علی دهباشیپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بهجهت پیشگیری از تولد نوزاد معلول در مواردی مثل ازدواج فامیلی، نقایص مادرزادی، عقبماندگی ذهنی و نگرانی از خطر بروز مکرر یک بیماری فامیلی مشاوره ژنتیک امری مهم و ضروری است.
وی بابیان اینکه مشاوره ژنتیک برای خانوادههای معلول تحت پوشش و حمایت بهزیستی بهخصوص معلولیتهای غیراکتسابی به دلیل بالابودن ریسک بیماریهای ژنتیکی از اهمیت ویژهای برخوردار است، افزود: بالغبر ۹۹۰ نفر از زوجهای قزوینی در نیمه نخست سال جاری به مراکز مشاوره ژنتیک استان مراجعه کردند. استان قزوین دارای یک مرکز مشاوره دولتی و سه مرکز مشاوره خصوصی در حوزه ژنتیک است.
این مسئول بیان کرد: مهمترین رسالت فعالیت مراکز مشاوره ژنتیک در قزوین، تعیین شیوع و علل انواع اختلالهای منجر به انواع کمتوانی (معلولیت) و ایجاد سامانه رصد انواع اختلالهای منجر به کمتوانی است.
دهباشیپور عنوان کرد: در سال گذشته ۱۰ استان در کشور ازجمله استان قزوین، برای رسیدن به یک اطلاعات واحد در این زمینه و همچنین آگاهی خانوادهها از مزایای مشاوره ژنتیک، اقدام به برگزاری طرح تعیین شیوع و علل انواع اختلالهای منجر به انواع معلولیتها داشتند.
این مسئول گفت: هدف اصلی طرح تعیین شیوع انواع معلولیت منجر به کمتوانی و شناسایی علل آن بر اساس عوامل جمعیت شناختی و محل سکونت است.
وی بابیان اینکه طرح پایش ژنتیکی، توسط یک مؤسسه در کل استان (شهر و روستا) برای ۱۴۰۰۰ نفر، صورت گرفته است، افزود: طی انجام این طرح، بالغبر ۱۳۰۰ نفر مشکوک به انواع کمتوانیها شناسایی شدند که برای بررسی بیشتر به پزشک ارجاع شدند.
دهباشیپور در پایان بیان کرد: افراد شناساییشده، پس از مشخص شدن میزان شیوع و نوع اختلال جهت تشکیل پرونده در سازمان بهزیستی به معاونت توانبخشی معرفی میشوند.
انتهای پیام
نظرات