• جمعه / ۲۰ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401082013806
  • خبرنگار : 71607

ناسا یک محافظ حرارتی را آزمایش کرد

ناسا یک محافظ حرارتی را آزمایش کرد

ناسا به تازگی یک محافظ حرارتی بادی را برای اکتشافات سیاره‌ای در مدار آزمایش کرده است.

به گزارش ایسنا، این محافظ حرارتی سوار بر موشک اطلس ۵ از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ به فضا پرتاب شد. این سپر حرارتی با موفقیت در فضا مستقر شد و تقریبا دو ساعت پس از پرتاب در اقیانوس در نزدیکی هاوایی فرود آمد.

LOFTID در کنار محموله اصلی موشک اطلس ۵ که ماهواره هواشناسی مشترک قطبی ماهواره (JPSS) بود، پرتاب شد که با موفقیت در مدار قرار گرفت تا اطلاعات آب و هوا را برای اداره ملی اقیانوسی و جوی جمع‌آوری کند.

این ماموریت آخرین پرتاب اطلس ۵ از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا را رقم زد، زیرا سازمان ائتلاف پرتاب و راه‌اندازی برای اولین بار آماده پرتاب موشک ولکان (Vulcan rocket) نسل بعدی خود می‌شود. این موشک در ساعت ۱:۴۹ بامداد به وقت محلی به آسمان پرتاب شد.

فناوری سپر حرارتی بادی ناسا در مدار پایین زمین(LOFTID) به مأموریت‌های سیاره‌ای آینده به مریخ اجازه می‌دهد تا یک سپر حرارتی فشرده و انعطاف‌پذیر را در محفظه بار حمل کنند که می‌توان قبل از آن که ماموریت وارد جو سیاره مقصد شود، باز شود. 

در جریان پخش زنده ناسا از این رویداد، یکی از مقامات ناسا توضیح داد که فناوری مورد استفاده در LOFTID مزایایی در زمین نیز خواهد داشت. در واقع، محققان از همان مواد محافظ حرارتی برای ساخت نمونه اولیه پناهگاه حرارتی برای کمک به مقابله با آتش‌سوزی جنگل‌ها استفاده کرده‌اند.

آژانس فضایی ایالات متحده تقریباً یک ساعت پس از پرتاب اخبارش را به‌روز رسانی و تأیید کرد که LOFTID را با موفقیت در ارتفاع تقریباً ۷۸ مایلی (۱۲۵ کیلومتری) در مدار زمین مستقر کرده است. این بدان معناست که سپر حرارتی فرود خود را به سمت جو زمین آغاز کرده است.

تقریباً نیم‌ساعت بعد، ناسا تصاویری زنده را از LOFTID در حال سقوط به اقیانوس در نزدیکی هاوایی ثبت کرد. این محافظ حرارتی توسط یک قایق از آب، خارج و سپس راهی خشکی می‌شود. یک ضبط کننده داده در LOFTID نیز اندکی قبل از سقوط رها شد و بازیابی خواهد شد.

ناسا در وب‌سایت خود می‌گوید: LOFTID برای مقاومت در برابر دمای ورود مجدد به جو و تا ظرفیت تحمل دمای بیش از ۲۹۰۰ درجه فارنهایت (۱۶۰۰ درجه سانتی‌گراد) ساخته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha