• چهارشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401081812777
  • منبع : نمایندگی زنجان

احیای موقوفه پنجاه ساله در طارم

احیای موقوفه پنجاه ساله در طارم

ایسنا/زنجان مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: با اخذ مجوز برق و نصب ترانس برای موقوفه چند هکتاری مرحومین محمدرضا و رباب روحانی در شهرستان طارم زنجان مقدمات احیای این موقوفه صورت گرفت.

حجت الاسلام مختار کرمی ظهر امروز (۱۸ آبان‌ماه) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مرحوم محمدرضا روحانی از متمولان و زمین‌داران بزرگ طارم بود که در دوره‌ای از رژیم سابق سمت ریاست آموزش‌وپرورش زنجان نیز بر عهده وی بود. این خانواده از روحیه مردمی و مذهبی خاصی برخوردار بودند و در حد بضاعت خود به دنبال خدمت به مردم و پیشرفت و آبادانی منطقه طارم بودند که در آن زمان از مناطق محروم استان به حساب می‌آمد.

وی تصریح کرد: این زوج فرزندی نداشتند و در زمان حیات خود، یک شعیر از ۹۶ شعیر همه مایملک خود را که اکنون شهر آب‌بر نامیده می شود وقف دارو و درمان مردم این شهر و بخش دیگر را صرف مخارج درمانگاه این شهر و بخش آخر را صرف انجام تعزیه‌داری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و اطعام عزاداران آن حضرت در نظر گرفتند.

این مسئول افزود: با توجه به محرومیت این منطقه در زمان انجام وقف و ادامه آن در سال‌های اول انقلاب و وقوع جنگ و همچنین زلزله بزرگ طارم در سال ۶۹ و گستردگی این موقوفه و با توجه به درصد کم‌شمول این وقف که حدوداً یک صدم زمین‌ها را شامل می‌شد، اجرای نیت این واقفان با سختی و مشکلات بسیار فراوانی مواجه بود و متمرکز کردن این موقوفه گسترده، بازه زمانی زیادی طول کشیده است.

کرمی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه با در نظر گرفتن جمیع موارد از جمله موقعیت وقف، نیت واقف و همچنین در نظر گرفتن رفاه حال مردم و توسعه و پیشرفت منطقه، مجوز تبدیل به احسن این موقوفه را صادر کرد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان یادآورشد: اکنون با دریافت پذیره‌های نقدی ساکنان آب‌بر در زمان نقل و انتقال املاک مسکونی و کشاورزی، این املاک از حدود یک درصد وقفیات آزاد می‌شوند و از محل پذیره‌های دریافتی، املاک کشاورزی یا تجاری مسکونی شش‌دانگ، در همین محل خریداری  و جهت اجرای نیات درنظر گرفته می‌شود.

این مسئول گفت: امروز نیز بخشی از این تلاش‌های گسترده ثمر داد و توانستیم برای یکی از رقبات (املاک) چند هکتاری متعلق به این موقوفه که دارای چاه آب بود مجوز بهره‌برداری آب کشاورزی بگیریم و با صرف هزینه ۱۴۰ میلیون تومانی موفق شدیم راه دسترسی ایجاد و ترانس برق را نصب کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت خوب این زمین کشاورزی، در صدد هستیم با احداث استخر ذخیره آب و راه‌اندازی سیستم آبیاری قطره‌ای ضمن جلوگیری از هدر رفت منابع ارزشمند آبی با کاشت نهال‌های باکیفیت زیتون، این زمین را به چرخه تولید منطقه بازگردانیم.

این مسئول ادامه داد: در صورت تکمیل مرحله به مرحله این طرح، در مرحله راه‌اندازی اشتغال‌زایی مستقیم ایجاد می‌شود و بعد از سه یا چهار سال و به بار رسیدن نهال‌های زیتون، بهره‌برداری اصلی از این طرح صورت خواهد گرفت که کلیه درآمدهای پس از صرف در حفظ و نگهداری موقوفه،صرف نیات ارزش واقفان نیک‌اندیش آن خواهد شد.

حجت‌الاسلام کرمی ادامه داد: نیات سه‌گانه واقفان ابتدا تامین هزینه‌های دارو و درمان اهالی آب‌بر، تامین هزینه‌های درمانگاه آب‌بر و در آخر تعزیه‌داری حضرت امام حسین (ع) است که امیدواریم هر چه زودتر به این مرحله رسیدیم. در این صورت هم نیت واقف به ثمر می‌رسد و هم چرخه تولید و اشتغال منطقه زرخیز طارم توسعه و ارتقا می‌یابد و این واقعه نیک، ثمره سنت حسنه وقف است که اهالی مومن این دیار سال‌ها پیش آن را در نظر گرفتند و اکنون در حال ثمر دادن است و به جای فرزندی که به صلاح خداوند متعال نصیب آنها نشد اکنون باقیات صالحاتی از خود به یادگار گذاشته‌اند که گره از کار مردم در زمان حال باز می‌کند و راه و روش ائمه اطهار (ع) را ترویج می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha