• یکشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401082214974
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

رئیس اداره میراث فرهنگی ورزنه مطرح کرد:

آثار تاریخی و فرهنگ بومی؛ ظرفیت‌های ورزنه برای توسعه گردشگری

آثار تاریخی و فرهنگ بومی؛ ظرفیت‌های ورزنه برای توسعه گردشگری

ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان ورزنه گفت: آثار تاریخی شاخص، فرهنگ بومی، گویش، غذا و لباس محلی از ظرفیت‌ها و جاذبه‌های ورزنه برای توسعه گردشگری روستایی است.

احمد شهباز در گفت‌وگو با ایسنا درباره گردشگری روستایی و لزوم توسعه آن، اظهار کرد: هنوز برنامه خاصی برای توسعه گردشگری روستایی در ورزنه اجرا نشده است، اما قرار است در آینده این مهم انجام شود. ورزنه با داشتن روستاهای تاریخی قورتان، بلان و طهمورثات ظرفیت بسیاری برای ترویج و توسعه گردشگری روستایی دارد که یک‌سری کارهای مرمتی توسط بخش خصوصی در این روستاها انجام شده است.

وی افزود: این سه روستا دارای آثار تاریخی ارزشمندی هستند، برای مثال نام این روستاها از قلعه‌های موجود در آن‌ها گرفته شده است و به شکلی بخش‌هایی از این قلعه‌ها مرمت شده‌اند. در قورتان یک خانه بومگردی وجود دارد و در روستای بلان سردر قلعه به عنوان یک مرکز اقامتی توسط دهیاری مرمت شده است. در روستای طهمورثات، قلعه آن و ۴ خانه تاریخی موجود در آن توسط بخش خصوصی مرمت شده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورزنه گفت: مرکز گردشگری شهرستان، شهر ورزنه است و زمانی که گردشگری در مرکز رونق بگیرد و توسعه یابد دامنه رشد آن به روستاهای اطراف نیز تسری می‌یابد. با شیوع کرونا در ۳ سال گذشته ضربات زیادی به گردشگری وارد شد، اما به تدریج اوضاع در حال بهتر شدن است.

شهباز ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات مؤثر برای توسعه گردشگری روستایی آموزش صنایع دستی است که از امروز اولین دوره آموزش صنایع دستی به مرکزیت ورزنه با تمرکز روی بافت‌های سنتی برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: آثار تاریخی شاخصی مانند قلعه قورتان که دومین قلعه بزرگ خشتی ایران بعد از ارگ بم است و بافت تاریخی روستاها از مهم‌ترین ظرفیت‌های این شهرستان برای توسعه گردشگری روستایی است. همچنین فرهنگ بومی، گویش، غذا و لباس محلی از دیگر ظرفیت‌ها و جاذبه‌های ورزنه برای توسعه گردشگری روستایی است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ورزنه با بیان اینکه یک دوره ۴ ساله برای ترویج گردشگری روستایی نیاز است، خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری روستایی از اهمیت زیادی برخوردار است، چراکه جوامع محلی در روستاها از نظر بنیه اقتصادی ضعیف هستند و توسعه این نوع از گردشگری به رشد و توسعه پایدار روستا و جلوگیری از مهاجرت کمک شایانی می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha