محمدحسین فرهنگی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بسیج برآمده از ذات و ماهیت انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: بسیج همان جنبشی است که بسترساز انقلاب اسلامی شد و امام راحل این جنبش مردمی را با مهندسی خاصی به یک نهاد مستمر تبدیل کرد.
وی با بیان اینکه معمولا جنبشها در مقطع زمانی خاصی شکل گرفته و استمرار نمییابند و تکرار و تقلید هم نمیشوند(همانند نهضت ملی تنباکو، صنعت نفت و یا جریان گاندی در هند و...)، افزود: امام راحل با ایده ماهرانه خود حتی قبل از شروع دفاع مقدس ساختار بسیج را در قالب ارتش ۲۰ میلیونی طراحی کرد و باعث حفظ و ترویج این جنبش شد و آن را در سایر کشورهای اسلامی قابل تکرار کرد که این امر از جمله شاهکارهای مدیریتی امام راحل بود.
وی با بیان اینکه بسیج نیز تاکنون هر زمان که به خوبی مدیریت، هدایت و تقویت شده، تاثیرگذاری گستردهای داشته و هر زمان دچار کم و کسری شده، آثار منفی خود را نشان داده است، گفت: بسیج تشکلی ارزشمند است که امام از آن به عنوان شجره طیبه یاد کرده و این اصطلاح قرآنی یعنی ریشههایش در زمین گسترده و شاخههایش در آسمان است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امام راحل بسیج را دارای پیشینه تاریخی ذکر کرده است، چنانچه انبیاء هم با استفاده از بسیج کارهای خود را پیش بردهاند که امورات صدر اسلام از جمله آن است، افزود: امام راحل در یکی از سخنانش میگویند که از خدا میخواهم با بسیج محشورم گرداند.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی ماهیت خالصی دارد و یک عده ناخالصی نیز از همان ابتدا در جامعه اسلامی وجود داشته که بیرون آوردن این ناخالصی و در کنار آن، پرجلوه و برجسته نشان دادن ماهیت ناب اسلام محمدی و نهضت امام راحل از جمله نمود بسیج است.
وی با اشاره به اینکه بسیج همانگونه که در عرصه سازندگی، بهداشت و درمان و کمک رسانی به آسیب دیدگان کرونا خود را نشان داد، در عرصههای علمی، فرهنگی و سایر حوزهها نیز میتواند ایفای نقش کند، ادامه داد: نه فقط بسیج، بلکه هر موضوعی بسته به نحوه مدیریت نشان میدهد چقدر موفق است؛ بسیج هم اگر خوب هدایت شود به دلیل فراوانی و توزیع نرمالی که دارد، تاثیرگذاری خوبی خواهد داشت.
فرهنگی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه بسیج چگونه میتواند در حل مشکلات معیشتی جامعه نقش آفرین باشد، افزود: مسئولیت موضوع معیشت با قوه مجریه بوده و قوای مققنه و قضائیه نیز در کنار آن نقش دارند و این قوه مجریه است که باید در راستای حل مشکلات برنامه ریزی کرده و درصورت نیاز از بسیج و غیربسیج در این رابطه کمک بگیرد.
وی با بیان اینکه مسائل معیشتی با برنامهریزی اجرایی و مدیریت حل میشود، تاکید کرد: در دولت گذشته سلسله مشکلاتی وجود داشت که به دلیل ساختارها، آثارش را در دولت فعلی نشان داد که برای حل این موارد به کارهای اجرایی و مدیریتی نیاز است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همه در موضوع جهاد تبیین وظیفه دارند، تاکید کرد: در قالب جهاد تبیین، باید واقیعات دوران انقلاب و دفاع مقدس به طور کامل توضیح و تبیین شود و در کنار آن لازم است مسایل مربوط به شرایط فعلی کشور در سطح ملی، منطقهای و بین المللی بیان شود؛ از جمله اینکه دشمن در موضوع موفقیتهای نظام، تلاش میکند سنگ اندازی کرده و محدودیت و تحریم ایجاد کند و موفقیتها را هم پای ضعفها بگذارد.
وی با بیان اینکه، بخشی که مربوط به مردم و نظام جمهوری اسلامی بوده، نقش برجسته پیشرفتها در حوزههای مختلف است، اضافه کرد: این موارد در کنار ضعفها که همه جا قابل ارزیابی است و در قالب جهاد تبیین باید توضیح داده شود که امروز استکبار نتوانسته در منطقه ما نفوذ کند و بسیار هم ناراحت است و تمام توانش را با هزینههای مالی و گروههای تروریستی به کار گرفته و چهره ایراندوستی گرفته است؛ در جهاد تبیین باید بیان شود که آنان میخواهند حتی موفقیتهایمان را پای ضعف بگذارند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد ورود تفکر جهادی و بسیجی به حوزه کیفیسازی خودرو و صنایع، اظهار کرد: این امر از جمله وظایف بسیج نیست، اما طبیعی است اگر به سپاه محول شود، نتایج خوبی خواهد داشت، چراکه از فعالیت در این عرصه و فعالیت مستقیم اقتصادی نهی شدند و بیشتر در حوزه سازندگی کشور مثل راهسازی، سدسازی و... فعالیت دارند که اگر وظایف مستقیمی در حوزه اقتصادی به سپاه محول شود، قطعا شرایط بهتر میشود.
فرهنگی در ادامه در ارزیابی مجلس فعلی نیز گفت: هر دوران برای خود ویژگیهایی دارد که قابل ارزیابی و بررسی است و این دوره نیز قابل ارزیابی و آسیب شناسی است، اما معتقدم در این دوره از تجارب به خوبی استفاده نمیشود.
وی در ادامه در پاسخ به اینکه صنایع چقدر از حوادث اخیر متاثر شده و چه برنامهی حمایتی در مجلس در این رابطه وجود دارد، اظهار کرد: صنایع آنچنان تحت تاثیر مسائل جدید قرار نگرفتهاند و اگر پلتفرمهای خارجی محدود شدهاند، بسترهای داخلی فعال بوده و میتوانند از این مسیرها استفاده کنند، منتهی صنایع ما هنوز به این مرحله نرسیدهاند که به طور کامل وابسته باشند و به ویژه شرایط تحریمی شرایط را تشدید کرده است، بنابراین صنایع چندان از قضیه تاثیر منفی نگرفتهاند.
وی با بیان اینکه در مجلس نیز یک سری ایدهها و در بودجه سالانه نیز یک سری مباحث جدید مطرح شد و تلاش در جهت خودکفایی است، افزود: ما در دو قانون مختلف که یک مورد آن با عنوان ساماندهی صنعت خودرو بوده و به تازگی به دولت ابلاغ شده و و یک مورد هم اصلاح قانون حمایت حداکثری از تولید داخل به این امر توجه داشتیم و در هردو وزارت صنایع را مکلف کردهایم که برچسب عمر ساخت داخل همانند برچسب انرژی بر روی کالاها نصب شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه آیا در کمیسیون صنایع و معادن در راستای ارتقای صنعت و معدن استان محوری پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: یکی از این محورها ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه بود و پیشنهاد کردیم که تصویب و اجرا میشود و بر این اساس، شورای معادن استانی را تشکیل دادیم که اختیاراتی دارند و با فعالیت شورای معادن استانی در استان نیز سرعت مسایل مربوط به معدن افزایش یافته و تصمیمات به سرعت و به دور از بروکراسیها گرفته میشود.
انتهای پیام
نظرات