یوسف نوری عصر امروز جمعه ۲۰ آبان در نشست تخصصی دیپلماسی مهارتی که با حضور مدیران کل استان های مرزی کشور برگزار شد، با اشاره به دیپلماسی رسانهای اظهار کرد: امروز جریانات امپراطوری رسانهای با استفاده یکپارچه از رسانههای زنجیرهای بهدنبال چارچوببندی و مدیریت افکار عمومی است.
وی افزود: امروز دشمن با تمام قوا پای کار آمده و استکبار جهانی تمام کشورها را برای هجمه بر جمهوری اسلامی تجهیز کرده که این مهم نشانه قدرت ما است.
وزیر آموزش و پرورش به دیپلماسی فرهنگی اشاره کرد و ابراز داشت: گاهی اوقات دیپلماسی فرهنگی را در رایزنان فرهنگی خلاصه میکنیم که معمولا اینطور نیست و گروههای مردمی را هم شامل می شود، سال گذشته سی و ششمین دوره مسابقات قرآنی برگزار شد که سه نفر از معلمان حائز رتبه برتر شدند و دانشآموزان ما نیز در برخی از رشتههای قرآنی رتبههای برتر جهانی را کسب کردند که همه این موفقیتها یک دیپلماسی فرهنگی است.
نوری با بیان اینکه دیپلماسی دیگر دیپلماسی مبادلهای است، بیان کرد: برگزاری رویدادهای مختلف از جمله دیپلماسی مبادلهای است البته این مهم مستلزم برنامهریزی است.
وی به وجود ۱۶ استان مرزی با قابلیتهای بسیار بالا اشاره کرد و متذکر شد: میتوان از ظرفیت مرزنشینان استفاده کرد همانطور که سیاست دولت سیزدهم نیز استفاده از ظرفیت همسایگان و تعامل موثر در این بخش است.
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: اینکه آموزش و پرورش را ثابت نگه داریم و دور خود بچرخیم فایده زیادی ندارد، آموزش و پرورش باید با بیرون ارتباط و تعامل داشته باشد که سازمان کشورهای اسلامی و استفاده هنرستانها از ظرفیت مناطق آزاد یکی از این ظرفیتها است.
نوری با اشاره به اینکه شرکتهای دانشبنیان ما علیرغم همه محدودیتها در دنیا سرآمد هستند، گفت: کسانی که تحقیقات انجام میدادند زمان تولید واکسن را ۱۰ سال اعلام میکردند اما ما در مدت دو سال موفق به تولید واکسن شدیم.
وی با بیان اینکه برخی از دانشآموزان ما در حوزههای مختلف اقدامات بزرگی انجام دادند که قابل تقدیر است، گفت: بسیاری از کشورها برای تولیدات در حوزههای مختلف بیشتر قطعات و تجهیزات را وارد میکنند حال آنکه ما در بسیاری از بخشها خودکفا هستیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مشترکات زیادی با استانهای مرزی وجود دارد که استفاده از آن میتواند ارزش افزوده ایجاد کند، تصریح کرد: راه رفع ایرانهراسی، گسترش دیپلماسی مبادلهای یا فرهنگی است و حوادث اخیر هم توجهات را بیشتر به بخش فرهنگ معطوف کرد چراکه فرهنگ در قاعده هرم است و در نبود آن هرم فرو میریزد.
انتهای پیام
نظرات