به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست به نقل از سه منبع مطلع که این گزارش اطلاعاتی را مطالعه کردهاند، روز شنبه عنوان داشت که تلاشهای امارات متحده عربی شامل اقدامات قانونی و غیرقانونی جهت نفوذ در سیاست خارجه آمریکا به طریقی که منفعت امارات را به دنبال داشته باشد، است.
طبق گزارش پایگاه خبری هیل، این روزنامه در گزارش خود نوشت که امارات از چندین روش مختلف از جمله نقاط آسیبپذیر در دولت آمریکا استفاده کرده تا منافع خود را پیش ببرد. این در حالیست که وزارت اطلاعات آمریکا پیشتر مدعی شد که کشورهایی نظیر روسیه و چین در انتخابات و سیستم سیاسی آمریکا مداخله کردهاند.
به نوشته واشنگتن پست، شورای اطلاعات ملی آمریکا چنین گزارشی را گردآوری کرد و طی هفتههای اخیر قانونگذاران ارشد این کشور نسبت به آن مطلع شدند تا به تصمیمگیری آنها درخصوص سیاست آمریکا نسبت به امارات متحده عربی و خاورمیانه کمک کند.
این روزنامه در گزارش خود خاطرنشان کرد که کارمندان امنیت ملی آمریکا نسبت به برخی از فعالیتهای گزارششده آگاه هستند اما این عملیاتها همچنان در جریان بوده زیرا دولت فدرال قوانین نفوذ خارجی را اصلاح نکرده و یا هنوز منابع بیشتری را به وزارت دادگستری آمریکا ارائه نکرده است.
گفته شده که امارات متحده عربی از سال ۲۰۱۶، بیش از ۱۵۰ میلیون دلار را صرف گروههای لابیگری در آمریکا کرده و صدها میلیون دلار دیگر را به دانشگاهها و اندیشکدههای آمریکایی کمک کرده تا از منافع امارات حمایت کنند.
یک قانونگذار آمریکایی که واشنگتن پست با او صحبت کرده، گفت که این هزینههای بالا بیانگر این است که پول خارجی چگونه میتواند بر دموکراسی آمریکا نفوذ و تاثیر بگذارد.
براساس گزارش این روزنامه، مثال دیگری از نفوذ امارات در سیاست آمریکا شامل استخدام سه مقام سابق وزارت اطلاعات آمریکا و مقامات ارتش این کشور است تا بدین ترتیب به امارات کمک کنند تا نظارتی بر مخالفان، سیاستمداران، روزنامهنگاران و شرکتهای آمریکایی داشته باشند. در دادگاه سال گذشته میلادی، این سه مقام رسمی اقرار کردند که تکنولوژی پیشرفته هک را در اختیار امارات قرار داده بودند.
واشنگتن پست در ادامه نوشت که امارت متحده عربی از سال ۲۰۱۲ سومین خریدار تسلیحات آمریکایی محسوب شده و همچنین در کنار نیروهای آمریکایی در افغانستان، عراق و سوریه جنگید.
همچنین، یوسف العتیبه، سفیر امارات در واشنگتن گفت که به نفوذ امارات در آمریکا "افتخار" میکند زیرا "این محصول همکاری نزدیک و دیپلماسی تاثیرگذار است و منافع و ارزشهای مشترک را نشان میدهد."
انتهای پیام
نظرات