• پنجشنبه / ۳ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401090301584
  • خبرنگار : 71402

اتحادیه اروپا از توافق صربستان و کوزوو خبر داد

اتحادیه اروپا از توافق صربستان و کوزوو خبر داد

به دنبال تشدید تنش‌ها، در نهایت توافقی روز چهارشنبه در بروکسل به دست آمد که ممکن است تنش‌ها بین صربستان و کوزوو را کاهش دهد. به نظر می‌رسد اتحادیه اروپا و آمریکا موفق شدند دولت آلبانیایی‌تبار پریشتینا را متقاعد کنند که از برنامه خود برای تغییر اجباری پلاک‌های صربستان صرف‌نظر کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، جوزپ بورل، کمیسیونر سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی از مذاکره‌کنندگان بلگراد و پریشتینا برای توافق بر سر «اقداماتی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها» تشکر کرد و گفت: یک معامله داریم!

به گفته بورل، صربستان صدور پلاک برای شهرهای کوزوو را متوقف خواهد کرد، در حالی که کوزوو اقدامات بیشتر مربوط به ثبت مجدد وسایل نقلیه را متوقف خواهد کرد.

جوزپ بورل افزود که این امر باعث می‌شود بلگراد و پریشتینا بر «عادی‌سازی» روابط خود تمرکز کنند و گفت که جلسات بیشتری در روزهای آینده برگزار خواهد شد. اتحادیه اروپا از این اصطلاح به معنای به رسمیت شناختن کوزوو به عنوان یک کشور مستقل از طرف صربستان استفاده کرده است که بلگراد آن را رد کرده است، اما بروکسل رسماً از آن به عنوان یک پیش شرط برای پیوستن به این بلوک نام برده است.

پتار پتکوویچ، مذاکره‌کننده صربستان هم گفت که این قرارداد به تهدیدهای پریشتینا برای دریافت جریمه ۱۵۰ یورویی از صرب‌های محلی به دلیل نداشتن پلاک و اسناد کوزوو پایان می‌دهد. او افزود: آلبین کورتی (نخست‌وزیر کوزوو) هر آنچه را که پیشتر رد کرده بود، پذیرفت. ما موفق شدیم صلح و ثبات را حفظ کنیم. مردم ما می‌توانند آرام بخوابند.»

او افزود در حالی که صربستان موافقت کرده که پلاک جدیدی صادر نکند و طی سه سال گذشته هم هیچ پلاکی صادر نشده است، پلاک‌های موجود همچنان فعال خواهند ماند. به دنبال این توافق در روز چهارشنبه، رئیس‌جمهوری کوزوو از نماینده آمریکا و دولت آمریکا بابت "حمایت حتمی و تعامل فعال" قدردانی کرد.

عامل تنش‌ها چه بود؟

اوایل اوت تنش‌ها بین صرب‌تبارها و دولت آلبانیایی‌تبار در کوزوو، در جنوب شرق اروپا بالا گرفت. چند روز پس از آنکه معترضان مجبور شدند پلاک‌های صادر شده توسط کوزوو را روی خودروهای خود نصب کنند، جاده‌ها را مسدود کردند و طبق گزارش‌ها دست به تیراندازی زدند. به دنبال آن این نگرانی به وجود آمد که خشونت بین صرب‌تبارها و آلبانیایی‌تبارها ۲۳ سال پس از جنگ کوزوو دوباره شعله‌ور شود.

دولت کوزوو می‌خواست افرادی را که در مناطق اکثریت قوم صرب‌نشین هستند، وادار کند شماره‌ پلاک‌ خودروهای صادره از صربستان خود را با پلاک‌های صادرشده توسط کوزوو تعویض کنند. 

حدود ۵۰ هزار تن در این مناطق به دلیل امتناع از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو از شماره پلاک کوزوویی استفاده نمی‌کنند. صرب‌تبارها در منطقه شمالی کوزوو، که هم مرز با صربستان است، جاده‌ها را سد کردند و بنا بر گزارش‌ها برخی از مردان در اعتراض تیراندازی کردند. دولت کوزوو می‌گوید صربستان به تنش‌های قومی دامن می‌زند و روسیه از آن حمایت می‌کند.  صربستان و روسیه متحدان سنتی هستند.

 کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان اعلام کرد و اکثر کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ترکیه آن را به عنوان یک کشور مستقل مستقل از همسایه خود به رسمیت شناختند. اما بلگراد همچنان آن را قلمرو خود می داند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha