مجتبی دهقان پور در نشست ستاد گیاهان دارویی استان فارس، با اشاره به اینکه امسال سطح ابلاغی توسعه گیاهان دارویی اولویت دار در این استان از سوی وزارتخانه یک هزار هکتار است، اظهار کرد: برنامه سازمان جهاد کشاورزی ۳۰۰۰ هکتار و سطح تحقق یافته تاکنون ۲۱۰۰ هکتار است.
به نقل از جهادکشاورزی فارس وی با بیان اینکه به منظور توسعه کشت و ارتقای ارزش افزوده گیاهان دارویی اولویت دار، ۶ میز خدمت یا دفتر تخصصی در این سازمان راه اندازی شده است، افزود: میز خدمت برای گیاهان دارویی آنغوزه و باریجه، شیرین بیان، آویشن شیرازی،گل محمدی و زعفران و میز خدمت رصد بازار گیاهان دارویی تشکیل شده است.
دهقان پور؛ راه اندازی داشبورد اطلاعاتی گیاهان دارویی به منظور امکان رصد پیشرفت اهداف و برنامه های توسعه این گیاهان را از دیگر اقدامات دانست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس؛ شناسایی گونه های بومی در حال انقراض که دارای مزیت نسبی برای صادرات، زنجیره تولید و زیرساخت فرآوری هستند از دیگر برنامه های توسعه گیاهان دارویی برشمرد و افزود: آلوئه ورا، گل محمدی و شیرین بیان از جمله این گیاهان هستند.
وی با اشاره به اینکه توسعه گیاهان دارویی با توجه به اقلیم و اکولوژی هر منطقه صورت می گیرد، بیان کرد: در همین راستا مزرعه مارچوبه برای اولین بار در شهرستان پاسارگاد احداث و گیاه دارویی مورینگا در جنوب استان کشت شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی گیاهان دارویی فعال در این استان نیز گریزی زد و گفت: ۴۳ واحد در زمینه بسته بندی، اسانس و عرقیات گیاهان دارویی فعالیت دارند که ظرفیت جذب بالغ بر ۳۰۰ هزارتن و اشتغال زایی ۵۸۵ نفری دارند.
احداث بیش از ۲ هزار هکتار گلخانه در فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه سطح گلخانه های در دست احداث این استان در سال جاری بالغ بر ۲۰۰۰ هکتار است، گفت: ۹۸۶ هکتار از گلخانه های مذکور، پیشرفت فیزیکی بالای ۱۵ درصد دارند.
دهقان پور در نشست "ستاد ویژه توسعه تولید در محیط های کنترل شده" که به ریاست استاندار فارس برگزارشد، با اشاره به اینکه دولت برای اجرای سامانه های نوین آبیاری تا ۸۵ درصد یارانه پرداخت می کند و در گلخانه ها سیاست تشویقی نداریم، اضافه کرد: از پیشنهادات این سازمان منظور توسعه گلخانه ها، به وزارت جهاد کشاورزی اعطای یارانه به متقاضیان احداث گلخانه بود.
وی بیان کرد: بر اساس این پیشنهاد به سرمایه گذاران دارای آب و زمین مناسب برای احداث گلخانه ها (ملکی و استیجاری ۱۰ ساله) که دارای مجوز از نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و شرکت شهرک های کشاورزی هستند و با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی در قالب طرح تامین مالی با اهرم کردن کمک بلاعوض در توسعه گلخانه ها نسبت به احداث گلخانه اقدام نمایند.پس از اجرا و تایید کارگروه مربوطه ۱۵ درصد از هزینه تایید شده، کمک بلاعوض پرداخت می شود.
دهقان پور اظهارکرد: موافقت اولیه با این طرح صورت گرفته و در صورت نهایی شدن در سطح ۱۰۰ هکتار در این استان اجرایی می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به مشکلات توسعه کشت در محیط های کنترل شده نیز گریزی زد و گفت: رفع مشکل نصب آب شیرین کن بر روی چاه های متقاضیان احداث گلخانه در مناطق جنوبی استان، پذیرش اسناد مشاعی توسط بانک های عامل، تهیه و تدوین دستورالعمل استانی نحوه تخصیص آب به گلخانه ها، تشکیل جلسات مستمر ماهانه در شهرستان به ریاست فرماندار شهرستان به منظور تحقق ابلاغ برنامه گلخانه از جمله پیشنهادات به منظور تسهیل روند توسعه تولید در محیط های کنترل است.
انتهای پیام
نظرات