرنگ منبع آب پایداری برای چهارمحال و بختیاری نیست، عنوان کرد: بخش عمدهای از یخچالهای موجود در بالادست این چشمه از بین رفته است و درنتیجه بارندگیهای جزئی نیز میتواند آب چشمه کوهرنگ را گلآلود کند، تأسیس تصفیهخانه در کوهرنگ طرحی است که توسط یک شرکت ژاپنی برای برون رفت این مشکل ارائه شد اما این اتفاق رخ نداد، تصفیهخانه موجود در گردنه خلک نیز توانایی تصفیه آب در شرایط NTU بالای کدورت را ندارد بنابراین در اولین اقدام ضروری باید چشمه کوهرنگ به یک تصفیهخانه مجهز شود.
این محقق دانشگاه اضافه کرد: چشمه کوهرنگ از نظر پدافندی نیز مورد تهدید قرار دارد چراکه هیچگونه محافظی در این چشمه وجود ندارد و افراد به راحتی میتوانند نسبت به آلوده کردن چشمه کوهرنگ اقدام کنند که در این صورت جان انسانهای بسیاری در معرض خطر قرار میگیرد بنابراین باید یک حریم و حفاظ برای این چشمه ساخته شود.
وی خاطرنشان کرد: چشمه دیمه تنها منبع آب پایدار در چهارمحال و بختیاری محسوب میشود که استفاده از آن نیز حق استان است درحال حاضر نیز با صرف کمترین هزینه و استفاده از حدود ۴.۵ کیلومتر لوله میتوان آب این چشمه را وارد مدار آبرسانی استان کرد که هم اکنون با پیگیری استاندار این کار در حال انجام است.
انتهای پیام
نظرات