علیرضا فضل زاده در گفتوگو با ایسنا، در خصوص گرامیداشت روز حسابدار اظهار کرد: روز حسابدار، روزی که به نام حسابداری و شفاف سازی اطلاعات مالی در دنیا مطرح شده است، رشتهای که تمامی نظامهای اقتصادی به آن نیاز دارند.
وی ادامه داد: حسابدار باید اطلاعاتی که از رویدادهای مالی حاصل میگردد را مبنا قرار دهد و زمینهی تحلیلها و تصمیم سازی را فراهم آورد، پس برای این کار یک پایگاه اطلاعاتی بسیار منظم و دقیق و به موقع نیاز است که از آن برای شفاف سازی اطلاعات در تصمیم گیریها استفاده شود.
وی در خصوص شاخصههای شخصیتی یک حسابدار خوب بیان کرد: یک حسابدار بایستی به آیین رفتار حرفهای پایبند بوده و از لحاظ شخصیتی نیز نیکگفتار و نیک کردار باشد، این خصوصیات را عمدتاً میتوان گفت خصوصیات حرفهای به معنای رفتاری است، و اما یک مورد دیگر در خصوص تخصص حسابداری این است که باید استانداردهای حسابداری را به خوبی درک کرده و بفهمد و بتواند در کارهای حرفهای خود به عرصهی ظهور برساند.
فضل زاده ادامه داد: حسابدار اگر بتواند کلیهی استانداردهای مربوطه را بر اساس آن مصداق و رفتاری که در استاندارد تعریف شده عملیاتی کند ما میتوانیم به خروجی سیستم اطلاعاتی که وی بدست آورده است، اعتماد کنیم.
وی در رابطه با اهمیت خصوصیات روحی و روانی در این شغل گفت: خصوصیات روحی و روانی در شغل حسابداری مهم است و فرد باید تیز هوش و نسبت به موضوعاتی که اتفاق میافتد نقطه سنج و حساس باشد.
وی افزود: برای هر کاری آرامش نیاز است و یکی از اساسی ترین مواردی که از لحاظ شرایط محیط کار در این رشته نیاز داریم، آرام بودن، به دور از تشنج و فشار بودن و عدم فشار محیط کاری است که تاثیر به سزایی در توسعه و افزایش دقت خواهد داشت.
وی در خصوص مقایسه حسابداری در ایران با کشورهای توسعه یافته خاطرنشان کرد: بین وظایف یکحسابدار ایرانی در مقایسه با یک حسابدار کشور توسعه یافته تفاوت اندکی وجود دارد، برای مثال در دنیای پیشرفته قوانینی برای جلوگیری از پولشویی وجود دارد که عمل حسابداری را تحت تاثیر قرار میدهد، اما در کشورهای در حال توسعه، با وجود این که قوانین موجود است ولی ممکن است در عمل مورد توجه جدی قرار نگیرند.
وی ادامه داد: حسابدارها باید علاوه بر اینکه کارها را با توجه به استانداردها پیش ببرند باید قوانین مربوطه را نیز در نظر بگیرند، دنیای امروز دنیای دیجیتال و فناوری در حال توسعه و پیشرفت است و هر کسی که از این دنیای پرتلاطم و پی در پی و در حال تغییر عقب بیفتد، قطعاً با مشکلات عدیدهای مواجه خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، بیان کرد: اگر حسابدارهای ما بتوانند با مهارت آموزیهای جدید خود را به این طوفان تغییرات نزدیک کنند میتوانند سالم بمانند ولی اگر خود را تطبیق ندهند با مشکلاتی مواجه میشوند.
وی گفت: باید دانش زبان انگلیسی یک حسابدار حداقل در حد قابل قبول باشد و بداند که در دنیای امروز چه میگذرد و همچنین مهارتهای کامپیوتری و فناورانه را در کنار تخصص حسابداری خود داشته باشد .
وی در خصوص سیستمهای آموزشی رشته حسابداری تاکید کرد: رشتهی حسابداری در تمام دنیا مثل یک فن است بنابراین سیستمهای آموزشی ما از لحاظ تئوری با کشورهای دیگر تفاوت چندانی ندارد، در کشور ما هم اطلاعات و تخصصها که در حد کتاب و سرفصلهای درسی هستند با جهان برابری میکند.
وی افزود: در کشورهای توسعه یافته و دانشگاههای مربوطه یک مداری به کار گرفته شده که در آن دانشجوهای رشتههای مالی ارتباط بسیار نزدیکی با صنعت داشته باشند، ولی متاسفانه کشور ما نتوانسته در این حوزه قدمهای مفیدی بردارد و مورد دوم گاهاً مطالب تئوری ما بر اساس سرفصلها خیلی جلوتر از واقعیت عمل در صنعت ایران است.
وی اظهار کرد: جریانهای اطلاعاتی ما در صنایع هنوز به کشورهای توسعه یافته نرسیده است و زمانی که دانشجویان ما برای ادامه تحصیل به دنیای بیرون از ایران قدم میگذارند با مشکل تئوریکی مواجه نمیشوند زیرا بستر اطلاعات تئوریکی دانشجویان این رشته در ایران کامل است.
فضل زاده، بیان کرد: تدریس رشتههای مالی صرفاً نباید در چارچوب چهاردیواری کلاسها باشد و باید اتاق جراحی وجود داشته باشد زیرا تا وقتی که اتاق جراحی و تشریح درسها نباشد پیشرفت مورد نظر حاصل نمیشود .
این استاد دانشگاه، در خصوص پیشرفت در رشتهی حسابداری گفت: افراد بسیار موفقی در رشتهی حسابداری هستند که در کل دنیا حرفی برای گفتن دارند در دانشگاهای آمریکا، انگلیس، فنلاند، سوئیس و سوئد و.... تحصیل کردههایی هستند که در آن دانشگاهها کرسی استادی برگزار میکنند، همان کسانی که در دانشگاهای ایران تحصیل کرده و از همین صندلیها برخاستهاند، پس برای پیشرفت دانشجو هیچ حد و مرزی وجود ندارد، چون دانشجو هر چه قدر تلاش مضاعف داشته باشد به همان میزان میتواند به پیشرفت برسد.
وی در خصوص تاسیس رشتهی حسابداری بعد از ۱۰ سال تلاش در دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: توانستیم بعد از 10 سال تلاش، خوشبختانه رشتهی حسابداری را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از سال تحصیلی 1399 در دانشگاه تبریز ایجاد کنیم و طبیعتا به همین دلیل تاکنون هیچ فارغالتحصیل حسابداری از دانشگاه تبریز نداشتهایم.
وی ادامه داد: با وجود تاخیر در ایجاد رشته باز هم امید داریم به خروجی بهتری برسیم و به لطف خدا بتوانیم نیاز منطقه در این رشته پوشش دهیم زیرا منطقهی شمال غرب کشور، منطقهای صنعتی است که نیازمند کارشناسانی است که از این رشته فارغ التحصیل میشوند.
رئیس دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه تبریز در خصوص بازار کار رشتهی حسابداری گفت: بازار کار رشتهی حسابداری نه تنها در کشور ما بلکه در کل دنیا بسیار رونق دارد و در دنیا جزء 10 رشتهی با بازار کار بسیار بالا است.
وی در ادامه افزود: کسانی که علاقمند به این رشته هستند، باید خصوصیات اخلاقی و ذهنی خود را برای ورود به این رشته بررسی و از صبر و ذکاوت بالایی برخوردار باشند و در عین حال توانایی تحمل چندین ساعته برای تمرکز روی یک مسئله در محیط آرام را داشته و خود را با محیط کاری تطبیق دهند.
فضل زاده در پایان تاکید کرد: برای اینکه به مسائل تئوری عمل کنیم ، باید ابزار لازم را داشته باشیم که این ابزار فناوری میباشد چون فناوری جزو جدا ناپذیر یک حسابدار نمونه محسوب میشود .
انتهای پیام
نظرات