• چهارشنبه / ۲ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401090100607
  • خبرنگار : 30188

سبدگردانی در بورس یا خرید و فروش سهام؟

سبدگردانی در بورس یا خرید و فروش سهام؟

سرمایه‌گذاری در بورس به شیوه‌های مختلفی ممکن است. از میان محبوب‌ترین روش‌های ورود به این بازار می‌توان به استفاده از خدمات سبدگردانی در بورس و خرید و فروش سهام به صورت مستقیم اشاره کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از کارگزاری فارابی، در این متن قصد داریم این دو شیوه سرمایه‌گذاری را با دقت بیشتر مورد بررسی قرار داده با هم مقایسه کنیم تا ببینیم هر یک از این روش‌ها برای کدام گروه از سرمایه‌گذاران مناسب‌تر است.

سبدگردانی در بورس برای کدام گروه از سرمایه‌گذاران مناسب است؟

سبدگردانی شیوه‌ای برای سرمایه‌گذاری اختصاصی در بورس به‌شمار می‌رود. در این روش متقاضیان با عقد قرارداد سبدگردانی، مدیریت دارایی‌های بورسی خود را به یک شرکت سبدگردان معتبر می‌سپارند و شرکت مورد نظر در این مدت با در نظر گرفتن ترجیحات متقاضی و درجه ریسک‌پذیری او مسئولیت معاملات سهام و سایر دارایی‌های بورسی او را به عهده می‌گیرد.

نکته قابل توجه در خصوص خدمات سبدگردانی در بورس حداقل سرمایه لازم برای ارائه این دست خدمات است. علت اینکه شرکت‌های سبدگردان برای ارائه این خدمات حداقل سرمایه مورد نیاز را تعیین می‌کنند، این است که خدمات سبدگردانی بسیار هزینه‌بر هستند؛ چرا که در این شیوه برخلاف سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها سبد دارایی تشکیل شده برای هر سرمایه‌گذار با سرمایه‌گذار دیگر متفاوت و کاملا اختصاصی است. نهایتا در نظر داشته باشید این حداقل سرمایه معمولا حداقل بین یک تا پنج میلیارد تومان تعیین می‌شود. 

آیا سبدگردانی در بورس سود تضمینی دارد؟

هیچ‌ یک از شیوه‌های سرمایه‌گذاری در بورس سود تضمینی ندارند، چرا که ذات این بازار نوسانی است و اصلا اگر این نوسانات وجود نداشتند نمی‌شد از این بازار انتظار کسب سود داشت. بنابراین نمی‌توان نه از سبدگردانی و نه سایر شیوه‌های سرمایه‌گذاری در بورس از قبیل خرید و فروش سهام یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری انتظار تضمین سود داشت. با این‌ حال با توجه به اینکه شما پیش از عقد قرارداد سبدگردانی میزان ریسک‌پذیری خود را مشخص کرده و به اطلاع سبدگردان می‌رسانید، می‌توانید اطمینان داشته باشید ریسک سرمایه‌گذاری شما بیش از میزانی که خودتان تصمیم می‌گیرید نخواهد بود.

علاوه بر این کارمزد سبدگردان از دو بخش تشکیل می‌شود: کارمزد ثابت و کارمزد متغیر. کارمزد ثابت درصدی از اصل سرمایه است و فارغ از میزان بازدهی سرمایه‌گذاری از متقاضی دریافت می‌شود. اما کارمزد متغیر کاملا به بازدهی سرمایه‌گذاری شما بستگی دارد و تنها در صورتی ملزم به پرداخت آن خواهید بود که بازدهی سرمایه‌گذاری‌تان از حدی مشخص که در قرارداد سبدگردانی مورد توافق قرار می‌گیرد بالاتر باشد. با توجه به وجود کارمزد متغیر می‌توانید اطمینان داشته باشید که علی‌رغم نبود سود تضمینی در این شیوه از سرمایه‌گذاری، شرکت سبدگردان انگیزه کافی برای مدیریت دارایی شما به بهترین شکل و کسب حداکثر سود را خواهد داشت.

دریافت کد بورسی و خرید و فروش سهام به‌طور مستقیم

همان‌طور که در قسمت قبل دیدید، برای استفاده از خدمات سبدگردانی در بورس نیازی به برخورداری از دانش بورسی ندارید؛ اما اگر ترجیح می‌دهید به شیوه مستقیم در این بازار سرمایه‌گذاری کرده و سود کسب کنید، لازم است علاوه بر دریافت کد بورسی دانش خود را در زمینه سرمایه‌گذاری افزایش دهید. برای دستیابی به این منظور می‌توانید در دوره‌های آموزشی که توسط مراکز معتبر از جمله آموزین -مرکز آموزش کارگزاری فارابی- برگزار می‌شود، شرکت کرده و به مرور زمان و با تمرین، دانش سرمایه‌گذاری خود را ارتقا دهید. زمانی که تصور کردید آموخته‌هایتان برای ورود به بازار و انجام معاملات مستقیم در بازار کافی است می‌توانید به صورت مستقیم نسبت به خرید و فروش سهام اقدام کنید.

مقایسه سبدگردانی و سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس

هر کدام از این روش‌ها ویژگی‌های مختص به خودشان را دارند و هرگز نمی‌توان گفت یکی نسبت به دیگری برتری خاصی دارد. تنها باید ویژگی‌های هر روش را به‌طور دقیق بشناسید و ببینید کدام روش با توجه به شرایط شما برایتان روش بهتری است. در ادامه ویژگی‌های هر روش را به‌صورت خلاصه عنوان می‌کنیم.

ویژگی‌های سبدگردانی در بورس

  • سرمایه‌گذاری اختصاصی کاملا متناسب با ویژگی‌های شما اعم از اهداف مالی و درجه ریسک‌پذیری
  • حداقل سرمایه مورد نیاز معادل یک میلیارد تومان
  • مدت زمان قرارداد یک ساله
  • نیازی نیست متقاضی خود در روند سرمایه‌گذاری دخالت داشته باشد
  • بدون نیاز به برخورداری از دانش مالی

ویژگی‌های سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس از طریق خرید و فروش سهام

  • نیاز به دریافت کد بورسی
  • نیاز به دریافت آموزش بورس و افزایش مهارت
  • حتی با 500 هزار تومان نیز می‌توانید سرمایه‌گذاری کنید
  • مدیریت سرمایه کاملا به عهده خودتان است

جمع‌بندی

در این متن ضمن معرفی دو شیوه رایج سرمایه‌گذاری در بورس ویژگی‌های هر یک را مورد بررسی قرار دادیم. فراموش نکنید این روش‌ها تفاوت‌های اساسی با یکدیگر دارند و هرگز نمی‌توان گفت یکی نسبت به دیگری برتری خاصی دارد. تنها کافی است با این روش‌ها آشنا شوید و با توجه به شرایط خود بهترین شیوه سرمایه‌گذاری را انتخاب کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha