• سه‌شنبه / ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۴
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1401090100141
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

یک متخصص غدد:

مکمل‌ها از نظر علمی برای پیشگیری و بهبود بیماری دیابت مورد پذیرش نیست

مکمل‌ها از نظر علمی برای پیشگیری و بهبود بیماری دیابت مورد پذیرش نیست

ایسنا/هرمزگان یک متخصص غدد گفت: تداخل دارویی بین داروهای دیابتی و بیشتر در داروهایی که باعث افزایش ترشح انسولین می شود وجود دارد و مصرف همزمان این داروها با انسولین، منجر به کاهش قند خون و مصرف بعضی از گروه‌های دارویی با الکل باعث مسمومیت دارویی و عوارض می‌شود.

دکتر رضا صفری در گفت و گو با ایسنا، افزود: دیابت یک تهدید جدی برای سلامتی است و یکی از زنگ خطرهای ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بشمار می رود چرا که مبتلایان به دیابت ،نسبت به افرادی عادی بیشتر درخطر بروز بیماری های قلبی و عروقی دارند.

وی بیان کرد: شایع ترین علامت دیابت نوع دو بی علامتی است یعنی نیمی از مبتلایان به دیابت نوع دو از بیماری خود اطلاع نداشته و تنها با انجام آزمایش قند خون می توان بیماری آنها را شناسایی کرد.

صفری  با اشاره به اهمیت حفظ سلامت شاغلین عنوان کرد: کارشناسان بهداشت حرفه ای با آموزش می تواند در جهت حفظ و  ارتقاء سطح سلامت شاغلین نقش مهمی داشته باشند.

وی با بیان اینکه در دیابت ثانویه، مصرف داروهایی مانند کورتون یا بیماری‌هایی مانند بیماری‌های غدد و اندوکرین باعث افزایش قند خون می‌شود و به دلیل اینکه این بیماری به دنبال عوامل دیگری به وجود می‌آید آن را دیابت ثانویه می‌نامند، اضافه کرد: دو عامل ژنتیکی و محیطی در بروز بیماری دیابت نقش دارند. غذاهای پرچرب، فست فودها و کم تحرکی از جمله عوامل محیطی هستند.

صفری تصریح کرد: تداخل دارویی بین داروهای دیابتی و بیشتر در داروهایی که باعث افزایش ترشح انسولین می شود وجود دارد و مصرف همزمان این داروها با انسولین، منجر به کاهش قند خون و مصرف بعضی از گروه‌های دارویی با الکل باعث مسمومیت دارویی و عوارض می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مکمل‌ها از نظر علمی برای پیشگیری و بهبود بیماری دیابت مورد پذیرش نیست، اظهار کرد: اغلب مکمل ها در درمان به جز در مواقع کمبود مکمل و استفاده مکرر از متفورمین که باعث اختلال در جذب ویتامین B می‌شود جایگاهی ندارد.

این متخصص غدد در پایان گفت: مصرف داروهای آنتی دیابتیک در بیماری‌هایی مانند بیماری کبدی پیشرفته و کلیوی پیشرفته باید محدود و با تجویز پزشک باشد زیرا امکان تداخل دارویی و تشدید بیماری کلیوی و کبدی وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha