به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، از میان افرادی که آزاد شدهاند میتوان به ویکی بومن، سفیر سابق انگلیس در میانمار و همسرش و همچنین کیاو هتای اوو، شهروند آمریکایی و تورو کوبوتا، فیلمساز ژاپنی اشاره کرد.
پنی وونگ، وزیر امور خارجه استرالیا اعلام کرد، دولت این کشور از گزارشهایی مبنی بر آزادی ترنل استقبال میکند.
ماه گذشته، یک مقام حقوقی گفته بود، دادگاه میانمار آنگ سان سوچی، رهبر سابق این کشور را در یک پرونده جنایی و شان ترنل را به دلیل "نقض قانون اسرار رسمی میانمار" به سه سال زندان محکوم کرد.
وونگ در توییتی نوشت: پروفسور ترنل همچنان اولویت اول ما خواهد بود. بدین ترتیب، ما در حال حاضر بیش از این اظهار نظر نخواهیم کرد.
وونگ اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد، همزمان با اینکه شرایط امنیتی و وضعیت حقوق بشر در میانمار در حال بدتر شدن است، استرالیا در حال بررسی اعمال تحریمهایی علیه این کشور است.
در کل به ۵۰۹۸ زندانی مرد و ۶۷۶ زندانی زن در میانمار به دلیل تعطیلات ملی عفو داده شده است.
ارتش میانمار پس از مطرح کردن اتهامات تقلب در انتخابات ۸ نوامبر ۲۰۲۰ و افزایش تنش سیاسی در این کشور، قدرت را در اول فوریه ۲۰۲۱ به دست گرفت. ارتش میانمار در همان تاریخ میو انیونت، سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و آنگ سان سوچی، رهبر این حزب و وزیر خارجه این کشور را بازداشت و اعلام کرد که قدرت به مین آنگ هلاینگ، فرمانده کل ارتش منتقل شده است.
پس از آن، اعتراضات مردمی علیه کودتا در سراسر میانمار آغاز و در نتیجه مداخله مسلحانه ارتش علیه معترضان و گروههای دیگر، حدود هزار نفر کشته و هزاران نفر نیز بازداشت شدند. بدین ترتیب، مین آنگ هلاینگ از نمایندگی میانمار در اکثر گردهماییهای بینالمللی منع شده است.
انتهای پیام
نظرات