• چهارشنبه / ۱۸ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401081812488
  • خبرنگار : 50528

نویسنده و شاعر کودکان:

دنیای کودکان و زبان آن‌ها را بشناسیم

 دنیای کودکان و زبان آن‌ها را بشناسیم

ایسنا/اصفهان یک نویسنده و شاعر کودکان با بیان اینکه آدمی گاهی باید کودک و خردسال باشد و بتواند با نوجوانان تعامل داشته و از روحیات و دغدغه‌های آن‌ها آگاه باشد، گفت: باید دنیای کودکان را شناخت و زبان آن‌ها را دانست، کسی نمی‌تواند به صرف نوشتن برای بزرگسالان به حوزه کودکان ورود کند.

طیبه شامانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه امروز وضعیت نویسندگان کودک بسیار بهتر از گذشته است، اظهارکرد: امروز نویسندگان کودک به علم دانش تجربیات و اساتید دسترسی بهتری دارند، درحالی‌که افرادی که در دهه ۶۰ کار می‌کردند با این فراوانی منابع روبرو نبودند و کار َبرای آن‌ها سخت‌تر بود اما امروز کلاس‌ها و اساتید بسیار، کار را برای نویسندگان آسان کرده است و اگر چه به قله نرسیده‌ایم، اما پیشرفت داشته‌ایم و مسیر هموار شده است.

او ادامه داد: امروز دانش ما نسبت به شعر و داستان نوجوان و کودک بیشتر شده است و خط مشی مشخصی در این زمینه وجود دارد، تفکیک شعر کودک و نوجوان به درستی انجام شده و جای کلمات مشخص هستند.

شامانی، اصلی‌ترین شاخصه شعر و داستان کودک را قابل درک بودن برای این گروه سنی دانست و گفت: در زبان شعر بزرگسال، شکستگی و به‌هم‌ریختگی زبانی دیده می‌شود در حالی که زبان شعر کتاب کودک باید سالم باشد و لازم است که کودک با کلمات شعر و داستان مأنوس و آشنا باشد و هرچه این گروه سنی پایین‌تر بیاید تعداد لغات محدودتر و درجه سختی آن کمتر می‌شود.

این نویسنده و شاعر گروه سنی کودکان افزود: کار برای کودکان بسیار سخت‌تر از کار برای بزرگسالان است، کسی نمی‌تواند به صرف نوشتن برای بزرگسالان به این حوزه ورود کند، باید دنیای کودکان را شناخت و زبان آن‌ها را دانست. بعضی با چند کتاب بزرگسال تصمیم می‌گیرند برای کودک اثر تولید کنند و آثار محاوره خود را شعر یا داستان کودک می‌دانند، درحالی‌که کار برای خردسالان ملاحظات خاص خود را دارد، زبانی کاملاً متفاوت دارد و  بدون عشق به نوشتن و به خصوص عشق به کودک، دانش و تخصص امکان‌پذیر نیست.

شامانی گفت: مفاهیم آثار کودک باید بسیار جذاب باشند و امروز با این حجم از تنوع در مفاهیم سرگرمی‌ها و جذابیت‌های بصری باید مفاهیم متعالی را با بیانی جذاب و شیوه‌ای زیبا برای مخاطب بیان کرد.

او با اشاره به این بیت شعر که «چون سر و کارت با کودک فتاد/ پس زبان کودکی باید گشاد»، ادامه داد: هرچه بیشتر و بیشتر این گروه سنی را بشناسیم بهتر می‌توانیم برای آن‌ها بنویسیم. آدم باید گاهی واقعاً کودک و خردسال باشد و بتواند با نوجوانان تعامل داشته باشد و از روحیات و دغدغه‌های آن‌ها آگاه باشد و طبیعی است که دغدغه نوجوانیِ من با دغدغه نوجوان امروز تفاوت بسیاری دارد و همه دلخوشی‌ها، غم، شادی و استرس با گذشت زمان عوض می‌شود. پس من هر چقدر این گروه سنی را بیشتر بشناسم بیشتر می‌توانم برای آن‌ها بنویسم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha