• چهارشنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۱ / ۱۵:۵۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1401082517870
  • خبرنگار : 71661

کیسینجر: با روسیه باید همان کاری را کرد که بعد از جنگ جهانی با آلمان کردیم

کیسینجر: با روسیه باید همان کاری را کرد که بعد از جنگ جهانی با آلمان کردیم
هنری کیسینجر

وزیرخارجه اسبق آمریکا با بیان اینکه کشورها باید بر اهداف بلندمدتشان درباره اوکراین و روسیه تمرکز کنند، گفت، اروپا باید همان کاری را با روسیه بکند که پس از جنگ جهانی دوم با آلمان کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری بلومبرگ، هنری کیسینجر، وزیر خارجه اسبق آمریکا در باب جنگ اوکراین گفت، کشورها باید ببینند اهداف بلندمدتشان درباره اوکراین و روسیه چیست و بر آن‌ها تمرکز کرده و اجازه ندهند وقایع کوتاه‌مدت، حواسشان را پرت کند. با این حال، وقتی از کیسینجر پرسش شد که به نظرش ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به چه چیزی رضایت می‌دهد، گفت: بی‌شک برخی باور دارند که پوتین یکی از موانع دستیابی به این چشم‌انداز است.

او گفت، جنگ تنها زمانی تمام می‌شود که اوکراین بتواند در یک رابطه نزدیک با اروپا، استقلال  مرزهای خود را یکپارچه نگه دارد. روسیه باید به نگرانی اروپا از توان دفاعی‌اش بپردازد و در عین حال، اروپا باید سعی کند روسیه را در سیستم اروپایی جذب کند، مانند آنچه پس از جنگ جهانی دوم با آلمان کرد.

دیدار جو بایدن و شی جینپینگ

هنری کیسینجر از گفت‌وگوی رهبران آمریکا و چین در حاشیه نشست گروه ۲۰ در اندونزی استقبال کرد، اما هشدار داد که برای اجتناب از تقابل دو اقتصاد برتر دنیا باید مسیری طولانی طی شود.

او دیدار روز دوشنبه میان شی جینپینگ و جو بایدن، رؤسای جمهوری چین و آمریکا را «تلاشی برای پل‌سازی» دانست، از جمله با ازسرگیری همکاری در حوزه‌هایی مانند تغییرات اقلیمی و اقتصاد جهانی.

این دیپلمات بازنشسته ۹۹ ساله گفت: این دو رهبر که دیدار مختصری با یکدیگر داشتند، از تاثیرات نظامی و اقتصادی که بر یکدیگر دارند، آگاه هستند. امروز تنها می‌توان گفت که برسر یک مدل گفت‌وگو به توافق رسیده‌اند و به بیانیه‌هایی کلی صادر شده است که با جهان رقابتی سازگاری دارد، اما مسیری طولانی در پیش است.

شی و بایدن پس از ماه‌ها بالاخره سکوت میان خود را شکسته و در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در اندونزی با یکدیگر دیداری کوتاه داشتند. این پس از آن اتفاق افتاد که اختلاف بر سر مسائلی از جمله تجارت، فناوری، تایوان و حقوق بشر، روابط دو کشور در ماه‌های اخیر را به بدترین میزان در دهه‌های گذشته رسانده بود. این دو رهبر توافق کردند که با از سرگیری همکاری در حوزه‌های اقلیمی و احتمال سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در ماه‌های آینده، «لزومی به وقوع یک جنگ سرد جدید» میان آن‌ها وجود ندارد.

کیسینجر که در دهه ۱۹۷۰ معمار دوستی دوباره آمریکا و چین بود، گفت امروز از دو سال قبل امیدوارتر است. او دو سال قبل به شرکت‌کنندگان در انجمن اقتصاد نوین هشدار داده بود که روابط میان این دو قدرت جهان در «دامنه‌های جنگ سرد» سیر می‌کند. او که برای پاسخ به این پرسش که آیا افراطی‌ها در دو کشور کنترل بحث را در دست گرفته‌اند، گفت، ملاقات مستقیم شی و بایدن در بالی (جزیره‌ای در اندونزی) بسیار مهم بود.

او گفت: باید سیاست متفکرانه در پیش گرفته شده و بحث‌های شفاف و مستقیم صورت پذیرد، اما اکنون می‌توان گفت که دست‌کم دری (به روی این خواسته) باز شده است.

وزیر خارجه سابق آمریکا افزود، در دیگر نقاط منطقه، کشورهای جنوب‌شرق آسیا - خصوصا سنگاپور - از گفت‌وگوی واشنگتن و پکن استفاده خواهند کرد. کشورهای کوچک‌تر نمی‌خواهند یک قدرت سلطه‌گر کنترل منطقه‌شان را در دست داشته باشد و «ترجیح می‌دهند به جای تقابل، گفت‌وگو برقرار شود».
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۵ ۲۱:۱۵

از ابتدا نیز هدف همین بود ، با رشد سریع اقتصادی و به دنبال آن توسط نظامی چین ، غرب یعنی اروپا و امریکا برای حفظ توازن نباید اجازه می دادند که دنیا چهار قطبی گردد ، امریکا - اتحادیه اروپا - روسیه و چین لذا باید یکی از این سه قطبی حذف و چین جایگزین آن گردد و آن کشور که قرار شد ، حذف گردد روسیه بود که در حال وقوع پیوستن است .

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۵ ۲۱:۴۰

هنری کسینجر خان اگر هنری داری برای کشور خودت خرج کن که به سطل زباله دانی قدرت های سیاسی جهان نزدیکتر می شود.

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۵ ۲۲:۰۱

بهترین و منطقی ترین حرف جهانی که در مورد روسیه زده شد این حرف بود که باید با طلا نوشت و در مورد ایران هم همینطور اجرا کرد

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۵ ۲۲:۱۸

قبول دارید که دولت مردان آمریکا همیشه مرده خوری می کنند

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۶ ۰۴:۱۶

کسیینجر برخلاف خانواده راکف. فلر انسانیت هم دارد چیزی که اون حرومزاده ها بهره ای از آن ندارند.

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۶ ۰۸:۱۷

این نظرات این سیاست مدار آمریکایی بسیار خطرناک است برای جهانیان وموضوع راهبرد اصلی آمریکا را بیان می کند که آمریکا به کمتر از ریاست برجهان نمی تواند رضایت داشته باشد واین یعنی جهان زیر مجموعه آمریکا باید بشود از نظر فرهنگی و اقتصادی وصنعتی، وبرای پیشرفت آمریکا عمل کنند گمان نمی کنم هیچ کشوری بخواهد این وضع را قبول کند ماهیت تشکیل اتحادیه اروپا هم همین بود که می خواستند از ی غ آمریکا رهایی یابند چه رسد به دیگر کشورها،این بیانات بوضوح نشان می‌دهد وضع جهان بحرانی می شود،واگر سازمان ملل واقعا سازمان ملل جهان هست باید هر چه سریعتر در مقابل این وضع هشدار بدهد وکاری انجام دهد

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۶ ۱۴:۳۲

هنری. صدایی از گور ...هنری .زامبی کودتا ساز ...هنری حتی در پایان امریکا و شروع ایران نظر می دهد...هنری مرده شور تمام رؤسای جمهور آمریکا و بالاخره بایدن و جورج اند بوش دبلیو سی پدر..و اروپای بدون گاز و نفت و انگلیس بی مادر اول باکش رو پرکنه و من بجای آلمان بودم وزیر خارجه خوشگلشو با حجاب برای جواب به توهین این صهیونیست می فرستادم به ایران .یعد روسیه برای عذرخواهی

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۶ ۱۶:۵۴

ارواح عمت دوران بزن و در رو تموم شد دیگه حالا وقت افوله.....

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۶ ۱۷:۵۶

بزودی سقت میشی باز هم دست از جنایت بر نمی داری انتر

avatar
۱۴۰۱-۰۸-۲۶ ۲۰:۲۹

پس شما که در دو سه ماه اغاز جنگ میگفتی بایس روسیه را دست کم نگرفت و با بخشیدن مناطقی که در اشغال ارتش روسیه که نزدیک ب ۲۰درصد میشود جنگ را تمام کنید برا یک سیاستمدار کارکشته و با تجربه خیلی چیز خوبی نیست ،