روحالله حسنی شامگاه دیروز( ۱۷ آبانماه) در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه هدف اصلی طرح تعیین الگوی کشت، کشت مبتنی بر شرایط محیطی و بهرهبرداری بهینه از منابع تولیدی و آب است، اظهارکرد: با توجه به شرایط بارندگی و کمبود منابع آبی اهمیت این موضوع بیش از گذشته نمایان شده است.
وی با اشاره به کاهش آب مصرفی در بخش کشاورزی در اصلاح الگوی کشت، افزود: حفظ و ارتقای شاخصهای اقتصادی، پایداری الگو و سطح گیاهان چند ساله، توسعه کشت گیاهان پاییزه در این طرح مطرح است.
حسنی با بیان اینکه در استان زنجان طبق برنامهریزیهای انجام شده در خصوص غلات، اعم گندم و جو، حبوبات مثل عدس، لوبیا، لپه و نخود و نباتات علوفهای (ذرت علوفهای، شبدر یونجهای) هم تعیین شده است، ادامه داد: دانههای روغنی و کلزا، دانههای گیاهی، سبزیجات (پیاز) و گیاهان قندی (چغندرقند) هم در این طرح قرار گرفته و از امسال در استان اجرا خواهد شد.
وی با تاکید بر تولید بر پایه تقاضا و نیاز مردم، خاطرنشان کرد: صنایع تبدیلی که حلقه بعدی تولیدات کشاورزی است طبعا با توجه به پتانسیل تولیداتی که در استان به وجود میآید مورد توجه خواهد بود از این رو صنایع پایین دستی هم ایجاد میشود و این مسئله در بحث توسعه اشتغال، تامین مواد مورد نیاز صنایع مرتبط با کشاورزی و در نتیجه نیاز مردم موثر خواهد بود.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام وزارت جهادکشاورزی، پیشبینی شده است طرح اصلاح الگوی کشت باعث تحول بزرگ در تولیدات و اقتصاد کشاورزی شود از این رو معاون وزیر جهادکشاورزی اعلام کرد این طرح برای ۳۳ محصول کشاورزی است اما از آنجایی که ۱۵ محصول در ۳۳ درصد، سبد تولیدات کشاورزی قرار گرفته است تمرکز روی این ۱۵ محصول خواهد بود.
لازم به ذکراست با اجرای الگوی کشت تولید از ۱۲۵ میلیون تن به ۱۵۲ میلیون تن خواهد رسید و مصرف آب نیز ۳ میلیارد مترمکعب کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام
نظرات