به گزارش ایسنا و به نقل از چاینادیلی، به گفته آژانس فضایی سرنشیندار چین، خدمه ماموریت شنژو چهاردهم که هم اکنون در ایستگاه فضایی تیانگونگ حضور دارند، بعدازظهر یکشنبه وارد فضاپیمای باری تیانژو ۵ شدند و عملیات انتقال تجهیزات این فضاپیما به ایستگاه را آغاز کردند.
این آژانس در یک بیانیه خبری گفت فضانوردان این ماموریت که "چن دونگ"(Chen Dong)، "لیو یانگ"(Liu Yang) و "کای شوژه"(Cai Xuzhe) نام دارند، در ابتدا دریچه فضاپیما باری تیانژو۵ را باز کردند و داخل این فضاپیمای رباتیک شناور شدند.
فضاپیمای باری "تیانژو ۵" از مرکز پرتاب فضایی "ونچانگ"(Wenchang) در استان هاینان در جنوب چین، بر فراز موشک "لانگ مارچ ۷"(Long March ۷) پرتاب شد.
ماموریت تیانژو ۵، مایحتاج مورد نیاز برای ماموریت سرنشیندار "شنژو۱۵"(Shenzhou ۱۵) را تحویل داد که احتمالا تا پایان نوامبر به فضا پرتاب میشود. برنامه ریزان این ماموریت گفتند این فضاپیمای باری حدود ۵.۳ تن مواد از جمله ملزومات زندگی و ماموریت فضانوردان، تجهیزات علمی و یک ماهواره آزمایشی کوچک را حمل کرده است. این فضاپیمای باری همچنین حاوی نزدیک به ۱.۴ تن سوخت موشک برای ایستگاه تیانگونگ بوده است.
پس از اینکه این فضاپیمای باری وارد مدار شد، دو ساعت و هفت دقیقه طول کشید تا با ایستگاه فضایی عظیم تیانگونگ ملاقات کند و در نهایت در ساعت ۱۲:۱۰ ظهر به وقت محلی چین به آن متصل شد.
"بای مینگشنگ"(Bai Mingsheng) طراح ارشد فضاپیماهای تیانژو در آکادمی فناوری فضایی چین در پکن گفت که مهندسان برای دستیابی به اتصال سریع، روشهای هدایت و مانورهای مداری را بهینه کردند تا زمان نزدیک شدن و اتصال تیانژو ۵ به ایستگاه را کوتاه کنند. او گفت: قابلیت اتصال سریع، نشان دهنده پیشرفتهای ما در فناوریهای کنترل مداری و موقعیت، هدایت و کنترل پرواز فضاپیماها است. این به ما امکان میدهد تدارکات و تجهیزات تازه را برای فضانوردان ارسال کنیم و توانایی ما را برای انجام یک نجات اضطراری بهبود میبخشد.
این آژانس هفته گذشته اعلام کرد تیانژو ۴ که به مدت شش ماه با ایستگاه فضایی ارتباط داشت، روز چهارشنبه از آن خارج شد. تیانژو ۵ چهارمین فضاپیمای باری است که پس از تیانژو ۲، ۳ و ۴ به تیانگونگ متصل شده است. خدمه ماموریت شنژو ۱۵ قرار است در هفتههای آینده به مقصد این ایستگاه فضایی پرتاب شوند.
انتهای پیام
نظرات