علیرضا نصرآبادی در گفتوگو با ایسنا در مقایسه این رقم زمین خواری نسبت به مدت مشابه سال قبل اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۳ مورد پرونده تخلف زمین خواری با مساحت ۶۲ هکتار در استان تشکیل شده است.
وی افزود: این موارد در شهرستان بیرجند در مناطقی با آب و هوای مطبوع مانند بند امیر شاه، بند دره، آبشار چهارده، القورات، بهدان و خراشاد که دارای ارزش ریالی بالایی است رخ داده که در مابقی شهرستانها نیز به همین شکل است.
نصرآبادی با بیان اینکه ساخت و ساز در هر نقطهای از استان که سند مالکیت به نام سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور صادر شده باشد، تصرف محسوب میشود، افزود: تصرف اراضی توسط افراد سودجو باعث از بین رفتن پوشش گیاهی منطقه از جمله گونههای بادامشک و بنه شده و همچنین سبب میشود در آینده اراضی ملی از بین رفته و زمینی برای واگذاری به بنیاد مسکن برای ساخت و ساز و یا سایر طرحها باقی نماند.
وی ادامه داد: ایجاد یگان حفاظت در ادارات منابع طبیعی از سال ۱۳۸۵ و تامین نیرو از طریق پلیس پیشگیری و بر پایه دورههای آموزشی برای ماموران حفاظتی و همچنین ضابطین دادگستری از جمله اقدامات است.
نصرآبادی با اشاره به اینکه در حال حاضر تمامی ماموران حفاظتی در پاسگاههای منابع طبیعی ضابط خاص هستند، تصریح کرد: بلوک بندی مناطق حفاظتی در شهرستانها انجام و هر منطقه دارای یک مامور حفاظتی بوده که با توجه به کمبود نیرو در بعضی مناطق یک مامور چند منطقه را پوشش میدهد.
وی با بیان اینکه مبلغ چهار میلیارد تومان بابت قرارداد گشت و مراقبت ماموران حفاظتی پاسگاههای ویژه شهرستانهای تابعه در سال جاری پیش بینی شده است، یادآور شد: ۷۴ مورد خلع ید به مساحت ۱۰۲ هکتار و ۲۵ مورد رفع تصرف به مساحت ۱۶۴ هکتار در شش ماهه ابتدای امسال صورت گرفته است.
انتهای پیام
نظرات