به گزارش ایسنا، دکتر بیژن وثوقی وحدت ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: شورای انضباطی دانشجویان دانشگاه شریف نهادی است که برای رسیدگی به تخلفات دانشجویان با هدف کمک به تحقق اهداف اصلی دانشگاه توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و وجودش در راستای استقلال دانشگاه بدون ورود نهادهای بیرون از دانشگاه در رسیدگی به تخطی دانشجویان از رفتار قانونی است. در این شورا، پروندهها بهصورت مجزا بررسی میشوند. پروندههای انضباطی یا به درخواست یک شاکی خصوصی و یا گزارش مراجع ذیصلاح دانشگاه همچون معاونت آموزشی و یا حراست دانشگاه تشکیل میشوند. این گزارشها با دقت مورد تجزیه و تحلیل و رسیدگی قرار میگیرند و تصمیمات، با توجه به تنبیهات مندرج در آییننامه، با تلاش برای وحدت رویه، توسط شورا به دانشجوی خاطی ابلاغ میشوند.
وی تاکید کرد: البته این نکته نیز مهم است که اگر کسی خدای ناکرده عملی مانند سرقت یا آسیبهای جسمی و جرحی یا هتک حرمت انجام دهد که از لحاظ قضایی جرم محسوب شوند، اشخاصی که از این جرم متاثر شدهاند، میتوانند در محاکم قضایی بر علیه او شکایت کیفری تنظیم کنند و این شکایتها به شکل جداگانه در دادگاه قابل رسیدگی است.
دکتر وثوقی وحدت درباره نحوه انجام اعتراضات دانشجویی به صورت قانونی ادامه داد: بهطور کلی هر فعالیتی که منجر به اختلال و یا مزاحمت در برنامههای دانشگاه شود، تخلف محسوب میشود و برای اعمالی که بهصورت دستهجمعی به قصد آشوب در دانشگاه انجام شوند، تنبیهات سختی درنظر گرفته شده است. البته، تجمعات قانونی توسط تشکلهای دانشجویی با مجوز هیئت نظارت بر تشکلها قابل برگزاری هستند. اما، اعتراضهای غیرقانونی که معلوم نیست متولی آن کیست و مطالبات و انتظارات آن را چه کسانی طراحی و پیادهسازی میکنند، اعتراضات غیرقانونی هستند و همراهی با اعتراضات غیرقانونی طبق آییننامه تخلف است. برای حفظ آرامش دانشگاه ضروری است که اعتراضات در چارچوبهای از پیشتعیینشده شکل بگیرند.
عضو کمیته انضباطی دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: طبق آییننامه انضباطی، وظیفه اصلی شورای انضباطی حفاظت از حقوق عموم دانشجویان است. اتفاقات اخیر دانشگاه موجب شد که نظم و انضباط دانشگاه به هم بخورد و در پی آن در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجویان اختلال جدی به وجود بیاید. از سوی دیگر، این اتفاقات سلامت روانی و آسایش ذهنی دانشجویان را که یکی از الزامات برای حفظ عملکرد دانشجویان است، مخدوش کرده است.
دکتر وثوقی وحدت درباره تجمعات اخیر در دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: خوب است که دانشجویان بدانند که دعوت به اکثر تجمعات بدون مجوز، توسط افرادی است که در ایران حضور ندارند و با نفوذ در گروههای دانشجویی، بدون پرداخت هیچ هزینهای، دانشجویان، دانشگاه و حتی کشور را متحمل خسارتهای فراوانی میکنند. از دانشجویان انتظار میرود که نسبت به درستی نیت این افراد با دیده تردید نگاه کنند و عنان کار خود را به دست این افراد ندهند.
عضو کمیته انضباطی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه اکثر دانشجویانی که در تجمعات غیرقانونی برای آنها رای محکومیت صادر شده، از دانشجویانی هستند که اهل تهران نیستند و طبعا از مشورت نزدیک خانوادههای خود محروم بودهاند، اظهار کرد : به نظر میرسد که برخی درگیر جوسازیهای رسانهای این تجمعات شدهاند. مشورتگیری از خانوادهها و در ارتباط بودن با آنها بسیار کمککننده است. با توجه به حساسیت خانوادهها در مورد فرزندانشان، دانشگاه باید هشدارهای لازم را قبل از وقوع هر اتفاق ناخوشایندی به ایشان بدهد تا دانشجویان ناآگاهانه دچار هزینه نشوند. به نظر من، دانشگاه در این زمینه ضعیف عمل کرده است.
دکتر وثوقی وحدت با اشاره به کاربرد الفاظ و شعارهای ناشایست در اعتراضات اخیر تصریح کرد: مقابله با هتاکی و حرفهای رکیک که در شأن محیط علمی و دانشجو نیست، از مواردی است که با جدیت در آییننامه انضباطی به آن پرداخته شده و ما در دانشگاه شریف به شکل مضاعف روی این مساله حساس هستیم. چرا که فکر میکنیم این گونه الفاظ تحت هیچ شرایطی جایی در دانشگاه ما ندارند.
وی تاکید کرد: همیشه از دانشجویان خواهش کردهایم با چنین جمعهایی همراهی نکنند تا دچار عواقب ناخواسته حضور در این جمعها نشوند. ما در همین مدت، یکی دو نفر از دانشجویان را، به همین دلیل که جمعیت را در زمانی که شعارهای انحرافی داده میشود، ترک کردند ؛ مشمول تخفیف در اعمال تنبیه کردهایم.
دکتر وثوقی وحدت در خصوص احکام صادره برای دانشجویان متخلف گفت: در آییننامه انضباطی برای تخلفاتی همچون ایجاد بلوا و آشوب تنبیهات سنگینی تا سقف اخراج دانشجو از دانشگاه با محرومیت از تحصیل در کلیه دانشگاهها تا ۵ سال درنظر گرفته شده است. اما، شورای انضباطی در شورای بدوی خود تا به امروز منع موقت از تحصیل به مدت یک یا دو ترم را برای برخی اشخاص که نقش کلیدی در تجمعات غیرقانونی و تخریب دانشگاه داشتند، درنظر گرفته است که در مقایسه با سقف پیشبینیشده در آییننامه کمتر است و برای مابقی تنبیهاتی از جنس تذکر و توبیخ درنظر گرفته شده است. البته برای یکی از دانشجویان به علت اغتشاش منجر به ضرب و جرح در حال بررسی تقاضای تشدید تنبیه تا چهار ترم منع موقت از تحصیل هستیم.
وی ادامه داد: مسئله دانشجویان ممنوعالورود به دانشگاه، مرتبط با کمیته انضباطی نیست. بر اساس آییننامه انضباطی، با تشخیص و گزارش حراست دانشگاه و با دستور رئیس دانشگاه افرادی که حضور آنها میتواند باعث آسیب جدی به نظم و انضباط دانشگاه شود، از حضور در دانشگاه محروم شدهاند.
عضو کمیته انضباطی دانشگاه صنعتی شریف اضافه کرد: اصلا فلسفه کمیته انضباطی این است که رسیدگی به تخلفات در درون دانشگاه و بدون دخالت نهادهای بیرونی، قضایی یا امنیتی انجام شود و پای دانشجو به دادگاه و خدای ناکرده زندان باز نشود. البته این طور است که اعمال مقررات برای افرادی که تخلف میکنند، خوشایند نیست. اما حفظ نظم و انضباط و شئون دانشگاه برای همه مساله مهمی است.
دکتر وثوقی وحدت در پایان خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که اکثر دانشجویان با هدف علم، آموزش و کار دانشگاهی به دانشگاه آمدهاند و برقراری روال طبیعی و نظم و ثبات برای اکثریت دانشجویان در اولویت است. نکته مهم دیگر این است که عدم برخورد انضباطی از درون دانشگاه، گاهی باعث دخالت نهادهای بیرونی شده و میشود و هزینه آن دخالت برای دانشگاه و التهابی که ایجاد میشود، به مراتب بیشتر از برخوردهای انضباطی داخل دانشگاه است.
انتهای پیام
نظرات